Καιρός: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και υπόγεια από την καταιγίδα στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Πλημμυρισμένοι δρόμοι και υπόγεια από την καταιγίδα στην Θεσσαλονίκη

Πενήντα κλήσεις δέχθηκε η Πυροσβεστική -  Προβλήματα σημειώθηκαν στην περιοχή της Καλαμαριάς, όπου πλημμύρισαν υπόγεια - Στην Πολίχνη και στην περιφερειακή οδό στο ύψος της Μακρυγιάννη

plimimiramain
Iσχυρή καταιγίδα ξέσπασε στη Θεσσαλονίκη με τους δρόμους της πόλης γρήγορα να μετατρέπονται σε ποτάμια και τον ουρανό να  κλείνει από «κουρτίνες» βροχής.

Όπως μεταδίδει το Grtimes.gr, η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε πενήντα κλήσεις και επενέβη τουλάχιστον σε δέκα περιπτώσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια, κυρίως στο κέντρο της πόλης, στην Πολίχνη, στις Συκιές, στην Καλαμαριά και στον Εύοσμο.

Κλιμάκια της πυροσβεστικής επενέβησαν για να απομακρύνουν δέντρο που έπεσε στην οδό Μαρτίου και άλλο ένα στην οδό Λαμπράκη. Οι δρόμοι άνοιξαν μετά την απομάκρυνση των κορμών και των κλαδιών.

Η κυκλοφορία των οχημάτων λόγω του ολισθηρού οδοστρώματος γίνεται στο κέντρο της πόλης με σχετικά χαμηλές ταχύτητες.

Πριν από λίγο εξάλλου, αναφέρθηκε πως ένα επιβατηγό αυτοκίνητο, παρασύρθηκε από τα νερά στην περιοχή της Πολίχνης – στην οποία η πυροσβεστική κλήθηκε για απεγκλωβισμούς – χωρίς να υπάρχουν πληροφορίες για το αν υπήρχαν επιβαίνοντες σε αυτό.

Δείτε βίντεο από την Πολίχνη, που ανάρτησε χρήστης του Facebook:




Όπως ανέφερε στο Grtimes.gr o προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Χαράλαμπος Στεργιάδης.

Κλείσιμο
Όπως είπε ο κ. Στεργιάδης, τα βασικότερα προβλήματα σημειώθηκαν στην περιοχή της Καλαμαριάς, όπου πλημμύρισαν υπόγεια, στην Πολίχνη όπου πλημμύρισε δρόμος, στην περιφερειακή οδό στο ύψος της Μακρυγιάννη λόγω εργολαβίας και στην είσοδο του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Ερυθρού Σταυρού.

Στις υπόλοιπες περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Στεργιάδης ανέφερε πως σημειώθηκαν βροχοπτώσεις με κατά τόπους έντονα φαινόμενα, χωρίς ωστόσο να προκληθούν προβλήματα.

Καταρρακτώδης βροχή στη Θεσσαλονίκη

Τη συνδρομή της πυροσβεστικής ζήτησαν οι ένοικοι πολυκατοικίας στην περιοχή της Μπότσαρη στη Θεσσαλονίκη, καθώς το υπόγειο πλημμύρισε λόγω της δυνατής νεροποντής.

Όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο του GRTimes.gr, το νερό έφτασε σε ύψος τα τουλάχιστον 30 εκατοστά, με την υγρασία να κάνει ανυπόφορη την ατμόσφαιρα και τους ενοίκους να ανησυχούν για τη στατικότητα του κτιρίου, καθώς όπως είπαν, δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Πλημμυρισμένο υπόγειο πολυκατοικίας στη Θεσσαλονίκη


Καταρρακτώδης βροχή στη Θεσσαλονίκη-  GRTimes.gr


καιρος-βροχη-2
καταιγιδα1_pg_
καταιγιδα-2

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτός είναι ο φοιτητής του Πανεπιστημίου Κρήτης που πνίγηκε στο Αγιοφάραγγο

Γερμανία: Συνελήφθησαν 11 ύποπτοι για σεξουαλική κακοποίηση πολλών παιδιών

Επίθεση με βιτριόλι: Η αστυνομία έχει την «καθαρή» εικόνα της δράστιδος

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης