Γιάννα Αγγελοπούλου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Η προβολή της χώρας μας αφορά όλους

aggelopoulou

«Ο στόχος μας είναι να δείξουμε ότι ξέρουμε να τιμάμε την Ιστορία μας με απόλυτο σεβασμό στη συλλογική μας μνήμη και στις ευαισθησίες των Ελλήνων», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

«Ο στόχος μας είναι να δείξουμε ότι ξέρουμε να τιμάμε την ιστορία μας με απόλυτο σεβασμό στη συλλογική μας μνήμη, στις ευαισθησίες των Ελλήνων, στη θρησκευτική μας παράδοση και στην πολιτιστική μας κληρονομιά», τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Επιτροπής, «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, μιλώντας απόψε διαδικτυακά στο 8ο αναπτυξιακό συνέδριο, που συνδιοργανώνουν στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, μιλώντας στη συνεδρία για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη πρόσθεσε σχετικά με τους στόχους: «θέλουμε να τιμήσουμε τους ανθρώπους των 200 χρόνων που μας έχουν κάνει γνωστούς σε όλο τον κόσμο».

Παράλληλα, ανέφερε ότι με αυτή την ευκαιρία των «γενεθλίων της Ελλάδας θέλουμε να αναδείξουμε τη χώρα μας, να προβάλουμε τη χώρα μας και να περιγράψουμε το μέλλον μας, γιατί η υπερηφάνεια που πετύχαμε μέχρι τώρα, αλλά και ο προβληματισμός για το πού θέλουμε να πάμε, είναι κτήμα όλων μας. Άρα, ο εορτασμός είναι υπόθεση όλων μας, η προβολή της χώρας, μας αφορά όλους, η υπερηφάνεια για το τι πετύχαμε είναι κτήμα όλων μας και δεν υπάρχει Έλληνας που να δώσει το δικαίωμα στον εαυτό του να εξαιρεθεί από αυτή τη μεγάλη γιορτή».

«Έχουμε ανοίξει απέραντο διάλογο με την κοινωνία»

Επίσης, ανέφερε ότι έχουμε ανοίξει έναν «απέραντο διάλογο με όλη την κοινωνία. Σκοπός μας είναι να δέσουμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, αλλά και των τόπων που έχουν αφήσει βαριά αποτυπώματα. Θέλουμε λοιπόν αυτά τα ιστορικά τοπόσημα, που μας κάνουν πολλές φορές να σφίγγεται ο λαιμός μας από συγκίνηση όταν μιλάμε για τις θυσίες και τα κατορθώματα αυτών των ανθρώπων, να τα ξαναθυμηθούμε και να τα διασφαλίσουμε για τις μελλοντικές γενιές».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η πρόεδρος της Επιτροπής είπε τα εξής: «σχεδιάζουμε συνδυαστικές δράσεις για να συνδέσουμε το ιστορικό παρελθόν με την προοπτική του τόπου, την ιστορία, τον πολιτισμό, τον θεματικό τουρισμό και την τοπική παραγωγή».

Όσον αφορά στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στην πλατφόρμα της επιτροπής, κυρίως από φορείς και συλλόγους, είπε ότι έχουν ξεπεράσει τις 740.

Σχετικά με τα οικονομικά, η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, ξεκαθάρισε: «τα έσοδά μας θα είναι από χορηγίες και ήδη έχουμε συγκεκριμένες, θα είναι από προϊόντα τα οποία θα δείχνουν το χρώμα και την εικόνα του πώς θέλουμε να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια, θα είναι από ένα μεγάλο νομισματικό πρόγραμμα, και όταν βγάλουμε στο κοινό όλα όσα θα είναι απλό μέταλλο, ασημένια και χρυσά και θα πάνε σε όλο τον κόσμο, αυτό θα είναι μία πηγή των εσόδων μας και για αυτό προετοιμαζόμαστε σταθερά και με τους σωστούς ανθρώπους».

Ειδήσεις σήμερα

Ελληνικό: 80.000 θέσεις εργασίας - Όλα τα έργα της πρώτης πενταετίας

Δραματική έκκληση του ΠΟΥ: Οι κυβερνήσεις να αφυπνιστούν κατά του κορωνοϊού, οι αριθμοί δεν ψεύδονται

Πήλιο - Πατέρας του Μπόρις Τζόνσον μετά τις αντιδράσεις: Έχω έρθει στην Ελλάδα για να περάσω χρόνο ήσυχα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (21)

Δόξα το Θεό

Κάποιος μας αγαπάει !

Γεωργιος Βλαχος

Οπως πάντα διάβασα τις σεβαστές απόψεις σας, οι οποίες όμως, μου δημιούργησαν ερωτήσεις για να κατανοήσω από που και από ποιούς θα υπάρξει, αν υπάρξει η δυνατότητα σωτηρίας της Πατρίδας μας. Πρώτη διαπίστωση σας είναι ότι 80% των ΜΜΕ είναι πληρωμένοι εθελοντές των εκάστοτε κυβερνήσεων των 80%, που εκλέγονται όπως εκλέγονται από τον λαό και δεν αλλάζει τίποτα. Η δεύτερη θέση είναι το συμπλήρωμα της πρώτης αποψή σας και αποτελεί το 20% των φρονίμων που σκέπτονται αποκλειστικά και μόνο την σωτηρία της Πατρίδας μας. Ενας και μοναδικός ήταν ο Καποδίστριας.Εμείς τον σκοτώσαμε. Οι φωτισμένοι Ελβετοί , Σλοβενοί ακόμη και οι Ρώσοι τον Ευγνωμονούν τον Τιμούν,του Ανεγείρουν μνημεία και τον Δοξάζουν για όλα όσα τους χάρισε το Πνεύμα του ανεπανάληπτου Ελληνα Ιωάννη Καποδίστρια.Το κράτος μας σκοπεύει να γιορτάσει πανηγυρικά τα 200 χρόνια απελευθέρωσης από την Οθωμανική Κυριαρχία και Σκλαβιά. Ονομάσθηκε και η απαραίτητη για τα Πανηγύρια αποκαλούμενη Επιτροπή <Ελλάδα 2021> με Πρόεδρο την κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου. Προτού γνωστοποιήθουν και μάθουμε τα ονοματα της Επιτροπής ξεπετάχθηκε ένας προστάρης καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου με το όνομα Χατζής που κάρφωσε το Στίγμα της σκέψης του επειδή ξέρει ότι δεν πρόκειται να χάσει την θέση του στην Επιτροπή, διότι γνωρίζει ότι η κυρία Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη ασπάζεται τις απόψεις του.

Τι άλμα είναι αυτό ! Με ποια πρόθεση;

Πως από το κ. Χατζή το φτασες στην κα Πρόεδρο η οποία τότε είχε ανεβάσει όλο το απόσπασμα και τοποθετείται πιο Ελληνικά από εσάς;

Γεωργιος Βλαχος

Το Στίγμα του είναι, αυτό που ήταν και είναι των Κοτζαμπασήδων οι οποίοι εκτέλεσαν το Μεγάλο Ελληνα Κυβερνήτη Καποδίστρια επειδή θέλησε να βάλει τάξη στον Μεταεπαναστατικό χώρο της ελεύθερης Ελλάδας.Tο αποτέλεσμα της εκτέλεσης ήταν, να σταλεί στο δικαστήριο για εσχάτη προδοσία από την Βαυαρική Αντιβασιλεία, που ανέλαβε κατά το δοκούν την διακυβέρνηση του τόπου, το <1833-1834> τους ήρωες της Επανάστασης Θ. Κολοκοτρώνη και Δ. Πλαπούτα.Ο ατιμητικός Θάνατός τους ήταν για την Βαυαροκρατία σίγουρος επειδή τρεις Ελληνες δικαστές υπέγραψαν την θανατική καταδίκη . Ομως, τα ονόματα του Προέδρου Αναστάσιου Πολυζωίδη και του Πάρεδρου Γεώργιου Τερτσέτη έμειναν στην Ιστορία και φωτίζουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθεί η Δικαιοσύνη. Αρνήθηκαν να υπογράψουν την προαποφασισμένη καταδίκη σε Θάνατο των Ηρώων της απελευθέρωσης της Πατρίδας μας!Η πράξη τους ήταν το πρώτο καύχημα το πρώτο στολίδι της Ελληνικής δικαιοσύνης. Εδώ διαπιστώνω ότι η Διαπλοκή και Δολιοπλοκή δεν αφορά μόνον τους Νεοέλληνες συμπεριλαμβάνει και τους διδάξαντες δασκάλους της Βαυαρικής Αντιβασιλείας και θα συμφωνήσω μαζί σας, αν δεχθούμε ότι τους ξεπεράσαμε. Θα μου επιτρέψετε να ρωτήσω από ποιούς αποτελείται αυτό το 20% του Ελληνισμού που αποσκοπεί αποκλειστικά και μόνο στην ευτυχία των Ελλήνων χωρίς υστεροβουλικές σκέψεις! Λέγεται ότι ο Μέττερνιχ θεωρούσε τον Ελληνα Καποδίστρια, ως τον μοναδικό εγκεφαλικό αντίπαλόν του. Οι υπεύθυνοι του Ελληνικού Κράτους και της Κοινωνίας ας σκεφτούν πως θα τιμήσουν το έργο του Κυβερνήτη πρίν αναλάβει τα καθήκοντά του και το έργο του που οι σφαίρες δώσαν τέλος στην ζωή του και στο έργο του.

Άκουσε την πρώτη δράση που ανακοινωθηκε

της επιτροπής Ελλάδας 2021 στην πρόσφατη συνεντευξη

@

Να γίνει ακριβής αναπαράσταση της άλωσης της Τρίπολης!!!!

1821

Θα γιορτάσουμε τα 200χρόνια απ'την απελευέρωση μας μαζί με Τουρκαλβανούς , Ρωσοπόντιους , Αφρικανούς , Πακιστανούς κ.α . Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα...

ΚΩΝ/ΝΟΣ Β.

Εορτασμοί Παλλιγεννεσίας από ανιστόρητες μούμιες γίνονται; Εμ, δε γίνονται!

Καλλιεργείται ρεαλιστικά η Ελπίδα στον Ελληνικό Λαό

και ο συκοφαντιμενος Ελληνισμός αρχίζει να πίνει νερό

Ασχετο

Μενεγακη σημερα το μενου δεν εχει;

Να μας πει για του 21 το δωράκι

Να χαρείς βρε φιλαρακι

Η κα Προεδρος, Η Ελλάδα 2021, καθηγητές , το σχολειο, οι γονεις

μας συγκινούν με τους αγώνες και τους ήρωες του 1821 , ταξιδεύοντας πίσω στο χρόνο πατώντας σταθερά στο σήμερα, με την καρδιά στην αιωνιοτητα

Κάθε μέρα παρακολουθούμε και κάτι ευχάριστοιστο

ύστερα από τόσες Εθνικές προσβολές από επομένη εκλογών 2009

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης