Κορωνοϊός - Λέσβος: Κρούσματα στην Καλλονή - Κλείνει για απολύμανση το κέντρο Υγείας

Κορωνοϊός - Λέσβος: Κρούσματα στην Καλλονή - Κλείνει για απολύμανση το κέντρο Υγείας

Τρεις περιπτώσεις διαγνώστηκαν στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης - Θετικοί ένας 85χρονος με λοίμωξη αναπνευστικού, ο ασυμπτωματικός γιος του και ο εγγονός του που παρουσιάζει χαμηλό πυρετό για τουλάχιστον 10 ημέρες - Μέλος της οικογένειας φέρεται να είχε φιλοξενήσει επισκέπτες από τη Βόρεια Ελλάδα

covid_lesvos
Κλείνει το κέντρο υγείας της Καλλονής με αφορμή τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοιού COVID - 19 που προέκυψαν στο δήμο Δυτικής Λέσβου.

Η υγειονομική μονάδα θα παραμείνει κλειστή από σήμερα στις 22:00 έως το πρωί της Δευτέρας 20 Ιουλίου 2020 και ώρα 08:00 με απόφαση της διοίκησης της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου, γιατί κρίνεται σκόπιμο να πραγματοποιηθεί απολύμανση των χώρων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι σε εξέλιξη διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών των τριών φορέων του ιού, που απομονώνονται και τίθενται υπό την επιτήρηση της αρμόδιας επιτροπής Λοιμώξεων του κέντρου υγείας Καλλονής και του ΕΟΔΥ, ενώ περίπου πέντε άτομα με τα οποία ήρθαν σε επαφή οι τρεις νοσήσαντες, έχουν τεθεί σε απομόνωση.

Aπό αύριο και σε συνεργασία με το δήμο Δυτικής Λέσβου, θα λειτουργήσει προσωρινός χώρος - ιατρείο απολύτως επειγόντων περιστατικών, που αφορούν κίνδυνο ζωής, σε κεντρικό σημείο στην πλατεία Καλλονής (παραπλεύρως του φαρμακείου του Αντώνη Μαριόλα). Οι πολίτες για επείγοντα περιστατικά μπορούν να απευθύνονται στο 166 (ΕΚΑΒ).

Να θυμίσουμε ότι σήμερα στο νοσοκομείο Μυτιλήνης, από χωριό της κεντρικής Λέσβου διαγνώσθηκαν τρεις ασθενείς θετικοί στον κορωνοϊό covid 19.

Ένας 85χρονος που είχε μεταφερθεί με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού συστήματος, έδωσε θετικά αποτελέσματα στην ύπαρξη του κορωνοϊού covid 19. Αρχικά είχε μεταφερθεί στο κέντρο υγείας Καλλονής χωρίς μέτρα προφύλαξης και από εκεί στάλθηκε στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται. Αυτή είναι και η αιτία του ότι από σήμερα έκλεισε το κέντρο υγείας, προκειμένου να απολυμανθεί. Θετικά όμως ήταν και τα δείγματα που λήφθηκαν και από το γιό του, αλλά και από τον εγγονό του. Ο μεν γιος του 85χρονου είναι ασυμπτωματικός, ο δε εγγονός του αντιμετωπίζει χαμηλό πυρετό εδώ και 10 μέρες.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, μέλη της οικογένειας που νόσησε, φιλοξένησε επισκέπτες στο νησί από την βόρεια Ελλάδα.

Επίσημη ενημέρωση από το κέντρο Yγείας Καλλονής

Με αφορμή τα επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID - 19 που προέκυψαν στο Δήμο Δυτικής Λέσβου ανακοινώνονται τα εξής :

α) Με απόφαση της Διοίκησης της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου κρίνεται σκόπιμο να πραγματοποιηθεί απολύμανση των χώρων του Κέντρου Υγείας Καλλονής και για το λόγο αυτό η Υγειονομική Μονάδα θα παραμείνει κλειστή από σήμερα 14 Ιουλίου 2020 και ώρα 22:00 έως το πρωί της Δευτέρας 20 Ιουλίου 2020 και ώρα 08:00.

β) Είναι σε εξέλιξη διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών που απομονώνονται και τίθενται υπό την επιτήρηση της αρμόδιας Επιτροπής Λοιμώξεων του Κέντρου Υγείας Καλλονής και του ΕΟΔΥ.

γ) Οι πολίτες για επείγοντα περιστατικά μπορούν να απευθύνονται στο 166 (ΕΚΑΒ).

δ) Aπό αύριο και σε συνεργασία με το Δήμο Δυτικής Λέσβου θα λειτουργήσει προσωρινός χώρος – ιατρείο απολύτως επειγόντων περιστατικών που αφορούν κίνδυνο ζωής σε κεντρικό σημείο στην πλατεία Καλλονής (παραπλεύρως φαρμακείου Αντώνη Μαριόλα).

Ειδήσεις σήμερα

Ταξίδι του ΑΓΕΕΘΑ στο Ισραήλ: Ανατολική Μεσόγειος και στρατιωτική συνεργασία στην ατζέντα της συζήτησης

Θανατηφόρο τροχαίο στο Ηράκλειο: Πήγαινε στο νοσοκομείο να δει τη σύζυγό του ο άτυχος 78χρονος

Ο «Μάνος» μετακόμισε από τη Σύμη στην Τουρκία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης