Πανελλαδικές Εξετάσεις: Συνεχίζονται με Αρχαία και Μαθηματικά

Πανελλαδικές Εξετάσεις: Συνεχίζονται με Αρχαία και Μαθηματικά

Οι εξετάσεις των μαθημάτων αυτών αφορούν τους υποψήφιους που διαγωνίζονται με το νέο σύστημα, καθώς και εκείνους που δίνουν με το παλαιό

panelladikes-aithousa
Με την εξέταση των υποψηφίων σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις στα Γενικά Λύκεια.

Οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά, ενώ εκείνοι των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στα Μαθηματικά. Οι εξετάσεις των μαθημάτων αυτών αφορούν τους υποψήφιους που διαγωνίζονται με το νέο σύστημα, καθώς και εκείνους που δίνουν με το παλαιό.

Το prothema.gr θα δημοσιεύσει άμεσα τα θέματα όταν γνωστοποιηθούν από το υπουργείο Παιδείας και τις απαντήσεις αυτών σε συνεργασία με την ΟΕΦΕ.

Την Παρασκευή ακολουθεί η εξέταση στα μαθήματα της Βιολογίας (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Υγείας) και Κοινωνιολογίας (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών).

Τις απόψεις του για το νερό, ως ένα από τα πολυτιμότερα στοιχεία για την ανθρώπινη ύπαρξη, κλήθηκαν να αναπτύξουν χθες οι περίπου 18 .000 υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Το προς εξέταση θέμα αποτελούσε διασκευή από κείμενο του Κοσμάς Βίδου με θέμα την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό που δημοσιεύθηκε στις 22 Μαρτίου στο ΒΗΜΑgazino.

«Εύκολα και κατανοητά» τα κείμενα που «έπεσαν» στους υποψηφίους των Πανελλαδικών εξετάσεων από τα ΕΠΑΛ, σύμφωνα με την ΟΕΦΕ. Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, αναφέρει ότι οι μαθητές «κλήθηκαν να διαχειριστούν ένα θέμα διαχρονικά επίκαιρο, αναφορικά με το περιβάλλον και ειδικότερα με την προστασία του υδάτινου στοιχείου». Και προσθέτει: «Το μη λογοτεχνικό κείμενο ανήκει στο γραμματειακό είδος του άρθρου και δημοσιεύτηκε πρόσφατα στον τύπο. Το λογοτεχνικό ανήκει στον Ίταλο Καλβίνο, με τη γραφή του οποίου οι μαθητές έχουν εξοικειωθεί ήδη από το γυμνάσιο». Τέλος, αναφορικά με τα ερωτήματα, η ΟΕΦΕ αναφέρει ότι «σε όλα τα ζητούμενα είναι διατυπωμένε με σαφήνεια και δεν προκαλούν έκπληξη στους προετοιμασμένους υποψηφίους».

Ειδήσεις σήμερα:

Τσίπρας αδειάζει «Παπαδημούπολη»: Είναι πρόβλημα η υπόθεση Παπαδημούλη

Ο Ερντογάν στα άκρα: Τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στο Βόρειο Ιράκ

Αντνάν Κασόγκι: Τα καλοκαίρια στην Ελλάδα, η «αγορά του αιώνα», οι «αιώνιες» ερωμένες και οι νύχτες με τον Ανδρέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης