Τσακρής (ΘΕΜΑ 104,6): «Θα είναι αρκετό το τοπικό lockdown»

Τσακρής (ΘΕΜΑ 104,6): «Θα είναι αρκετό το τοπικό lockdown»

«Πέρα από τον τουρισμό έχει μεγάλη σημασία η δική μας συμπεριφορά» τόνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

magazia_kleista_main
Ανησυχούμε λίγο, αλλά χρειάζεται η σύνεση και εγρήγορση” εκτίμησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Αναφορικά με την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, ο κ. Τσακρής τόνισε πως “το άνοιγμα μετά τα lockdown οδήγησε σε αυτή την αύξηση”, όπως συνέβη και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες συστήνοντας ενημέρωση, “ώστε οι εστίες να αναχαιτιστούν”, αλλά και να γίνει αντιληπτός ο κίνδυνος “ιδίως από τους πιο νέους”.

Αυτή η μικρή αύξηση που είδαμε να μας δώσει την εγρήγορση να κινητοποιηθούμε, για να κρατηθεί πολύ χαμηλά η επιδημία” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακρής και πρόσθεσε πως “ίσως το καμπανάκι που είχαμε να μας ωθήσει να επιστρέψουμε σε πιο σωστούς τρόπους συμπεριφοράς”.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι αυτή τη στιγμή γίνεται μια “πολύ σημαντική προσπάθεια, γιατί η επιδημία εξαπλώνεται με νέα κρούσματα που εισέρχονται από άλλες χώρες-μέλη” και διευκρίνισε πως “όλοι όσοι έρχονται στη χώρα μας από το εξωτερικό ελέγχονται αυτή τη στιγμή”.

Στη κατεύθυνση αυτή, “οι αλγόριθμοι θα μας ανιχνεύσουν τα ύποπτα περιστατικά στη χώρα” σημείωσε ο κ. Τσακρής, εστιάζοντας στην ανάγκη οικοδόμησης εμπιστοσύνης “στον τουρίστα ότι θα υπάρχει η ανάλογη υποδομή, περίθαλψη όλοι σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι κάποιος διστακτικός να ταξιδέψει”.

Πέρα από τον τουρισμό έχει μεγάλη σημασία η δική μας συμπεριφορά” επισήμανε ο Καθηγητής και κατέληξε σχετικά με το ενδεχόμενο τοπικού lockdown ότι “θα δούμε τέτοιες εστιακές εξαπλώσεις. Με τα μέτρα που θα ληφθούν θα μπορέσει να αντιμετωπιστεί σε τοπικό επίπεδο. Λογικά, θα είναι αρκετό το τοπικό lockdown”.

Ειδήσεις σήμερα: 

Αθηνά Λινού: Ο κορωνοϊός αντεπιτίθεται - Ανησυχητικό που τα κρούσματα είναι διάσπαρτα σε όλη τη χώρα

Ένας άνθρωπος μπορεί να μολύνει άλλους 85 - Ο ιός είναι εδώ, λέει ο Σύψας

Πότε θα μας... επιτρέψει ο κορωνοϊός να «αγκαλιαστούμε» πάλι;
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης