Σε κλίμα λαμπρότητας τελέστηκε στις εκκλησίες ανά την Ελλάδα η Εσπερινή Δοξολογία και η Θεία Λειτουργία. Στο βίντεο που εξασφάλισε το protothema.gr φαίνεται η λειτουργία από τη Μητρόπολη Αθηνών, όπου χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.
Στις 12 τα μεσάνυχτα, ακούστηκε το Χριστός Ανέστη, 40 ημέρες μετά το Πάσχα για τους πιστούς, οι οποίοι απουσίαζαν από τη Λειτουργία λόγω των μέτρων που είχαν επιβληθεί για την πανδημία.
Οι πιστοί τηρώντας τα μέτρα προφύλαξης απέναντι στον κορωνοϊού, με τις απαραίτητες αποστάσεις και τη χρήση μάσκας συγκεντρώθηκαν στον Καθερικό Ναό Αθηνών.
Στη Μητρόπολη Αθηνών παρέστη και η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, φορώντας μάσκα.
Κλείσιμο
Το βράδυ της Τρίτης τελέστηκε στους ναούς η πανηγυρική αναστάσιμη Παννυχίδα, που τελείται κανονικά τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου, την τελευταία δηλαδή ημέρα που ψάλλεται το «Χριστός Ανέστη», παραμονή της Αναλήψεως.
Οι Εκκλησίες υποδέχθηκαν τους πιστούς τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα και τις οδηγίες της Πολιτείας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν στη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.
Μεγαλώνοντας, συνηθίζουμε να μετράμε τις επιτυχίες. Τον πρώτο καλό βαθμό. Το πρώτο μετάλλιο. Το πρώτο γκολ. Την πρώτη φορά που ένα παιδί κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, την 1 Οκτωβρίου, αξίζει να δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή σε ένα πρόβλημα που συχνά περνά απαρατήρητο: τη δυσθρεψία και τα σημάδια που μπορεί να εμφανιστούν πριν ακόμη γίνει αντιληπτή.
Πώς η AI αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι μαθητές μελετούν και προετοιμάζονται για τις εξετάσεις, με τον εκπαιδευτικό να παραμένει ο καθοριστικός παράγοντας της μαθησιακής εμπειρίας