«Covid-19/H επόμενη μέρα»: Ο κορωνοϊός φέρνει τις εμπορικές εκθέσεις στο διαδίκτυο

Μια πρωτοποριακή ιδέα και μια ανάλογη διαδικτυακή εφαρμογή, ήρθε να δώσει την απάντηση στην ανάγκη διοργάνωσης εμπορικών εκθέσεων.

Μέσα στο αναγκαστικό περιβάλλον των κοινωνικών αποστάσεων, που απαιτούν οι μέρες μας, η οικονομία οφείλει να προσαρμοσθεί και να λειτουργήσει. Με δεκάδες εμπορικές εκθέσεις ακυρωμένες λόγω covid19, η “αγορά” έψαχνε εναγωνίως να βρει έναν τρόπο μαζικής επικοινωνίας μεταξύ των επαγγελματιών, που μέχρι την εμφάνιση του ιού γινόταν με βασικό “όχημα” τις κάθε είδους εμπορικές εκθέσεις.
Η πλατφόρμα της , με δυνατότητα ζωντανής επικοινωνίας μεταξύ εκθέτη και επισκέπτη, καθώς και με την ταυτόχρονη ψηφιακή περιήγηση σε προϊόντα και υπηρεσίες που είχαμε συνηθίσει να “ανακαλύπτουμε” μέσα από μια κλασική φυσική έκθεση, αλλάζει το μέχρι τώρα τοπίο και βέβαια γίνεται η απόλυτη λύση για χιλιάδες επαγγελματίες.
Οι τρεις πρωταίτιοι του εγχειρήματος, μίλησαν στο protothema και περιέγραψαν πως γεννήθηκε το project, τον τρόπο υλοποίησης, αλλά και τον σχεδιασμό της επόμενης μέρας.
Ο Ηλίας Μιχαλάς, με πολλά “χιλιόμετρα” στο marketing και σε crisis management, μας είπε:


“Η ιδέα γεννήθηκε μετά από μια “απελπισμένη” τηλεφωνική συνομιλία που είχα ένα βράδυ με επαγγελματία πελάτη μου, που συμμετέχει ανελλιπώς σε εμπορικές εκθέσεις τα τελευταία 25 χρόνια. Αμέσως επικοινώνησα με τους δυο συνεργάτες που λατρεύω να δουλεύω μαζί τους…
Νεότεροι μου με...τρελές αντοχές στα ξενύχτια και τεράστιο ταλέντο σ΄ αυτό που κάνουν, άρχισαν μετά από λίγα λεπτά αφότου τους εξήγησα τι θέλω να κάνουμε, να κατακλύζουν την κουβέντα με σκέψεις και ιδέες…
Στην εξέλιξη των όσων σκεφτόμασταν, διαπιστώσαμε ότι η διαδικτυακή μας πλατφόρμα δεν έχει ανάλογο προηγούμενο. Αυτό μας γέμισε με ευθύνη αλλά και ελευθερία δημιουργικού σχεδιασμού.
Ξεπεράσαμε στερεότυπα, προσαρμόσαμε κόστη ούτως ώστε η συμμετοχή να είναι απόλυτα προσιτή σε κάθε επαγγελματία και φτιάξαμε “εργαλεία” που να είναι φιλικά και στον πλέον απαίδευτο χρήστη του internet.
Με δυο κουβέντες, βάλαμε σε ένα ψηφιακό εκθεσιακό περιβάλλον τους εκθέτες από τη μια πλευρά και τους “επισκέπτες” στην άλλη.
Από την άνεση του προσωπικού χώρου του καθενός, με τη χρήση laptop, tablet ή κινητού όποιος επισκέπτεται τις ημέρες της έκθεσης την σελίδα e-expo.gr, θα έχει την δυνατότητα να βλέπει video, photo galleries και περιγραφή προϊόντων που αφορούν την κάθε θεματική ενότητα που έχουμε προγραμματίσει.
Παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα με οποιαδήποτε συμβατή εφαρμογή (zoom, messenger, skype, what’s up), να υπάρχει “ζωντανή” επικοινωνία μεταξύ εκθέτη και επισκέπτη.
Στις 29 Μαΐου και για τρεις ημέρες, διοργανώνουμε την πρώτη διαδικτυακή εμπορική έκθεση με θεματολογία, «Covid19- H επόμενη μέρα».
Ήδη η ανταπόκριση είναι τεράστια και το κοινό που θα την επισκεφτεί θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες που μπήκαν τόσο απότομα στη ζωή μας”.



Ο Ηλίας Τσαλδάρης είναι ο άνθρωπος “πίσω από τα κουμπάκια” και όχι μόνο… Με ξεχωριστή εμπειρία σε πολύπλοκα digital projects, έκανε πολλά μικρά θαυματάκια… Ο ίδιος μας λέει:

“Είναι κάποια project που σε επιλέγουν δεν τα επιλέγεις, έρχεται απλά κάποια στιγμή που παράλληλες διαδρομές κουμπώνουν και το αποτέλεσμα πηγάζει μέσα από μια προσπάθεια χρόνων. Η έκθεση θα πλαισιωθεί με το συνέδριο {Re}Think Digital που ξεκίνησε ως παράλληλη εκδήλωση στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2017 με ιδιαίτερη έμφαση στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό (Digital Tranformation) και τα εφόδια που χρειάζεται μια επιχείρηση για να σχεδιάσει την επόμενη μέρα. Ο στόχος μας είναι ο επισκέπτης της έκθεσης “Covid-19” να βρεί τα πολεμοφόδια που χρειάζεται για να ανταπεξέλθει σε ένα ασταθές και μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον . Προσωπικά φιλοδοξώ η e-expo.gr να αποτελέσει ουσιαστικό χώρο ζυμώσεων, επαγγελματικών συναντήσεων και εφαλτήριο συνεργασιών – συμπράξεων όπως μόνο τα μεγάλα networking events μπορούν.”



O τρίτος της ομάδας, ο Αλέξανδρος Τασίνας, ανέλαβε το βαρύ φορτίο να φτιάξει έναν εμπορικό σχεδιασμό και να ελέγχει τα πάντα, όντας γνώστης της απαιτητικής αγοράς διοργάνωσης κάθε είδους μαζικής ενέργειας…Δεν ήρθαμε να αντικαταστήσουμε τους διοργανωτές εκθέσεων και συνεδρίων τονίζει και προσθέτει:

‘’Η κίνηση μας αυτή όπως και κάθε κίνηση μας έχει σκοπό να δώσει λύσεις και επιπρόσθετα εργαλεία, δεν ήρθαμε λοιπόν εμείς να αντικαταστήσουμε τους διοργανωτές τόσων ετών αλλά να συνεργαστούμε μαζί τους κάνοντας το restart μετά το pause στο χώρο των εκθέσεων και των συνεδρίων. Ήδη η πλατφόρμα μας χαίρει της εκτίμησης των διοργανωτών με την μια έκθεση να διαδέχεται την άλλη. Σύντομα λοιπόν θα δείτε έκθεση για τον Τουρισμό, τα σχολικά είδη και άλλες πολλές. Κλείνοντας θα ήθελα να παρακινήσω τους νέους ανθρώπους και τα δημιουργικά μυαλά να δουν την συγκυρία του Covid 19 ως αφετηρία νέων επιχειρηματικών πλάνων και με τόλμη να ακολουθήσουν το ένστικτο τους για ένα καλύτερο αύριο, όπως αυτό που ονειρευόμαστε και εμείς.’’


https://about.e-expo.gr/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr