Ο «Flex» μύρισε φυτείες με κάνναβη και παπαρούνα στα Τρίκαλα

Ο «Flex» μύρισε φυτείες με κάνναβη και παπαρούνα στα Τρίκαλα

Οι δράστες συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων

Trikala-Flex-fyteies-kannabis-paparounas
Και με την γεωργία ασχολούνταν δυο αδέλφια κτηνοτρόφοι, μόνο που στο ποιμνιοστάσιο που διατηρούν στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων καλλιεργούσαν... χασισόδεντρα με την φυσική και την υδροπονική μέθοδο, αλλά και φυτά υπνοφόρου μήκωνος, δηλαδή της παπαρούνας από την οποία παράγεται όπιο!

Ο σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών «Flex» που συνόδευε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας όταν έκαναν έρευνες στην κατοικία και το μαντρί των δραστών, είχε μπόλικη δουλειά καθώς εντόπισε συνολικά 48 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ως 1,60 μέτρου, τα 30 από τα οποία καλλιεργούνταν με τον παραδοσιακό τρόπο και τα υπόλοιπα 18 σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με τη μέθοδο της υδροπονίας. Επίσης, ξετρύπωσε εννέα ρίζες υπνοφόρου μήκωνος, 15 ρίζες δενδρυλλίων κάνναβης, ένα κιλό και 467 γραμμάρια κλώνων και φύλλων κάνναβης, 214 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μια ζυγαριά.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, κατασχέθηκαν τα συστήματα εξαερισμού, οι λάμπες υπέρυθρων ακτίνων και διάφορα άλλα σύνεργα της υδροπονικής καλλιέργειας και 200 ευρώ. Τα δυο αδέλφια συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων κατηγορούμενα για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών με σκοπό την διακίνηση.

Ειδήσεις σήμερα: 

Ρόδος: Πρόστιμα 34.000 ευρώ για «μαϊμού» προϊόντα

Κορωνοϊός: Ο δεκάλογος για διακοπές με ασφάλεια

Πανελλαδικές 2020: Πτώση παντού βλέπουν οι ειδικοί, ακόμα και στις Ιατρικές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης