Επίθεση με βιτριόλι: Τα άλλοθι των υπόπτων τσεκάρουν οι αστυνομικοί

vitrioli-kallithea

Οι αστυνομικοί περιμένουν την πρώτη καθαρότερη φωτογραφία της δράστιδος - Από ώρα σε ώρα τα αποτελέσματα των σαρώσεων των κινητών τηλεφώνων - Το προφίλ που έφτιαξαν οι αστυνομικοί για τη γυναίκα που έριξε το βιτριόλι

Στο πιο κρίσιμο 48ωρο μπαίνουν από σήμερα το πρωί οι έρευνες της Αστυνομίας για την ταυτοποίηση της γυναίκας με τη μάσκα που έριξε βιτριόλι στο πρόσωπο της Ιωάννας στην Καλλιθέα.

Οι αναλυτές της ειδικής ομάδας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και το Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας, τσεκάρουν τα άλλοθι των πέντε ύποπτων γυναικών με τουλάχιστον δύο από αυτά να «αδύναμα» και πιθανότατα να καταρρεύσουν όταν οι αξιωματικοί λάβουν τις απαντήσεις από βίντεο που έχουν στη διάθεση τους και μαρτυρίες. Έτσι, δεν αποκλείεται ο κύκλος των υπόπτων να περιοριστεί στα τρία ή και τα δύο άτομα.

Παράλληλα, μόλις πάρουν τα καθαρά καρέ από την επεξεργασία στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ θα μεταβούν στο Θριάσιο για να τα δείξουν στην Ιωάννα προκειμένου να δουν αν στις εικόνες θα αναγνωρίσει τη γυναίκα που της έριξε το βιτριόλι, οπότε θα έχουν στη διάθεση τους το πρόσωπο της.

Τέλος, περιμένουν από ώρα σε ώρα, τα αποτελέσματα από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας στις σαρώσεις των επικοινωνιών. Το λάθος να κουβαλάει το κινητό τηλέφωνο στην τσάντα της, τόσο την ημέρα που έριξε το βιτριόλι όσο και τις δύο προηγούμενες που κατόπτευε το χώρο, φαίνεται να λύνει το μυστήριο και να ξεσκεπάζει την πανούργα μασκοφόρο της Καλλιθέας.

Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου σε δέκα ύποπτες γυναίκες και δέκα ακόμη άτομα που ενδεχομένως είχαν συνοδευτικό ρόλο, θα δείξουν τι ακριβώς συνέβη εκείνο το πρωινό της περασμένης Τετάρτης στο κτήριο της ασφαλιστικής εταιρείας, ποια είναι η νεαρή γυναίκα που παρακολουθούσε την Ιωάννα και πόσες φορές την επισκέφθηκε στη δουλειά της.

Οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας έχουν καταφέρει να συνθέσουν ένα πλαίσιο σχέσεων και επαφών μεταξύ συγκεκριμένων ατόμων, που η ανάλυση τόσο των τηλεφωνικών κλήσεων όσο και της χαρτογράφησης των μετακινήσεων από τις κυψέλες κινητής τηλεφωνίας, θα τους δώσει διαυγή εικόνα για το τι συνέβη όχι μόνο εκείνη την ημέρα, αλλά και τις δύο προηγούμενες ημέρες που η επιχείρηση της οδού Μπουμπουλίνας ξεκίνησε να δουλεύει κανονικά.

Άλλωστε, η ΕΛ.ΑΣ διαθέτει και τέτοιου είδους προγράμματα και εκπαιδευμένους αναλυτές, που έχοντας τα στοιχεία από τις άρσεις στα χέρια τους, μπορούν να κάνουν συσχετισμούς και να βγάζουν ασφαλή συμπεράσματα.

Την ίδια ώρα οι profilers της Ασφάλειας, έχουν φτιάξει το προφίλ – ψυχογράφημα της δράστιδος κάνοντας λόγο για μια γυναίκα που έχει οργανωτικές ικανότητες, γνώσεις από το διαδίκτυο, διαθέτει ψυχραιμία όμως κυριεύεται από ένα σαρωτικό κύμα εμμονών και εκδικητικότητας. Σίγουρα λένε οι αστυνομικοί, μιλάμε για ένα άτομο με υψηλό IQ που έχει αντίληψη των πραγμάτων και ενδεχομένως να χρησιμοποίησε εν αγνοία του ένα δεύτερο άτομο για να κατασκευάσει άλλοθι ή να τη βοηθήσει σε πράγματα που δεν ήθελε να φανεί.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το πώς έφθασε στα χέρια της το βιτριόλι, δύο είναι τα ενδεχόμενα στα οποία έχουν καταλήξει οι αστυνομικοί. Η πρώτη εκδοχή είναι να το παρήγγειλε από το διαδίκτυο δίνοντας μια «ξεκάρφωτη» διεύθυνση παραλαβής, το δεύτερο είναι να το άρπαξε από κάποιο χώρο όπου χρησιμοποιείται ευρέως.

Το λάθος

Οι αναλυτές της Ασφάλειας γνωρίζουν ότι έχουν να κάνουν με μια πολύ έξυπνη και πονηρή γυναίκα. Εκτιμούν ότι σχεδίασε με απίστευτες λεπτομέρειες το χτύπημά της γνωρίζοντας ακόμη και ότι οι δύο κάμερες που βρίσκονται αριστερά και δεξιά του πρακτορείου ήταν χαλασμένες και άρα θα μπορούσε να κάνει τη δουλειά της αόρατη. Να επιτεθεί και να το σκάσει σαν σκιά…

Έτσι, ενδεχομένως γνωρίζοντας ότι το κινητό τηλέφωνο είναι όπλο στα χέρια των αρχών για τον εντοπισμό της, εκείνη την ημέρα να το είχε κρύψει. Οι αστυνομικοί, θέλοντας να ξεπεράσουν αυτό το σκόπελο, ζήτησαν η άρση να μην περιλαμβάνει μόνο τη συγκεκριμένη ημέρα αλλά και τις προηγούμενες έχοντας ως δεδομένο ότι στις άλλες δύο επισκέψεις για να κατοπτεύσει το πεδίο της δράσης της, το είχε μαζί της.

«Ζητήσαμε να γίνει άρση είκοσι τηλεφωνικών αριθμών που θεωρούμε ότι ανήκουν σε άτομα που ενδεχομένως σχετίζονται με την υπόθεση. Όμως δεν περιοριζόμαστε στο πρωινό της 20ης Μαίου αλλά και στο διάστημα των δύο προηγούμενων ημερών καθώς οι εκτιμήσεις λένε ότι η δράστις επισκέφθηκε το σημείο τουλάχιστον άλλες δύο φορές και ενδεχομένως την προηγούμενη ημέρα της επίθεσης να έκρυψε στο χώρο το δοχείο με το βιτριόλι» αναφέρει στο ΘΕΜΑ αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Τα αποτελέσματα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου και τις σαρώσεις των σημάτων και των επικοινωνιών θα φθάσουν σύντομα στο γραφείο των αρμόδιων αξιωματικών και έτσι θα έχουν μια εικόνα για το αν η μία από τις δέκα ύποπτες τριγυρνούσε στην περιοχή τις συγκεκριμένες τρεις ημέρες ή το σημείο επισκέφθηκε και κάποιο δικό της πρόσωπο πιθανότατα χωρίς να γνωρίζει το σχέδιο και τις προθέσεις της.

Στο κάδρο των δέκα ύποπτων γυναικών, η κάθε μια συγκεντρώνει διαφορετικές πιθανότητες να είναι η μία που αναζητούν. Ουσιαστικά, έχει γίνει μια ταξινόμηση σε τρεις διαφορετικές ζώνες ανάλογα με τα ποσοστά που συγκεντρώνει η κάθε μια χωρίς φυσικά να αποκλείεται τίποτα. Έτσι, υπάρχει μια γυναίκα που συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, στον δεύτερο κύκλο ακολουθούν τέσσερις με λιγότερες και οι υπόλοιπες πέντε με σαφώς μικρότερα ποσοστά που όμως σε αυτή τη φάση των ερευνών δεν μπορούν να αποκλειστούν.

Φως σε αυτό το σημείο αλλά όχι αποδείξεις θα δείξουν και κάποια θολά καρέ που έχουν απομονώσει οι αστυνομικοί και στην ουσία δείχνουν φιγούρες, τα οποία έχουν στείλει στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ για να «καθαρίσουν» μέσω ειδικής επεξεργασίας. Σε αυτή την κατεύθυνση, κινούνται και τα πρόσωπα από το φιλικό, επαγγελματικό και συγγενικό περιβάλλον της Ιωάννας που κλήθηκαν για να δώσουν κατάθεση και εξηγήσεις αλλά και να απαντήσουν σε ερωτήσεις αστυνομικών.

Οι αναλυτές της Ασφάλειας αν και γνωρίζουν το κίνητρο της δράστιδος και είναι πεπεισμένοι για το τι οδήγησε τη μασκοφόρο να ρίξει το βιτριόλι, εντούτοις προς το παρόν δεν μπορούν να βρουν το πρόσωπο και αυτό οφείλεται στον τρόπο που έδρασε η γυναίκα.

H2SO4

Ένας δεύτερος κύκλος ερευνών, διεξάγεται για τον εντοπισμό του προμηθευτή του θειικού οξέος (sulfuric acid – H2SO4). Οι αναλύσεις έδειξαν πως πρόκειται για μια παρασκευή με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, προκειμένου να προκαλέσει μεγάλη ζημιά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γιατροί στο Θριάσιο νοσοκομείο που δίνουν μάχη με το χρόνο για να σώσουν την Ιωάννα λένε πως δέκα ημέρες μετά, το οξύ συνεχίζει να «τρώει» τη σάρκα της 34χρονης. Σαν να έχουν να κάνουν με μια ανεξέλεγκτη πυρκαγιά που στο πέρασμα της καίει τα πάντα και προσπαθούν με μεγάλη δυσκολία να την καταστείλουν. Μέχρι στιγμής, ζημιά έχει υποστεί το 93% του προσώπου της και το 18% του σώματός της.

Από πού λοιπόν προμηθεύτηκε αυτό το ειδικό δηλητήριο που προκαλεί τόσο μεγάλη και ανεπανόρθωτη ζημία; Οι έρευνες που έχουν διενεργήσει μέχρι στιγμής δείχνουν δύο δρόμους. Το πρώτο σενάριο θέλει η μυστηριώδης μασκοφόρος να προμηθεύτηκε το χημικό όπλο της από το διαδίκτυο. Μέσω συγκεκριμένων ιστοσελίδων δίνοντας μια άσχετη διεύθυνση ακόμη και ταχυδρομική θυρίδα για να μην αφήσει πίσω της κανένα ίχνος.

Η δεύτερη πιθανότητα θέλει τη δράστιδα να τα υπεξαίρεσε είτε η ίδια είτε κάποιο τρίτο πρόσωπο που η ίδια έβαλε εν αγνοία του, από χώρο που χρησιμοποιείται κατά κόρον όπως στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη και τα καράβια για την αφαίρεση σκουριάς.

Να το αγόρασε θεωρείται εξαιρετικά απίθανο καθώς τα καταστήματα που πουλάνε τα πλαστικά μπουκάλια με το θειικό οξύ είναι συγκεκριμένα -όπως για παράδειγμα ένα στον Πειραιά- και λόγω της φύσεως του προϊόντος καταγράφονται οι αγοραστές επιδεικνύοντας την ταυτότητά τους. Η τιμή του στη λιανική είναι πολύ χαμηλή (3 - 5 ευρώ) και έτσι ο μόνος λόγος που φυλάσσεται είναι για λόγους ασφαλείας.

Ψυχογράφημα

Οι profilers της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών και του Τμήματος Ασφαλείας Καλλιθέας για να φθάσουν στη λύση του μυστηρίου και να ξεσκεπάσουν τη γυναίκα-αράχνη αυτό που θέλουν να κάνουν είναι να διεισδύσουν στο μυαλό της. Έχοντας ως προφανές το προσωπικό κίνητρο, έχουν σκιαγραφήσει με τα δεδομένα που έχουν το προφίλ της για να το συγκρίνουν με αυτά των δέκα ύποπτων γυναικών και να δουν σε ποια σημεία «κουμπώνει» απόλυτα.

Είναι πεπεισμένοι, ότι η μασκοφόρος με το χημικό όπλο δεν ήθελε να σκοτώσει την Ιωάννα. Ήθελε να της καταστρέψει το όμορφο πρόσωπό της και να την καταδικάσει σε ένα αιώνιο μαρτύριο. Κάθε ημέρα που θα αντικρίζει τη διαλυμένη της εικόνα να αποτελεί για εκείνη έναν μικρό θάνατο. Και αυτός είναι και ο λόγος που θεωρούν ότι ηθική και φυσική αυτουργός αυτού του ανοσιουργήματος είναι το ίδιο πρόσωπο. Γιατί απλά, από τη φρικτή αυτή ενέργεια που διέπραξε σε βάρος της κοπέλας, άντλησε απεριόριστη ικανοποίηση.

Σε ό,τι έχει να κάνει με την εξωτερική της εμφάνιση, είναι μια γυναίκα μετρίου αναστήματος γύρω στο 1.60 – 1.65, αδύνατη, γύρω στα 35, με πιθανότατα καστανόξανθα μαλλιά. Αποτελεί περίπτωση απλής καθημερινής κοπέλας της διπλανής πόρτας, χωρίς να έχει κάτι χαρακτηριστικό που να τραβά τα βλέμματα και να την κάνει να ξεχωρίζει.

Εκείνο ωστόσο που εντυπωσιάζει τους αστυνομικούς είναι το σατανικό μυαλό της και ο παρανοϊκός τρόπος που επέλεξε να εκδικηθεί την Ιωάννα. Κατέγραψε όλες τις κάμερες που θα συναντούσε στη διαδρομή της και φρόντισε να τις αποφύγει. Πήγε και έφυγε από το σημείο χωρίς να αφήσει πίσω της το παραμικρό ίχνος, ενώ μοιάζει απίστευτο το πώς μπήκε και βγήκε στο κτήριο χωρίς να τη δει κανείς. Σαν μια γυναίκα-σκιά…

Ειδήσεις σήμερα:

ΗΠΑ: Βυτιοφόρο πήγε να πέσει πάνω σε διαδηλωτές στη Μινεάπολη (βίντεο)

Μάικλ Τζόρνταν για Τζορτζ Φλόιντ: «Έχουμε υποστεί αρκετά, φτάνει...»

Πέθαναν 66χρονη και 87χρονος από κορωνοϊό - Στους 177 οι νεκροί στην Ελλάδα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (109)

Πρέπει

Να ήταν πολύ αλανιάρα η τύπισσα.

η ουσία είναι μία

η κάθεμια που ξενογ....ται με τον ξένο άντρα θα πρέπει να ξέρει ότι αυτό λέγεται "μπλέξιμο" και δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει η άλλη που της πη..ας τον άντρα ή τα παιδιά του (μπορεί να κάνουν απόπειρα αυτοκτ. π.χ. ) ή η υπόλοιπη οικογένεια, έχεις γίνει το σκάνδαλο σε μια οικογένεια, είναι μπλέξιμο! Φυσικά και δεν πρέπει να καταστρέφουμε όποιον μας κλέβει τον άντρα ή τη γυναίκα εννοείται αλλά και όσοι ξενογα....νται επίσης θα πρέπει να έχουν υπόψη ότι μπλέξανε και να προσέχουν! Όποια και όποιος δε θέλει φασαρίες δε τις προκαλεί κιόλας, δεν ξέρεις τι μυαλό κουβαλάει ο κάθε και η κάθε τρελή/λος γύρω σου.

Κατερίνα

Πολύ σωστό σχόλιο.μπραβο.

μη σου τυχει

Τι λες καλε εσυ;; Μια φιλη μου επαθε το εξης: η πρωην του συντροφου της, της εστελνε ολο απειλητικα μηνυματα. Ειχε μαθει το τηλεφωνο της και την ειχε βρει και στο φεισμπουκ. Η φιλη μου ειχε χασει τον υπνο της η καημενη. Και οταν τα εφτιαξαν ειχαν ηδη χωρισει! Το μονο καλο ηταν οτι αυτη η τρελη η πρωην ηταν στο εξωτερικο οποτε λιγο δυσκολο να ερθει Ελλαδα για να βλαψει τη νυν..!!

...

Διάλεξε ένα από τα δύο: ή φταίει η Ιωάννα, ή αυτή που της πέταξε το βιτριόλι στο πρόσωπο. Διάλεξε και πες μας, ώστε να ξέρουμε το ποιόν σου, την ηθική σου, και τις απόψεις σου.

Αυτό που το βάζεις;

Ασφαλιστική δίχως απαραίτητες κάμερες στο κτήριο;

...

Ο αντρας της ξαδελφης της τι λεει επι του θεματος??

:

Τίποτε ακόμη; Είναι κάποια από τις πέντε ή περισσότερες ύποπτες; Έχει γίνει κάπoια σύλληψη ή όχι;

...

Το να θεωρείται ότι είναι έξυπνη με υψηλό δείκτη νοημοσύνης επειδή σχεδίασε μια δολοφονία κ πήρε μέτρα προφύλαξης με ξεπερνάει.... Ένα ζώον και μισό είναι με δολοφονικα ενστικτα...

Lol

!!!!! Εχεις δει dexter ?

123

Είναι δυνατόν σε μία σύγχρονη χώρα να μην μπορεί η αστυνομία να βγάλει άκρη με τις κάμερες ασφαλείας; Κανονικά θα έπρεπε να μην μπορείς να κάνεις βήμα χωρίς κάμερες. Η ασφάλεια είναι σημαντικότερη από τις ευαισθησίες κάποιων, οι οποίες πηγάζουν από επαναστατικές φαντασιώσεις και άλλα ανεδαφικά της αριστεράς.

Μπούρδες

Αν υπήρχαν κάμερες παντού, άτομα σαν εσένα θα έγραφαν εδώ για την χούντα του μεγάλου αδελφού που ζούμε. Αυτά τα θέματα είναι πιο σύνθετα και δεν αναλύονται με το να γράψουμε μια εξυπνάδα για ένα γεγονός.

Πουαρό

Η άλλη ήξερε λέει ότι ήταν κλειστές οι κάμερες του πρακτορείου, αλλά να μη πάρει κινητό μαζί της δεν ήξερε.

Μις Μαρπλ

Κινητό πακιστανικό σίγουρα ή κλεμμένο.

Αυτό που λέει σαν πιθανότητα, δεν παίζει με τίποτα

Δηλαδή ότι μπορεί να το έχει παραγγείλει μέσω internet/ταχυδρομείου. Δεν θα μπορούσα ούτε να διανοηθώ ότι κάποιος προμηθευτής θα έστελνε τόσο τοξικό υλικό μέσω ταχυδρομείου.

wer

Προ ετών είχα προμηθευτεί KCN. Ένα βάζο, 200e μετά από παζάρια. Ξέρεις πόσο τοξικό είναι το KCN;

εύκολο

dark web μπαίνεις και βρίσκεις ο,τι θέλεις, όσο θέλεις. Εξάλλου μπορεί να το βρήκε και από ελληνική πηγή (κάποια διασύνδεση σε εργαστήριο π.χ.)

Απορω

Τελικα γιατι τοσες υποπτες?Τι ζωη εκανε η κοπελα κι ειχε τοσες εχθρους?Τι μπορει να τους εκανε?Ελεος...

ατυχη :(

Φιλε η κοπέλα ειναι απλως ατυχη!! Και στο deal που ειχε παει δεν ειχε κερδισει παρα μονο ψιχουλα και της ειχε τυχει το νουμερο 13 οταν επαιξε στο παιχνιδι. Η μπλουζα δε , που φορουσε την μερα που επαιζε εγραφε πανω 'help'. Ειρωνεια;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης