Στην Αμάρυνθο δεν άνοιξαν τα καταστήματα εστίασης

Στην Αμάρυνθο δεν άνοιξαν τα καταστήματα εστίασης

Η Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας, στην οποία ανήκουν τα καταστήματα, υποστηρίζει πως έπρεπε να κάνουν αιτήσεις τον Μάρτιο για ανανέωση των αδειών λειτουργίας

100801301_2542803302701507_2203043641293799424_n
Απίστευτο και όμως ελληνικό. Μπορεί σήμερα να άνοιξαν τα καταστήματα εστίασης, αλλά αυτό δεν αφορούσε όλες τις περιοχές. Στην Αμάρυνθο, οι εξωτερικοί χώροι παραμένουν κλειστοί εξαιτίας ενός «κενού» στην Κοινή Υπουργική Απόφαση, που αφορά την απλή χρήση αιγιαλού.

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες της περιοχής, οι οποίοι σήμερα δεν μπορούσαν να ανοίξουν τα καταστήματά τους, οι επιχειρήσεις τους δεν ανήκουν στην ευθύνη του Λιμενικού Ταμείου όπως συμβαίνει σε άλλες παραθαλάσσιες περιοχές, αλλά ανήκουν στην Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας, εποπτευόμενη από το Υπουργείο Οικονομικών, θεωρεί παράνομο το άνοιγμα των καταστημάτων γιατί υποστηρίζει πως έπρεπε να κάνουν αιτήσεις τον Μάρτιο για ανανέωση των αδειών λειτουργίας!

100694289_538780740148652_4425809738051092480_n


Απίστευτο και όμως ελληνικό-γραφειοκρατικό. Η ΚΥΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή 15 Μαΐου και κοινοποιήθηκε στην Τρίτη 19 Μαΐου ζητούσε από τις επιχειρήσεις να κάνουν αιτήσεις για την άδειά τους, γεγονός όμως που απαιτεί 15 ημέρες, από τη στιγμή που η ΚΥΑ τους κοινοποιήθηκε την Τρίτη 19 Μαΐου. Εξαιτίας λοιπόν, της αδράνειας τόσο της διεύθυνσης της Κτηματικής Υπηρεσίας, όσο και του Δήμου όπως καταγγέλλουν επιχειρηματίες της περιοχής τα καταστήματά τους παραμένουν κλειστά σε αντίθεση με τις επιχειρήσεις που άνοιξαν σήμερα ύστερα από δυόμιση περίπου μήνες καραντίνας λόγω κορωνοϊού.

Κλείσιμο
Ο επικεφαλής της παράταξης ΜΑΖΙ για το Νέο, του δημοτικού συμβουλίου Ερέτριας κ. Χαράλαμπος Καραβάς μιλώντας στο protothema.gr επισήμανε σχετικά με το πολύ σοβαρό ζήτημα: «Αυτή τη στιγμή 30 περίπου επιχειρηματίες που σημαίνει 30 οικογένειες και περίπου 200 εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους παραμένουν στην «κατάψυξη» εξαιτίας της Ολιγωρίας; Της νομολατρείας; Τοκενό του Νόμου; Ό,τι και να συμβαίνει ζητούμε άμεση πολιτική λύση ώστε το πρόβλημα να λυθεί. Το γεγονός οτι η εστίαση εδώ και κάποιες ώρες έχει ανοίξει αλλά στο παραλιακό μέτωπο Αμαρύνθου είναι κλειστή είναι ηδη μια μεγάλη ήττα. Τουλάχιστον ας την περιορίσουμε γιατί είναι θέμα επιβίωσης για τους ανθρώπους εδώ».

karavas

Από την πλευρά του ο κ. Ανέστης Αργύρης επιχειρηματίας της περιοχής είπε στο protothema.gr «Eίτε από ένα κενό στο Νόμο, είτε από την τυπολατρεία και την νομολαγνεία μιας δημόσιας λειτουργού και πιο συγκεκριμένα της διευθύντριας της κτηματικής υπηρεσίας Εύβοιας είτε από την καθυστερημένη αντίδραση της δημοτικής αρχής οι εξωτερικοί χώροι των επιχειρήσεών μας παραμένουν κλειστοί. Είμαστε επιχειρηματίες που συντηρούμε οικογένειες οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι στο δρόμο. Κάθε λεπτό που χάνεται είναι πολύτιμο για εμάς».

argiris-anestis-r_2

Ειδήσεις σήμερα:

Ανοίγουν πάρκα και ταράτσες στη Μαδρίτη - Ξεκινά η πρώτη φάση χαλάρωσης του lockdown

«Στα ίδια στέκια...»: Άνοιξαν καφέ και εστιατόρια - Κάθισαν μέχρι και για... πρωινό σουβλάκι!

Δέκα λόγοι που τα «διαβατήρια ανοσίας» στον Covid-19 είναι κακή ιδέα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης