Kουπόνια για βρεφονηπιακούς σταθμούς θα πάρουν οι εργαζόμενες στο Δημόσιο

Kουπόνια για βρεφονηπιακούς σταθμούς θα πάρουν οι εργαζόμενες στο Δημόσιο

Συνάντηση Υφυπουργού Δόμνας Μιχαηλίδου με την ΑΔΕΔΥ - Διευρύνεται το πρόγραμμα με τα voucher

domna-michailidou-adedy
Για πρώτη φορά χορηγείται η δυνατότητα σε μητέρες που εργάζονται στο Δημόσιο, τους Ο.Τ.Α και τα Ν.Π.Δ.Δ. να είναι δικαιούχοι κουπονιών για την ένταξη των παιδιών τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς στο πλαίσιο της διεύρυνσης του προγράμματος με τα voucher ήδη ψηφίστηκε από τη βουλή.

Οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ (Πρόεδρος Γιάννης Πάϊδας και Γενικός Γραμματέας Δημήτρης Μπράτης) στη συνάντηση που είχαν σήμερα με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου της εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους που ικανοποίησε ένα χρόνιο αίτημα της ΑΔΕΔΥ συναντήθηκε για ισότιμη πρόσβαση των δημοσίων υπαλλήλων στο πρόγραμμα χορήγησης voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς. Όπως ανέφερε το προεδρείο η Κυβέρνηση με την ένταξη των υπαλλήλων του δημοσίου στο πρόγραμμα διορθώνει μια αδικία χρόνων εις βάρος εργαζόμενων του δημόσιου τομέα – που άλλωστε η ΑΔΕΔΥ είχε θέσει στην Πολιτεία από το 2014.

Η κ. Δόμνα Μιχαηλίδου με τη σειρά της, τους ενημέρωσε πως στόχος του νέου προγράμματος 15.000 νέων δικαιούχων που θα χρηματοδοτηθεί με 30 εκατ. εξ ολοκλήρου από το Υπουργείο Εργασίας είναι να διορθωθούν οι στρεβλώσεις του προγράμματος ΕΣΠΑ. Το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», οποίο απέκλειε τις εργαζόμενες μητέρες του δημόσιου τομέα, οι οποίες ενώ πληρούσαν τα εισοδηματικά κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα, αποκλείονταν λόγω του τομέα απασχόλησής τους. Επιπλέον, τόνισε ότι το παράλληλο πρόγραμμα αυξάνει τόσο τον αριθμό των παιδιών όσο και τον αριθμό των ωφελούμενων μητέρων, σύμφωνα με την προεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού.

Ειδήσεις σήμερα:

«Οργίασε» το Τwitter με τη μήνυση Παπαδημούλη

Ο «Μάνος» μετακόμισε από τη Σύμη στην Τουρκία

Νέα Εποχή με νέο αρχαιολογικό μουσείο για τη Σπάρτη!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης