Πανελλαδικές εξετάσεις: Αυτές είναι οι απαντήσεις στην Πληροφορική - Κριτική σκέψη για τα θέματα της Ιστορίας

Πανελλαδικές εξετάσεις: Αυτές είναι οι απαντήσεις στην Πληροφορική - Κριτική σκέψη για τα θέματα της Ιστορίας

Διαβαθμισμένης δυσκολίας τα θέματα της Πληροφορικής για τους υποψηφίους με το νέο σύστημα

panelladikes-arxeio-themata
Τις απαντήσεις για το μάθημα της Πληροφορικής στο οποίο εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων με το νέο σύστημα δημοσιεύει το protothema.gr σε συνεργασία με την Ομοσπονδίσ Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ).

Σύμφωνα με την ΟΕΦΕ τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας με ορισμένα υποερωτήματα δυνητικά να μπορούν να δυσκολέψουν τους υποψηφίους.

Διαβάστε ΕΔΩ τις απαντήσεις στην Πληροφορική.

Διαβάστε ΕΔΩ τα θέματα της Πληροφορικής

Όσον αφορά την Ιστορία, το δεύτερο μάθημα στο οποίο διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι με το νέο σύστημα η ΟΕΦΕ εκτιμά ότι τα θέματα «κάλυπταν όλο το εύρος της εξεταστέας ύλης και απαιτούσαν κριτική σκέψη από τους υποψηφίους και στις δύο ομάδες».

Διαβάστε ΕΔΩ τα θέματα της Ιστορίας

Διαβάστε ΕΔΩ τα θέματα της Ιστορίας με το παλαιό σύστημα για τα ημερήσια Λύκεια

Διαβάστε ΕΔΩ τα θέματα της Ιστορίας με το παλαιό σύστημα για τα εσπερινά Λύκεια

Διαβάστε ΕΔΩ τα θέματα της Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον με το παλαιό σύστημα για τα ημερήσια Λύκεια

Διαβάστε ΕΔΩ τα θέματα της Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον με το παλαιό σύστημα για τα εσπερινά Λύκεια

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Φροντιστών Ελλάδας «στην πρώτη ομάδα των θεμάτων της Ιστορίας οι ερωτήσεις είχαν διατυπωθεί με σαφήνεια, ωστόσο προϋπέθεταν πλήρη αφομοίωση της διδαχθείσας ύλης. Στη δεύτερη ομάδα, στα θέματα Γ1 και Δ1, που αφορούν στον σχολιασμό πηγών, δόθηκαν κατανοητά κείμενα που ωστόσο για την ουσιαστική επεξεργασία τους απαιτούσαν την καλή προετοιμασία των υποψηφίων»

Συγκριτικά με τα περσινά, τα σημερινά θέματα χαρακτηρίζονται «αντίστοιχης ποιότητας και ανάλογου βαθμού δυσκολίας, διαπίστωση που μας οδηγεί στην εκτίμηση ότι η προσέγγιση των θεμάτων στο μάθημα της Ιστορίας προϋποθέτει πλέον την κριτική ικανότητα των μαθητών και όχι απλώς τη στείρα αποστήθιση της ύλης» καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΕΦΕ.

Διαβαθισμένης δυσκολίας τα θέματα στην Πληροφορική για τους υποψήφιους με το νέο σύστημα

Όσον αφορα την Πληροφορική η ΟΕΦΕ σε σχόλιό της εκτιμά ότι «οι εκφωνήσεις φέτος είχαν σαφήνεια, εξέταζαν μεγάλο μέρος της ύλης και ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας».

Σε σχέση με πέρυσι θεωρούμε ότι οι υποψήφιοι θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα βαθμολογίας. Για να αριστεύσει ένας υποψήφιος θα έπρεπε να έχει προετοιμαστεί σωστά και να έχει λύσει αρκετές ασκήσεις.

Σσυγκεκριμένα: το ΘΕΜΑ Α κρίνεται οτι δεν είχε ιδιαίτερες δυσκολίες, το ΘΕΜΑ Β ήταν αναμενόμενο και χωρίς παγίδες στο πρώτο υποερώτημα ενώ για το δεύτερο με τη συμπλήρωση κενών, κάποια από αυτά ίσως μπερδέψουν τον υποψήφιο, το ΘΕΜΑ Γ ήταν άσκηση σαφώς διατυπωμένη με μια μεγάλη επανάληψη μέσα στην οποία έπρεπε να γίνουν οι περισσότερες λειτουργίες του προγράμματος. Δε θα δυσκολέψει ιδιαίτερα τους σωστά προετοιμασμένους υποψηφίους ενώ το ΘΕΜΑ Δ ήταν άσκηση με πίνακες και ένα υποπρόγραμμα για το οποίο οποίο ίσως δυσκολευτούν κάποιοι στο Δ2β, στο πώς, δηλαδή, θα γεμίζει ο πίνακας καθώς μεττά από αυτό έχει κλασικές επεξεργασίες οι οποίες είναι δουλεμένες αρκετές φορές.


Ειδήσεις σήμερα:

Συνομιλία Μιωνή-Παππά: Τρίτη ημέρα χωρίς άλλοθι για τα «λεφτά» και το «μαγαζί»

Από την Zeus & Dione και την Endeavor αποχωρεί η Μαρέβα Μητσοτάκη

Σταϊκούρας (ΘΕΜΑ 104,6): Νέα μέτρα στήριξης όπου χρειαστεί - Ξεμπλοκάρουν οι εκταμιεύσεις από τράπεζες

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης