Ο Ακάθιστος Ύμνος στη Μητρόπολη - Ιερώνυμος: Προσευχηθήκαμε να μην εξαπλωθεί η βαρβαρότητα

Ο Ακάθιστος Ύμνος στη Μητρόπολη - Ιερώνυμος: Προσευχηθήκαμε να μην εξαπλωθεί η βαρβαρότητα

«Απόψε είναι μαζί μας όλος ο πολιτισμένος κόσμος» είπε ο Αρχιεπίσκοπος - Συγκίνηση από τους πιστούς στο ναό - Χτύπησαν πένθιμα οι καμπάνες για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

arxiepiskopas_main
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος τέλεσε το βράδυ της Παρασκευής την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου στη Μητρόπολη Αθηνών, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα στη διεθνή κοινότητα για την βαρβαρότητα που συντελείται κατά της Ορθοδοξίας από τους Τούρκους στην Αγιά Σοφιά.

Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στη Μητρόπολη


Το ίδιο πραγματοποιήθηκε σε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδας, οι οποίες από το πρωί χτυπούν πένθιμα τις καμπάνες και έχουν τις σημαίες μεσίστιες.

Στο μήνυμά του, ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Ο μεγάλος ναός της Αγίας Σοφίας γίνεται άθυρμα στα χέρια ανθρώπων που, κατ’ επάγγελμα και διαχρονικά, ποδοπατούν το Διεθνές Δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα και τροφοδοτούν τη σκοτεινότερη μορφή θρησκευτικής μισαλλοδοξίας για να εμπεδώσουν, όπως αυτοί νομίζουν, την κυριαρχία τους».

Ιερώνυμος: Απόψε προσευχηθήκαμε για να μην εξαπλωθεί η βαρβαρότητα

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος μετά την ιερά ακολουθία δήλωσε: «Απόψε είναι μαζί μας όλος ο πολιτισμένος κόσμος. Υπάρχουν βέβαια και πολλοί μέσα σε αυτόν τον κόσμο που δεν ακούνε, που δεν βλέπουν, που δεν καταλαβαίνουν. Εμείς είμαστε ευτυχισμένοι που με τις ευαισθησίες της ψυχής μας θέλουμε να λέμε ότι είμαστε πολιτισμένοι και αγωνιζόμαστε για αυτόν τον πολιτισμό.

Απόψε προσευχηθήκαμε, αλλά το αίτημα μας δεν θα είναι μόνο σημερινό, αλλά και συνεχές, να μην εξαπλωθεί η βαρβαρότητα. Η βαρβαρότητα είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος της εποχής μας και τα μάτια πολλών από μας είναι κλεισμένα. Αυτό που σημαδεύεται σήμερα και σημειώνεται, δηλαδή η προσβολή του πολιτισμού και η αναίδεια και η άρνηση της ανθρωπιάς είναι τα προβλήματα που πρέπει να μας απασχολούνε. Να ευχηθούμε λοιπόν η βαρβαρότητα να μην έχει συνέχεια".

Στη Μητρόπολη βρίσκονταν ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικιλιας, οι ευρωβουλευτές της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης και Ελίζα Βόζενμπεργκ, αλλά και ο βουλευτής με το κυβερνών κόμμα, Άγγελος Συρίγος.
kikilias1
Κλείσιμο


kikilias2


5120418
5120420
5120403


Το «παρών» ωστόσο έδωσε και πλήθος πιστών, με πολλούς να παρακολουθούν την τελετή και άλλους να μπαίνουν στο ναό, να προσεύχονται και να αποχωρούν, προκειμένου να μην δημιουργηθεί συνωστισμός.

Στην Ακολουθία συγχοροστάτησαν οι επίσκοποι Ευρίπου Χρυσόστομος και Ωρεών Φιλόθεος, αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ συμπροσεύχεται ο μητροπολίτης Λαοδικείας Θεοδώρητος.


5120420
5120421
5120416


Ειδήσεις σήμερα

Ερντογάν: Η Αγία Σοφία έγινε και πάλι τζαμί

Αγία Σοφία: Ο ανώτατος ιμάμης Αλί Ερμπάς ανέβηκε στον άμβωνα με οθωμανικό ξίφος - Τι συμβολίζει

Μπλακ άουτ σε Αίγινα και Αγκίστρι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης