Άρση μέτρων: «Μεγάλο το κόστος των προστατευτικών μέτρων» λέει ο ταμίας των εστιατόρων

Άρση μέτρων: «Μεγάλο το κόστος των προστατευτικών μέτρων» λέει ο ταμίας των εστιατόρων

«Υπάρχει άγχος για την ασφάλεια των πελατών» τονίζει στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Μιχάλης Κολιός

estiasi
Για το πώς κυλάει η τέταρτη φάση άρσης των μέτρων, δηλαδή η επανεκκίνηση, για τους επιχειρηματίες της εστίασης, μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 και τους Γιάννη Μακρυγιάννη και Βασίλη Αδαμόπουλο, ο Μιχάλης Κολιός, ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων.

Όλοι οι συνάδελφοι έχουν ανάμικτα συναισθήματα απογοήτευσης, άγχους, ευθύνης υπερηφάνειας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κολιός και αιτιολόγησε τα συναισθήματα του ίδιου και των συναδέφων του λέγοντας ότι η απογοήτευση προκύπτει από πλευράς της κυβέρνησης για τα “ελάχιστα μέτρα”, το άγχος για το πως θα εξελιχθεί ο τζίρος, η ευθύνη για την προστασία πελατών και εργαζομένων, ενώ υπερηφάνεια γιατί ο κλάδος του στάθηκε “στο ύψος των περιστάσεων κάθε φορά που χρειάστηκε”, όπως στην περίπτωση της Ολυμπιάδας του 2004, οπότε και δεν είχε παρατηρηθεί ξανά η απουσία κρουσμάτων τροφικής δηλητηρίασης σε Ολυμπιάδα.

Αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των καταστημάτων, ο κ. Κολιός υπενθύμισε τις αποστάσεις που έχει θέσει το υπουργείο Ανάπτυξης, δηλαδή “το ελάχιστο 1,70 να απέχουν τραπέζι από τραπέζι”, προσθέτοντας πως “από άτομο σε άτομο συνήθως η απόσταση είναι 30 εκατοστών”.

Παράλληλα, ο Ταμίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατόρων δεν έκρυψε την επιθυμία του για την παροχή κεφαλαίων επανεκκίνησης, καθώς “όταν κλείσαμε αιφνιδιαστικά στις 13 Μαρτίου οι περισσότεροι συνάδελφοι είχαμε εφοδιαστεί για το Σαββατοκύριακο - καταλαβαίνω ότι η προάσπιση της δημόσιας υγείας- πάρα πολλοί συνάδελφοι ή χάρισαν στους εργαζόμενους ή κατέστρεψαν πολλά ευαλλοίωτα προϊόντα“ τόνισε ο κ. Κολιός, αναδεικνύοντας και το κόστος των μέτρων προστασίας, λχ. Προστατευτικά και διαχωριστικά και απολυμαντικά. Είναι “ένα κόστος που πάρα πολλές επιχειρήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να το καλύψουν”, κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα: 

Μειωμένη κίνηση στο «Ελ. Βενιζέλος» την πρώτη μέρα των πτήσεων στα νησιά

Στους 172 οι νεκροί από κορωνοϊό - Κατέληξε 82χρονη στον «Ευαγγελισμό»

Ανοίγουν τα νησιά για όλους με τρεις ζώνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης