Δολοφονία Μακρή - Η Βικτώρια Καρύδα ξεσπά: «Τα παιδιά μου είδαν στο YouTube τη δολοφονία...»

Δολοφονία Μακρή - Η Βικτώρια Καρύδα ξεσπά: «Τα παιδιά μου είδαν στο YouTube τη δολοφονία...»

Η σύζυγος του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή μιλά στο ΘΕΜΑ και ξεσπά: «Τα παιδιά μου είδαν στο YouTube τη δολοφονία...» - Τονίζει πως «όλα αυτά που γράφουν για τις περιουσίες του Γιάννη είναι παραμύθια»

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
karida-makris
Hταν 31 Οκτωβρίου του 2018. Ο Γιάννης Μακρής ετοιμάζεται να φύγει από το σπίτι του στη Βούλα για να πάει στα εγκαίνια της νέας του επιχείρησης. Το πληρωμένο πιστόλι που είχε εντολή να τον «φάει» στήνει καρτέρι στο σκοτάδι και όταν ο «Αυστραλός» εμφανίζεται, πλησιάζει, πιέζει τη σκανδάλη και του παίρνει τη ζωή. Την ώρα που ο 46χρονος επιχειρηματίας άφηνε την τελευταία του πνοή, η σύζυγός του Βικτώρια Καρύδα πρωταγωνιστούσε κάτω από λαμπερά φώτα και δυνατή μουσική σε catwalk της Εβδομάδας Μόδας του Ζαππείου.

Σχεδόν 20 μήνες μετά την εν ψυχρώ εκτέλεση του «Αυστραλού» από τον πληρωμένο δολοφόνο, η ξανθιά καλλονή μιλάει στο «ΘΕΜΑ» για τη δίκη που ξεκινάει σε λίγες ημέρες. Ντυμένη στα λευκά, με τα μάτια της να «βλέπουν» το παρελθόν και τη φωνή της σταθερή σε μια προσπάθεια να αποσυνδεθεί από το έντονο συναίσθημα, η Βικτώρια Καρύδα ξεσπά: «Μόνο ένα “γιατί”. Γιατί το έκαναν; Πώς μπόρεσαν να πάρουν μια ανθρώπινη ζωή;», λέει για τους δολοφόνους του άνδρα της.

Η σύλληψη από το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής του 32χρονου Βούλγαρου με τις τουρκικές ρίζες που πάτησε τη σκανδάλη από το «καθαρό» Makarov μπορεί να φώτισε το ένα σκέλος της υπόθεσης, όμως ο δολοφόνος κρατά το στόμα του κλειστό και δεν αποκαλύπτει ποιος τον πλήρωσε για να εκτελέσει τον Γιάννη Μακρή. «Γιατί κρύβουν τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή να σκοτώσουν τον άνθρωπό μου; Γιατί παραμένουν σκληροί και αμετανόητοι;», αναρωτιέται...

Εκείνη την ημέρα του Οκτωβρίου του 2018, η Βικτώρια Καρύδα είχε προαίσθημα ότι κάτι κακό θα συμβεί. Το ίδιο και ο σύζυγός της Γιάννης Μακρής που δεν ήθελε να βγει από το σπίτι, όμως έπρεπε να παραστεί στα εγκαίνια της νέας του επιχείρησης. Το ένιωθαν και οι δύο ότι αυτό το φθινοπωρινό βράδυ θα άλλαζε για πάντα τη ζωή τους. Ο πληρωμένος δολοφόνος εκτέλεσε εν ψυχρώ τον 46χρονο Ελληνοαυστραλό επιχειρηματία έξω από το σπίτι του στη Βούλα. Εξι μήνες αργότερα επιστρέφει από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα για να εκτελέσει ένα ακόμη συμβόλαιο θανάτου. Οι Ελληνες αστυνομικοί μετά από έρευνες καταφέρνουν να τον συλλάβουν και να τον στείλουν στη φυλακή.

- Σε μία εβδομάδα ξεκινά η δίκη... «Περιμένω με ανυπομονησία το δικαστήριο. Εχω εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Δεν ξέρω πώς θα αντιδράσω όταν αντικρίσω τους δολοφόνους. Εχω σκεφτεί διάφορα. Δεν ξέρω αν θα βρω τη δύναμη να σταθώ όρθια μπροστά στους φονιάδες που στέρησαν από τα παιδιά μου τον πατέρα τους. Εχω ανάμεικτα συναισθήματα...».

- Τι θα λέγατε τόσο στον δολοφόνο όσο και στον συνεργό του; «Δεν θέλω να συνομιλήσω μαζί τους. Δεν έχω άλλωστε κάτι να τους πω. Μόνο ένα “γιατί”. Γιατί το έκαναν; Πώς μπόρεσαν να πάρουν μια ανθρώπινη ζωή; Να σκοτώσουν έναν άνθρωπο που είχε γυναίκα και παιδιά; Πώς μπορούν να κοιμούνται τα βράδια; Τα παιδιά μου κλαίνε και ζητούν τον πατέρα τους. Οπως επίσης, γιατί κρύβουν τον άνθρωπο που έδωσε την εντολή να σκοτώσουν τον άνθρωπό μου; Γιατί παραμένουν σκληροί και αμετανόητοι;».

«Περνάω δύσκολα»

Στο μυαλό της Βικτώριας Καρύδα ο άνδρας της είναι ακόμη ζωντανός. Oταν αναφέρεται σε εκείνον, κομπιάζει και, όπως λέει, τον αισθάνεται δίπλα της. Στην ερώτηση τι γίνεται με τις δύο εταιρείες του Γιάννη Μακρή, δεν θέλει να πει πολλά. «Η απώλεια του Γιάννη οδήγησε μοιραία και στην απώλεια των επιχειρήσεών του», λέει και σταματά.

- Ο σύζυγός σας σας άφησε χρήματα; «Ολα αυτά που γράφουν για περιουσίες και τις επιχειρήσεις του Γιάννη είναι παραμύθια. Οικονομικά περνάω πάρα πολύ δύσκολα. Η ανάγκη να μεγαλώσω αξιοπρεπώς τα παιδιά μου και να μην τους στερήσω τίποτα, όπως ακριβώς μας φρόντιζε ο άνδρας μου, με οδήγησε στο να ανοίξω ένα e-shop. Κάποιοι αυτό το παρεξήγησαν και άρχισαν να μιλούν και να λένε διάφορα γιατί δεν γνωρίζουν τις ανάγκες που υπάρχουν. Και η αλήθεια είναι ότι πρέπει να δουλέψω για να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Υπάρχουν υποχρεώσεις που πρέπει να καλυφθούν. Τα σχολεία των παιδιών και η καθημερινότητά τους. Και δεν έχω δικαίωμα να τους τα στερήσω».
F4
Γιάννης Μακρής: Ο 46χρονος Ελληνοαυστραλός δολοφονήθηκε από τον 32χρονο Βούλγαρο, που εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου, έξω από το σπίτι του στη Βούλα
Κλείσιμο

- Πώς βιώνουν την απώλεια τα παιδιά; «Επί 20 μήνες είμαι δίπλα τους. Προσπαθώ να απαλύνω τον πόνο τους και να βιώσουν αυτό τον χαμό όσο πιο ανώδυνα γίνεται. Ομως αυτό δεν είναι πάντα δυνατό. Είμαστε άνθρωποι και τα συναισθήματα είναι κάποιες φορές τόσο δυνατά που μας λυγίζουν. Τα παιδιά ζητάνε τον πατέρα τους. Πριν από τρεις εβδομάδες η κόρη μου κάτι άκουσε ή κάτι είδε και έψαξε στο Google το όνομα του πατέρα της. Αναζήτησε πληροφορίες για τον Γιάννη, είδε το βίντεο και έβαλε τα κλάματα. Hρθε στο δωμάτιό μου και μου είπε: “Μαμά, ξέρουμε την αλήθεια. Είδαμε το βίντεο...”. Εχασα τα μυαλά μου. Βρήκα το κουράγιο και τους είπα ότι τον “μπαμπά τον σκότωσαν ληστές. Βγήκε έξω από το σπίτι και τον σκότωσαν”. Αυτό ξέρουν».

«Μας ξέχασαν όλοι...»

Οσοι γνώρισαν τον Ελληνοαυστραλό επιχειρηματία μιλάνε για έναν άνθρωπο που είχε πολλούς κολλητούς, συνεργάτες και γνωστούς...

- Οι φίλοι; Γιατί ο σύζυγός σας διέθετε μεγάλο φιλικό κύκλο. «Μέτρησα τους φίλους μου. Και είναι πλέον ελάχιστοι οι άνθρωποι που έμειναν στη ζωή μου μετά τη δολοφονία του Γιάννη. Πολλοί από τους φίλους του άνδρα μου, αυτοί που τον αποκαλούσαν “αδερφό”, εξαφανίστηκαν. Εμειναν τρεις φίλοι και καλοί. Ολοι οι υπόλοιποι χάθηκαν. Σαν να μην πέρασαν ποτέ από τη ζωή μας. Με συγκινεί όταν κάποιες φορές βλέπω ανθρώπους με τους οποίους δεν είχαμε καμία σχέση να δείχνουν μεγαλύτερη συμπόνια και ενδιαφέρον από όσους περιστοίχιζαν όλα αυτά τα χρόνια τον Γιάννη και τον αποκαλούσαν “φίλο” και “αδερφό”. Αυτοί που τον “έγλειφαν” δεν ξαναφάνηκαν ποτέ».

- Σκεφτήκατε ποτέ να φύγετε από την Ελλάδα; «Ο σύζυγός μου ήταν ένας γνήσιος και υπερήφανος Ελληνας και πάντα ήθελε να ζήσει στην Ελλάδα, παρόλο που γεννήθηκε στην Αυστραλία. Ηθελε τα παιδιά του να μεγαλώσουν εδώ και να λάβουν την ελληνική παιδεία και κουλτούρα. Αυτή ήταν η επιθυμία του και θα τη σεβαστώ απόλυτα».

- Σας φοβίζει κάτι; «Ο Γιάννης ήταν η δύναμή μου, ο άνθρωπός μου, το άλλο μου μισό. Ο άνδρας της οικογένειας, ο σύντροφός μου και πατέρας των παιδιών μου. Οταν "έφυγε" μου κόπηκαν τα χέρια. Ομως πρέπει να σταθώ στα πόδια μου. Να βρω τη δύναμη να μεγαλώσω τα παιδιά μου. Γιατί είμαι μόνη μου».

- Επαγγελματικά τι κάνετε; «Διανύουμε μια πολύ δύσκολη εποχή. Επαγγελματικά κάνω κάποιες φωτογραφήσεις και προσπαθώ να εργάζομαι πολλές ώρες για να απασχολώ το μυαλό μου και φυσικά για να βρω τους πόρους να ζήσω τα παιδιά μου. Τα παιδιά μου είναι πλέον όλη μου η ζωή».

- Τι περιμένετε από το δικαστήριο; «Να τους καταδικάσει παραδειγματικά. Τέτοια φρικτά εγκλήματα δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητα».

Η πλήρης εξιχνίαση της δολοφονίας του Γιάννη Μακρή αποτελεί γρίφο για το Τμήμα Ανθρωποκτονιών. Η σύντροφός του είναι ο άνθρωπος που ήξερε όσο λίγοι τον «Αυστραλό». Δεν μπορεί όμως να σκεφτεί ποιος είναι ο άνθρωπος που έκανε το κακό και σφράγισε το συμβόλαιο για να τον σβήσει από τον χάρτη. Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν από τις κάμερες ότι ο δολοφόνος και ο καταζητούμενος αδελφός του παρακολουθούσαν 19 ολόκληρες ημέρες τον Γιάννη Μακρή, περνώντας αρκετές φορές καθημερινά έξω από το σπίτι του μέχρι να φτάσουν στη μοιραία βραδιά. Η Βικτώρια Καρύδα είναι αποφασισμένη να κάνει τα πάντα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια.
F3
«Ηρθε η ώρα της Δικαιοσύνης», λέει ο δικηγόρος Χαράλαμπος Λυκούδης

Διόρισε δικηγόρο της τον γνωστό ποινικολόγο Χαράλαμπο Λυκούδη και μαζί κινούν όλες τις νομικές διαδικασίες. «Η Ελληνική Αστυνομία και ειδικότερα το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής με επίμονη, μεθοδική και συστηματική επεξεργασία των δεδομένων έστειλε το μήνυμα ότι η χώρα μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Οι δράστες αργά ή γρήγορα εντοπίζονται και συλλαμβάνονται. Ηρθε η ώρα της Δικαιοσύνης. Είμαι βέβαιος ότι και αυτή θα στείλει το δικό της μήνυμα: όποιοι κρίνονται ένοχοι για τόσο σκληρά και ειδεχθή εγκλήματα θα περάσουν πολλά χρόνια στη φυλακή», τονίζει στο «ΘΕΜΑ» ο κ. Λυκούδης.

Ειδήσεις σήμερα: 

Φονική εκτροπή ΙΧ στη Φωκίδα - Νεκρός ο οδηγός

Δείτε φωτογραφίες: Αυτός είναι ο αδίστακτος ψευτογιατρός

Επίθεση με βιτριόλι: Η Ιωάννα δεν έδωσε ποτέ συνέντευξη, λένε οι δικηγόροι της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης