Το ΣτΕ «πάγωσε» προσωρινά την επέκταση του λιμανιού στην Πειραϊκή

Το ΣτΕ «πάγωσε» προσωρινά την επέκταση του λιμανιού στην Πειραϊκή

Tο Εργατικό Κέντρο Πειραιά και 95 ακόμη κάτοικοι προσέφυγαν στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο για τα έργα επέκτασης του λιμένα προβλητών κρουαζιέρας

OLP_STE
«Πάγωσαν» προσωρινά με διαταγή του προέδρου του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας  Παναγιώτη Ευστρατίου, τα έργα επέκτασης του επιβατικού λιμένα προβλητών κρουαζιέρας στην Πειραϊκή.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έχουν προσφύγει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά και 95 ακόμη κάτοικοι της εν λόγω περιοχής, ζητώντας να χορηγηθεί προσωρινή διαταγή, μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχει επίσης κατατεθεί. Παράλληλα, έχει κατατεθεί και αίτηση ακύρωσης η οποία προσδιορίστηκε να συζητηθεί την 7η Οκτωβρίου 2010, στο Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ.

Οι προσφεύγοντες ζητούν να ακυρωθεί η από 28.3.2019 απόφαση του γενικού γραμματέα Λιμένων, κ.λπ. του υπουργείου Ναυτιλίας, με την οποία επετράπη: 1) Η διενέργεια βυθοκορήσεων για τα έργα επέκτασης επιβατικού λιμένα (Νότια ζώνη) και 2) η απόρριψη των βυθοκορημάτων στην θάλασσα (μπάζωμα της θάλασσας).

Τα επίμαχα έργα έχουν ξεκινήσει (ΟΛΠ-Cosco) από τον περασμένο Μάρτιο και αποσκοπούν στην κατασκευή δυο ακόμη προβλητών για την πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων νέας γενιάς, εκτός των 11 που ήδη υπάρχουν.

Ο κ. Ευστρατίου με προσωρινή διαταγή σταμάτησε προσωρινά τα έργα μέχρι να εκδοθεί απόφαση επί της αίτησης αναστολής που έχει κατατεθεί για το εν λόγω θέμα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τουρκία: Προφυλακίστηκε εξέχουσα δημοσιογράφος με κατηγορίες για κατασκοπεία

Ζιγκολό εκτός από παιδόφιλος ο βασικός ύποπτος στην υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν

Ψυχολόγος για επίθεση με βιτριόλι (ΘΕΜΑ 104,6): «Η δράστις αντιμετωπίζει ψυχολογικές δυσκολίες»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης