Γιάννα Αγγελοπούλου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Η προβολή της χώρας μας αφορά όλους

Γιάννα Αγγελοπούλου για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση: Η προβολή της χώρας μας αφορά όλους

«Ο στόχος μας είναι να δείξουμε ότι ξέρουμε να τιμάμε την Ιστορία μας με απόλυτο σεβασμό στη συλλογική μας μνήμη και στις ευαισθησίες των Ελλήνων», δήλωσε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

aggelopoulou
«Ο στόχος μας είναι να δείξουμε ότι ξέρουμε να τιμάμε την ιστορία μας με απόλυτο σεβασμό στη συλλογική μας μνήμη, στις ευαισθησίες των Ελλήνων, στη θρησκευτική μας παράδοση και στην πολιτιστική μας κληρονομιά», τόνισε μεταξύ άλλων η πρόεδρος της Επιτροπής, «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, μιλώντας απόψε διαδικτυακά στο 8ο αναπτυξιακό συνέδριο, που συνδιοργανώνουν στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ειδικότερα, μιλώντας στη συνεδρία για τα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση, η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη πρόσθεσε σχετικά με τους στόχους: «θέλουμε να τιμήσουμε τους ανθρώπους των 200 χρόνων που μας έχουν κάνει γνωστούς σε όλο τον κόσμο».

Παράλληλα, ανέφερε ότι με αυτή την ευκαιρία των «γενεθλίων της Ελλάδας θέλουμε να αναδείξουμε τη χώρα μας, να προβάλουμε τη χώρα μας και να περιγράψουμε το μέλλον μας, γιατί η υπερηφάνεια που πετύχαμε μέχρι τώρα, αλλά και ο προβληματισμός για το πού θέλουμε να πάμε, είναι κτήμα όλων μας. Άρα, ο εορτασμός είναι υπόθεση όλων μας, η προβολή της χώρας, μας αφορά όλους, η υπερηφάνεια για το τι πετύχαμε είναι κτήμα όλων μας και δεν υπάρχει Έλληνας που να δώσει το δικαίωμα στον εαυτό του να εξαιρεθεί από αυτή τη μεγάλη γιορτή».

«Έχουμε ανοίξει απέραντο διάλογο με την κοινωνία»

Επίσης, ανέφερε ότι έχουμε ανοίξει έναν «απέραντο διάλογο με όλη την κοινωνία. Σκοπός μας είναι να δέσουμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, αλλά και των τόπων που έχουν αφήσει βαριά αποτυπώματα. Θέλουμε λοιπόν αυτά τα ιστορικά τοπόσημα, που μας κάνουν πολλές φορές να σφίγγεται ο λαιμός μας από συγκίνηση όταν μιλάμε για τις θυσίες και τα κατορθώματα αυτών των ανθρώπων, να τα ξαναθυμηθούμε και να τα διασφαλίσουμε για τις μελλοντικές γενιές».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας της, η πρόεδρος της Επιτροπής είπε τα εξής: «σχεδιάζουμε συνδυαστικές δράσεις για να συνδέσουμε το ιστορικό παρελθόν με την προοπτική του τόπου, την ιστορία, τον πολιτισμό, τον θεματικό τουρισμό και την τοπική παραγωγή».

Όσον αφορά στις προτάσεις που έχουν κατατεθεί στην πλατφόρμα της επιτροπής, κυρίως από φορείς και συλλόγους, είπε ότι έχουν ξεπεράσει τις 740.

Κλείσιμο
Σχετικά με τα οικονομικά, η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, ξεκαθάρισε: «τα έσοδά μας θα είναι από χορηγίες και ήδη έχουμε συγκεκριμένες, θα είναι από προϊόντα τα οποία θα δείχνουν το χρώμα και την εικόνα του πώς θέλουμε να γιορτάσουμε τα 200 χρόνια, θα είναι από ένα μεγάλο νομισματικό πρόγραμμα, και όταν βγάλουμε στο κοινό όλα όσα θα είναι απλό μέταλλο, ασημένια και χρυσά και θα πάνε σε όλο τον κόσμο, αυτό θα είναι μία πηγή των εσόδων μας και για αυτό προετοιμαζόμαστε σταθερά και με τους σωστούς ανθρώπους».

Ειδήσεις σήμερα

Ελληνικό: 80.000 θέσεις εργασίας - Όλα τα έργα της πρώτης πενταετίας

Δραματική έκκληση του ΠΟΥ: Οι κυβερνήσεις να αφυπνιστούν κατά του κορωνοϊού, οι αριθμοί δεν ψεύδονται

Πήλιο - Πατέρας του Μπόρις Τζόνσον μετά τις αντιδράσεις: Έχω έρθει στην Ελλάδα για να περάσω χρόνο ήσυχα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης