Δικαίωση για τον αδικοχαμένο φοιτητή

Δικαίωση για τον αδικοχαμένο φοιτητή

Καταδικάστηκαν οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Αλικαρνασσού που είχαν ανάψει το «πράσινο φως» για την αποφυλάκιση του ισοβίτη Ζαχαρία Λαγουδάκη,

Δικαίωση για τον αδικοχαμένο φοιτητή
Καταδικάστηκαν οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών Αλικαρνασσού που είχαν ανάψει το «πράσινο φως» για την αποφυλάκιση του ισοβίτη Ζαχαρία Λαγουδάκη, με αποτέλεσμα λίγους μήνες αργότερα να δολοφονήσει εν ψυχρώ στο Ρέθυμνο τον άτυχο φοιτητή, Μανώλη Χορευτάκη.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος τον πρώην αρχιφύλακα της Κλειστής Φυλακής Αλικαρνασσού και τον σωφρονιστικό υπάλληλο οι οποίοι, με επιστολές τους προς το Δικαστικό Συμβούλιο, είχαν ταχθεί ευμενώς για τον κρατούμενο αναφορικά με τη στάση που κράτησε στη μεγάλη εξέγερση που είχε γίνει στις φυλακές το 2007.

Κλείσιμο
Οι κατηγορούμενοι υποστήριξαν στις απολογίες τους ότι το περιεχόμενο των επιστολών ήταν πέρα για πέρα αληθινό, ενώ όταν ρωτήθηκαν γιατί δεν τις έστειλαν στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών μέσω της Γραμματείας της φυλακής παίρνοντας πρωτόκολλο, ισχυρίστηκαν ότι δεν ήθελαν να διαρρεύσει το περιεχόμενό τους στους υπόλοιπους κρατουμένους για να μη δημιουργηθεί πρόβλημα.

Παρών στην δίκη ήταν ο πατέρας του αδικοχαμένου φοιτητή, που χαρακτήρισε αναμενόμενη την ποινή αλλά εκτιμά ότι θα έπρεπε να τους επιβληθεί μεγαλύτερη, μια και η ενέργειά τους είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο γιος του, τον Μάιο του 2008. Οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι άσκησαν έφεση στην καταδικαστική απόφαση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης