Κορωνοϊός: Το 40% των νοσηλευομένων με Covid-19 στη χώρα βρίσκονται σε ένα νοσοκομείο

Κορωνοϊός: Το 40% των νοσηλευομένων με Covid-19 στη χώρα βρίσκονται σε ένα νοσοκομείο

Παραμένει επιβαρυμένη η Θράκη - Τι δείχνουν τα τελευταία στοιχεία για τις εστίες σε Ξάνθη και Ροδόπη - Αχτίδα αισιοδοξίας στον Εχίνο, καθώς φαίνεται ότι λειτούργησαν τα μέτρα

aleksandroupoli
Μια εβδομάδα μετά την απόλυτη απομόνωση του «κόκκινου» σε ό,τι αφορά την κυκλοφορία του κορωνοϊού Εχίνου Ξάνθης, η τελευταία επιδημιολογική εικόνα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) επιτρέπει στους αρμόδιους μικρή αισιοδοξία: εχθές για πρώτη φορά, έπειτα από τις αρχές Ιουνίου, δεν καταγράφηκε κανένα νέο θετικό κρούσμα κορωνοϊού στην περιοχή και γενικώς στην ευρύτερη περιοχή της Ξάνθης. Ο μηδενικός, για εχθές, αριθμός νέων κρουσμάτων, αποτελεί μια πρώτη ένδειξη ότι λειτούργησαν τα περιοριστικά μέτρα που έχουν ληφθεί από τις 10 Ιουνίου και ειδικότερα και η καραντίνα, το τοπικό lockdown, για τους κατοίκους του Εχίνου από την περασμένη εβδομάδα.

Εννέα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης | 24/06/2020 | ΕΡΤ


Βεβαίως, η περιοχή της Θράκης είναι επιβαρυμένη. Το μαρτυρούν οι δύο τοπικές εστίες της επιδημίας, στον Εχίνο του Δήμου Μύκης Ξάνθης και στο Αγίασμα του Δήμου Ιάσμου Ροδόπης. Μάλιστα, από τη Ροδόπη χθες καταγράφηκαν 3 νέα κρούσματα, καθώς και 2 κρούσματα στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Γενικά εκτιμάται ότι στην Ξάνθη τα κρούσματα έχουν υπερβεί τα 150 και στη Ροδόπη είναι περίπου 40. Εχθές αναφέρθηκε επίσης 1 κρούσμα στη Μεσσηνία, 1 στην Αττική, ενώ 2 αφορούσαν σε ταξιδιώτες από την Αλβανία και τη Βουλγαρία που έφτασαν στη χώρα μας οδικώς.

Επιπλέον στοιχεία για την επιδημιολογική επιβάρυνση της περιοχής δείχνουν οι νοσηλείες. Πλέον όλοι οι ασθενείς διακομίζονται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης. Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή, νοσηλεύονται 13 ασθενείς στην κλινική Covid-19 και άλλοι 5 σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και σε Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων. Δηλαδή από τους 42 ασθενείς που νοσηλεύονταν έως και χθες το βράδυ στα νοσοκομεία αναφοράς κορωνοϊου της χώρας, οι 18 (περίπου το 42%) είναι σε ένα νοσοκομείο.

Τέλος, την έκταση της εστίας δείχνουν και οι θάνατοι – υπενθυμίζεται πως ο αριθμός των κρουσμάτων, οι νοσηλείες, οι διασωληνώσεις και οι θάνατοι αναφέρονται από τους ειδικούς ως τα σκληρά, πλην σαφή δεδομένα για την πορεία του κορωνοϊού και της λοίμωξης Covid-19.

Κλείσιμο
Εχθές, καταγράφηκε ένας ακόμη θάνατος – πρόκειται για τον ένατο στην περιοχή. Από την Δευτέρα 15 Ιουνίου έχουν καταλήξει 9 άνθρωποι που νοσηλεύονταν με σοβαρά προβλήματα υγείας και επιπλοκές λόγω της λοίμωξης του κορωνοϊού, σε όλη τη χώρα. Πλην όμως και οι 9 ήταν κάτοικοι Ξάνθης, και δη του Εχίνου, και της Ροδόπης.

Συνολικά τα θύματα του κορωνοϊού στη χώρα ανέρχονται σε 191 και τα κρούσματα σε 3.310. Τα 730 περιστατικά θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι και τα 1.848 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οκτώ ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, ενώ 118 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.



Ειδήσεις σήμερα 

Ξεπερνούν τις 50 οι νέες καταγγελίες για τον «ψευτογιατρό»: 17χρονος ήταν όρθιος και κατέληξε σε καροτσάκι

Συνομιλία Μιωνή-Παππά: Μεγάλη ταραχή στο «μαγαζί» του ΣΥΡΙΖΑ

Κίνα: Άλλα 19 κρούσματα του νέου κορωνοϊού, τα 13 στο Πεκίνο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης