Κιλκίς: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με χιλιάδες λαθραία καπνικά είδη

Κιλκίς: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα με χιλιάδες λαθραία καπνικά είδη

Κατασχέθηκαν 21.230 λαθραία πακέτα τσιγάρων, 950 συσκευασίες λαθραίου καπνού των 50 γραμμαρίων για τα οποία οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι υπολογίζονται στα 100.000 ευρώ!

Kilkis-lathraia-kapnika-eidi
Μια Ελληνίδα είχε αρχηγικό ρόλο στην εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στην λαθρεμπορία μεγάλων ποσοτήτων προϊόντων καπνού και εξαρθρώθηκε μετά από έρευνες της Ασφάλειας του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παιονίας. Η γυναίκα και τρεις Έλληνες συνεργοί της συνελήφθησαν με επιχείρηση των αστυνομικών από το Κιλκίς.

Οι δράστες χρησιμοποιούσαν τον αποθηκευτικό χώρο ιδιοκτησίας μέλους του κυκλώματος σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, για να κρύβουν τα λαθραία είδη που διακινούσαν με την καθοδήγηση της αρχηγού τους. Σε αυτόν, αλλά και στα σπίτια των δραστών στην Θεσσαλονίκη και τη Θάσο και οχήματα που χρησιμοποιούσαν, κατασχέθηκαν 21.230 λαθραία πακέτα τσιγάρων, 950 συσκευασίες λαθραίου καπνού των 50 γραμμαρίων για τα οποία οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι υπολογίζονται στα 100.000 ευρώ!

Κατά τις έρευνες βρέθηκαν, ακόμη, 35,21 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ένα σημειωματάριο παραγγελιών που εξετάζεται για να εντοπιστούν οι αγοραστές των λαθραίων καπνικών προϊόντων, ενώ κατασχέθηκαν τρία οχήματα και επτά κινητά. Οι τέσσερις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης με την δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους για σύσταση συμμορίας, λαθρεμπορία και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα και στην Κομοτηνή

Στοχευμένες έρευνες σε δύο σπίτια ενός Έλληνα στην Κομοτηνή έκαναν το πρωί της Τρίτης οι αστυνομικοί της Ασφάλειας στο πλαίσιο προανάκρισης για υπόθεση λαθρεμπορίου καπνικών προϊόντων και ανακάλυψαν 1.090 πακέτα τσιγάρων και 53 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους δυο κιλών και 650 γραμμαρίων, για τα οποία δεν έχουν καταβληθεί οι ανάλογοι φόροι και δασμοί. Τα ευρήματα κατασχέθηκαν και ο δράστης παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, που του άσκησε δίωξη για παράβαση τού Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδήσεις σήμερα: 

Σύλληψη 23χρονου για απόπειρα βιασμού στη Θεσσαλονίκη

Ναύπακτος: Έπεσα στο νερό και έβγαλα το κεφάλι του στην επιφάνεια, λέει ο άνθρωπος που έσωσε τον 17χρονο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης