Επίθεση με βιτριόλι: Οι πόνοι των ματιών που καίγονται είναι οι πιο φρικτοί πόνοι που έχω νιώσει λέει η Κούνεβα

Επίθεση με βιτριόλι: Οι πόνοι των ματιών που καίγονται είναι οι πιο φρικτοί πόνοι που έχω νιώσει λέει η Κούνεβα

Η πρώην ευρωβουλευτής μιλά στο protothema.gr για την επίθεση που είχε δεχτεί με βιτριόλι με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα

kouneva
Με αφορμή την επίθεση με βιτριόλι που δέχτηκε χθες στην Καλλιθέα η 34χρονη Ιωάννα, η πρώην ευρωβουλευτής  Κωνσταντίνα Κούνεβα, θύμα επίθεσης κι εκείνη με παρόμοιο τρόπο, θυμάται τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε τα μεσάνυχτα της 22ης Δεκεμβρίου 2008, όταν δυο άγνωστοι την περιέλουσαν με καυστικό υγρό και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια όρασης από το ένα μάτι, βλάβες στο πρόσωπο και σε εσωτερικά όργανα.

Το protothema.gr εντόπισε την πρώην ευρωβουλευτή στο Λονδίνο, αποκλεισμένη λόγω του lockdown και της απαγόρευσης των πτήσεων με αφορμή τα μέτρα για την αντιμετώπισης της πανδημίας. Η κ. Κούνεβα είχε ταξιδέψει στη βρετανική πρωτεύουσα για να βρεθεί κοντά στον γιο της που σπουδάζει σε αγγλικό κολλέγιο. Την είδηση για το αποτρόπαιο συμβάν την πληροφορήθηκε από εμάς. Σάστισε, καθώς αυτόματα ξύπνησαν μνήμες απ’ όσα φρικτά είχε ζήσει τα μεσάνυχτα της 22ης Δεκεμβρίου 2008.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα, θυμάται: «Οι πόνοι των ματιών που καίγονται από το οξύ είναι οι πιο φρικτοί πόνοι που έχω βιώσει. Έχω κάνει συνολικά 31 χειρουργεία, τα 20 εκ των οποίων τα έκανε στη Γαλλία. Και έχω να κάνω κι άλλα ακόμα. Ξέρετε, όταν κάνεις μεταμόσχευση δέρματος, πρέπει ο οργανισμός να υιοθετήσει το ξένο σώμα, κάτι που δεν είναι εύκολο να γίνει. Στην Γαλλία όταν πήγα για να συνεχίσω την θεραπεία μου, κάνοντας ταυτόχρονα σερί χειρουργικές επεμβάσεις, οι γιατροί εκεί μου είπαν ότι κανονικά έπρεπε να είχα πεθάνει. Ευτυχώς, οι γιατροί στην Ελλάδα είχαν κάνει ότι περνούσε απο το χέρι τους για να με βοηθήσουν».

Η πρώην ευρωβουλευτής εκφράζει την επιθυμία, να συναντηθεί με τους γονείς της 34χρονης ή έστω να μιλήσει μαζί τους στο τηλέφωνο, για να τους κατευθύνει, ποια βήματα πρέπει να ακολουθήσουν.

«Επειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πολλά βαριά περιστατικά εγκαυμάτων, δεν υπάρχουν και οι κατάλληλες θεραπείες. Πρέπει να έρθω σε επαφή με τους γονείς της και να τους κατευθύνω» λέει η Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Η Κωνσταντίνα Κούνεβα ξεκίνησε να εργάζεται το 2003 στην ΟΙΚΟΜΕΤ, μεγάλη εταιρεία καθαρισμού και ενοικίασης εργατών που είχε αναλάβει τον καθαρισμό των σταθμών του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου Αθηνών Πειραιώς. Κατά την εργασία της εκεί, προσπάθησε να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους από τη θέση της γραμματέως της Παναττικής Ένωσης Καθαριστών/-στριών και Οικιακού Προσωπικού (ΠΕΚΟΠ). Ο αγώνας της αυτός προκάλεσε ενοχλήσεις με αποτέλεσμα να δεχθεί απειλές για τη ζωή της. Η Κούνεβα είχε αιτηθεί με σωρεία εγγράφων την αλλαγή της βάρδιας της, από βραδινή σε πρωινή και τη μετακίνησή της από τον σταθμό Αμαρουσίου στον σταθμό Θησείο, αλλά το αίτημα της δεν έγινε δεκτό από την εργοδότρια εταιρεία. Τα μεσάνυχτα στις 22 Δεκεμβρίου 2008 και ενώ επέστρεφε από τη δουλειά της στο σπίτι της, δέχτηκε επίθεση από δύο αγνώστους, που την περιέλουσαν με βιτριόλι και την υποχρέωσαν να το καταπιεί, προκαλώντας απώλεια της όρασης από το ένα μάτι και βλάβες σε εσωτερικά όργανα.

Κλείσιμο
Μετά το συμβάν η Κούνεβα υποβλήθηκε σε διαδοχικές χειρουργικές επεµβάσεις για να αποκαταστήσει μέρος της υγείας της, ενώ ο οισοφάγος της παραμένει κατεστραμμένος. Παρέμεινε στο νοσοκομείο για ένα έτος κατά το οποίο υποβλήθηκε σε πέντε χειρουργεία. Έπειτα έκανε 20 ακόμα χειρουργικές επεμβάσεις σε εξειδικευμένα νοσοκομεία της. Για τον δράστη της επίθεσης είχε πει: «Σε μένα το κακό φαίνεται, σε κείνους δε φαίνεται. Αυτός τραβάει πολύ περισσότερα από μένα, είμαι σίγουρη». Η ιστορία της Κούνεβα δραματοποιήθηκε από τον Μισέλ Φάις στο θεατρικό μονόλογο Το κίτρινο σκυλί, όμως η υπόθεση της παραμένει ανεξιχνίαστη παρά τις αντιδράσεις και τις διαδηλώσεις συμπαράστασης που ακολούθησαν.

Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο από τη χθεσινή επίθεση στην Καλλιθέα:

Γυναίκα επίθεση


Ειδήσεις σήμερα: 

Κρίσιμες ώρες για την 34χρονη που δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι

Βίντεο - ντοκουμέντο λίγες στιγμές πριν και μετά την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα

Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: «Δεν ξέρω ποιος ήθελε να κάνει κακό στο κοριτσάκι μου», λέει ο πατέρας της 34χρονης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης