Σε μια ορεινή κοινότητα των Αγράφων στην Ευρυτανία έφτασαν με Ι.Χ. αυτοκίνητο τρεις Ρομά από το Αγρίνιο, αναζητώντας θύμα για να κλέψουν! Και το βρήκαν στο πρόσωπο μιας ηλικιωμένης που διαπίστωσαν ότι ήταν μόνη στο σπίτι της.
Οι δυο από τους δράστες πλησίασαν την άτυχη γριούλα και της έπιασαν την κουβέντα καταφέρνοντας να την απασχολήσουν, δίνοντας την ευκαιρία στον τρίτο συνεργό τους να τρυπώσει στο σπίτι της, να ψάξει ντουλάπες και συρτάρια και να ανακαλύψει πού έκρυβε τις οικονομίες της. Άρπαξε από την τσάντα της ηλικιωμένης το ποσό των 1.500 ευρώ και τράπηκαν όλοι μαζί σε φυγή.
Ωστόσο, η κλοπή εξιχνιάστηκε άμεσα από τους αστυνομικούς της Ασφαλείας Καρπενησίου και ξεκίνησαν αναζητήσεις, ενώ δόθηκε σήμα και στις αρχές των όμορων νομών. Έτσι, οι άνδρες της Ασφάλειας Αγρινίου κατάφεραν λίγες ώρες αργότερα να εντοπίσουν δυο από τους δράστες, που είχαν πάνω τους τα κλεμμένα χρήματα! Οι Ρομά παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καρπενησίου, ενώ ο τρίτος της παρέας αναζητείται.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας