LIVE

Κορωνοϊός

«Πόθεν έσχες» Αλέξη Γεωργούλη: Δήλωνε μηδενικό εισόδημα ενώ έπαιζε σε διεθνώς επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά

georgoulis-arthrou

Το 2018 έπαιζε σε διεθνώς επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά! - Οι πλούσιες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, η εταιρεία στην Αγγλία και το κατάστημα ανδρικών ειδών στη Λάρισα

Από τη χθεσινή δημοσίευση των «πόθεν έσχες» του πολιτικού προσωπικού της χώρας μας, υπήρξαν κάποια τα οποία, αν μη τι άλλο, προσέλκυσαν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ανάμεσά τους ήταν, αναμφισβήτητα, και αυτό του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και γνωστού ηθοποιού Αλέξη Γεωργούλη το οποίο περιελάμβανε το εξής παράδοξο: Για το έτος 2019, που αντιστοιχεί στα οικονομικά στοιχεία του 2018, δήλωσε μηδενικά εισοδήματα αλλά καταθέσεις σε τράπεζες, κατά κύριο λόγο του εξωτερικού, ύψους άνω των 190.000 ευρώ. «Ήταν άνεργος ο ηθοποιός την περίοδο εκείνη; Κι αν ναι, από πού προέκυψε το σεβαστό ποσό των καταθέσεών του;» θα μπορούσε εύλογα να αναρωτηθεί κανείς.

Η αλήθεια είναι πως το 2018 ήταν μια εξαιρετικά γεμάτη καλλιτεχνικά χρονιά για τον Αλέξη Γεωργούλη. Γιατί μπορεί να μην τον είδαμε αρκετά εδώ στην Ελλάδα, αυτό, ωστόσο δεν σημαίνει πως δεν εργαζόταν. Αντιθέτως ενεπλάκη σε διάφορα πρότζεκτ με πιο σημαντικό την συμμετοχή του, και μάλιστα με βασικό ρόλο, στον τρίτο κατά σειρά κύκλο της δημοφιλέστατης τηλεοπτικής σειράς «The Durrells» η οποία έχει μεταδοθεί, με μεγάλη επιτυχία, σε πολλές χώρες του κόσμου μεταξύ των οποίων η Βρετανία, οι  ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ισπανία αλλά και η Ελλάδα, μέσω της ΕΡΤ2.

Πρόκειται για μια μεγάλη και ακριβή βρετανική παραγωγή, που άρχισε να προβάλλεται στην Βρετανία τον Απρίλιο του 2016 καταφέρνοντας μάλιστα να καθηλώσει, από το πρώτο κιόλας επεισόδιο, περισσότερους περί τα 6,5 εκατομμύρια τηλεθεατές ενώ έχει κερδίσει τον τίτλο της σειράς με την υψηλότερη ημερήσια τηλεθέαση στην ιστορία της βρετανικής τηλεόρασης!

Γεωργουλης_Durells2
Ο Αλέξης Γεωργούλης σε σκηνή από την βρετανική σειρά «Durrells» που προβάλλεται με μεγάλη επιτυχία, από το 2016, σε πολλές χώρες του κόσμου

Το σενάριο βασίζεται σε τρία αυτοβιογραφικά βιβλία του Τζέραλντ Ντάλερ που επικεντρώνονται στα χρόνια που έζησε η οικογένειά του στην Κέρκυρα κατά την περίοδο 1935-1939. Γι’ αυτό εξάλλου και το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων, όλων των κύκλων της σειράς, πραγματοποιήθηκαν στο πανέμορφο ελληνικό νησί.

Ο Αλέξης Γεωργούλης, ο οποίος έχει πάρει μέρος και σε όλους τους κύκλους, υποδύεται τον ταξιτζή Σπύρο Χαϊκόπουλο ο οποίος συνδέεται στενά με την οικογένεια καθώς έχει αναλάβει να ξεναγήσει τα μέλη της στο νησί του. Η επιτυχία, μάλιστα που σημειώνει η σειρά, στις περισσότερες χώρες που προβάλλεται, έχει εκτοξεύσει τη δημοφιλία του στο εξωτερικό. Είναι γεγονός πως οι περισσότεροι ξένοι αναγνωρίζουν στο πρόσωπό του τον «Έλληνα Κλούνει», όπως συχνά τον αποκαλούν, των «Durrells» παρά τον άνθρωπο που εκπροσωπεί τη χώρα μας στην Ευρωβουλή.

Γεωργουλης_Durells_3
Το μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων της σειράς έχει πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα

Στην Ελλάδα, κατά την περίοδο 2018 – 2019, προβλήθηκαν από την ΕΡΤ2 οι δύο πρώτοι κύκλοι της σειράς. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως ο τέταρτος κύκλος της ήταν ανάμεσα στις 38 συνολικά ξένες και ελληνικές ταινίες και τηλεοπικές σειρές που επιλέχθηκαν, την περασμένη άνοιξη, από το Εθνικό Κέντρο Οπτικοαουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ) για να  συμμετάσθουν στο 1ο Ελληνικό Cash Rebate. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ενίσχυσης των  γυρισμάτων που γίνονται στη χώρα μας, μέσω χρηματοδοτικής ανταπόδοσης, που στοχεύει στην προσέλκυση μεγάλων ξένων παραγωγών. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το εκτιμώμενο ποσό δαπανών στην Ελλάδα για τα έξι συνολικά επεισόδια του τέταρτου κύκλου των «Durrells» ανερχόταν στο ποσό του 1.882.745.00 ευρώ ενώ το αντίστοιχο εκτιμώμενο ποσό της κρατικής ενίσχυσης γυρισμάτων άγγιζε τις 470.686,25 ευρώ, το οποίο μάλιστα ήταν το πέμπτο κατά σειρά υψηλότερο ποσό που εγκρίθηκε γι’ αυτόν τον σκοπό.

Παράλληλα, ο Αλέξης Γεωργούλης έπαιξε στην ταινία «Everything is wonderful», μια συμπαραγωγή ΗΠΑ – Ελλάδας του 2018, σε σκηνοθεσία Πία Μέχλερ η οποία και πρωταγωνιστούσε μαζί με τον Έλληνα ηθοποιό και την επίσης Ελληνίδα Τόνια Σωτηροπούλου. Η συγκεκριμένη ταινία άρχισε να προβάλλεται στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες τον Μάϊο του 2019.

Γεωργουλης__Σωτηροπουλου
Ο Αλέξης Γεωργούλης με την Τόνια Σωτηροπούλου στην ταινία «Everything is wonderful»

Στις καλλιτεχνικές δραστηριότητες του Αλέξη Γεωργούλη -την επίμαχη πάντα χρονιά- συμπεριλαμβάνεται και η συμμετοχή του στην τηλεοπτική ταινία γερμανικής παραγωγής Dengler- Strange Water, σε σκηνοθεσία Rick Ostermann.

Λίγο πριν την εκπνοή του 2018, εξάλλου, ο ηθοποιός έκλεισε την συμφωνία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 για την συμμετοχή του στην κριτική επιτροπή του γνωστού σόου «Your Face Sounds Familiar», μία ενασχόληση την οποία επέλεξε να συνεχίσει για δεύτερη χρονιά παρότι, ενδιαμέσως, είχε εκλεγεί ευροβουλευτής, απόφαση για την οποία δέχτηκε έντονη κριτική πριν από λίγους μήνες.

Αλεξης_Γεωργουλης__Ant1
Η απόφασή του Αλέξη Γεωργούλη να συνδυάσει την θέση του στην Ευρωβουλή με αυτήν του κριτή στο σόου «Your Face Sounds Familiar» προκάλεσε αντιδράσεις

Οι συμμετοχές σε εταιρείες

Από το «πόθεν έσχες» του Αλέξη Γεωργούλη προκύπτει πως ο ίδιος συμμετέχει σε δύο εταιρείες. Η πρώτη, στην οποία έχει συμμετοχή 100%, είναι μια Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (ΕΠΕ) και ιδρύθηκε το 2016 στην Αγγλία. Είναι λοιπόν πιθανό να έχουν περαστεί σε αυτή τα έσοδα που αποκόμισε από τις παραπάνω διεθνείς καλλιτεχνικές του δραστηριότητες. Επιλογή, η οποία βεβαίως δεν αντιβαίνει κάποια νομοθεσία στοχεύει ωστόσο στην σημαντική μείωση της φορολογίας δεδομένου ότι γι΄ αυτές τις εταιρείες οι υποχρεώσεις απέναντι στο βρετανικό κράτος είναι πολύ ευνοϊκές καθώς όλες οι δαπάνες, όπως έξοδα μετακίνησης, αποδείξεις, τιμολόγια κ.α. κατατίθενται ως έξοδα της επιχείρησης και αφαιρούνται από την φορολόγηση.

 Η δεύτερη εταιρεία στην οποία συμμετέχει, με ποσοστό 25%, είναι μια ελληνική Ετερόρυθμη Εταιρεία (ΕΕ) που ιδρύθηκε το 2006 στην Ελλάδα. Οι δύο άλλοι δύο μέτοχοί της είναι, μαζί με τον Αλέξη Γεωργούλη, συνιδιοκτήτες μεγάλου καταστήματος επώνυμων ανδρικών ειδών στη Λάρισα, ιδιαίτερη πατρίδα του ευρωβουλευτή και ηθοποιού.

Αλεξης_Γεωργουλης__ευρωβουλη2
Ο Αλέξης Γεωργούλης στην Ευρωβουλή

 Απ΄ όλα τα παραπάνω προκύπτει πως σαφώς, κατά το έτος 2018, ο Αλέξης Γεωργούλης είχε έσοδα ωστόσο αυτά δεν φορολογήθηκαν στην Ελλάδα σε μια περίοδο, μάλιστα, που η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών στέναζε προκειμένου να καταφέρει να καλύψει τις φορολογικές του υποχρεώσεις. Αν πράγματι τα έσοδα αυτά έχουν δηλωθεί και φορολογηθεί μέσω εταιρειών ο ίδιος έχει κάθε δικαίωμα να ισχυριστεί πως είναι καθ΄ όλα νόμιμος. Ανάλογη, εξάλλου, ήταν η αντίδρασή του, πριν λίγους μήνες, σε όσους τον κατηγόρησαν για την επιλογή του να συνδυάσει τη θέση του στην Ευρωβουλή με αυτή ενός κριτή σε τηλεοπτικό σόου. «Δεν υπάρχει θέμα ασυμβίβαστου από τον Kανονισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» είχε απαντήσει τότε.

 Το ερώτημα ωστόσο παραμένει: «Ό,τι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό;»…

Ειδήσεις σήμερα:

Οι βεντέτες της Κρήτης: Επτά νεκροί για μία κουδούνα

Καλλυντικά, αξεσουάρ και παιδική ένδυση «κυριαρχούν» κατά την επαναλειτουργία της αγοράς


Ο «Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας»: Πεζόδρομος 6,8χλμ. και 50.000τ.μ. ελεύθερος χώρος στους Αθηναίους

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (32)

ΕΝΦΙΑ

Όλοι αυτοί δηλώνουν τεράστιες ακίνητες περιουσίες. Ξέρει κανείς αν είναι απαλλαγμένοι από τον ΕΝΦΙΑ;

jhg

Ο ρητορας γεωργουλης, κακακακακακακρρρρριιιιζει σσσσστηηηνννν εεεεεεευυυυρρρρωωωωββββοοουλλλληηηη. τττττεεεεεελλλλεεεεειιιιιιιαααα ττττττοοοοβββββλλλαααααχχχχααααδδδεεεερρρροοοοοο

Υποθέτω..

... δικαιούτο κ όλα τα επιδόματα... βεβαίως βεβαίως!!!!

Agisilaos

Ποια ζωα ψηφισανε αυτον τον τυροβλαχο ουτε να μιλησει δεν ξερει και εχει μια μουρη σαν αναποδο γαμωτο τι του βρισκουνε ορισμενοι

Ι

ΣΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ,ΑΦΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΣΤΗ ΒΛΧΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 5-6 ΦΟΡΕΣ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ. ΟΠΩΣ ΚΟΥΝΕΒΑ ΤΟΤΕ.

Καταλληλότερος για διαφήμιση ουίσκι

πριν δύο χρόνια άφραγκος και τώρα ζάμπλουτος. Keep walking

Έτσι είναι ο σωστός Ζυριζαίος

Αγωνίζεται να μην έχουν λεφτά οι άλλοι ! Αυτός να βγάζει και να τα κρύβει βεβαίως ! Μην τόν πουν οι ηλίθιοι που τον ψηφίζουν , καπιτάλα ! Να είναι όλα κρατικά , αλλά να πληρώνουν οι άλλοι το κράτος και την εφορία !

Ζήτω η τρέλα

Να κάνει αίτηση στο δήμο για το κοινωνικό εισόδημα.

Κουτοπόνηρος Θεσσαλός

ΚΑνενας δεν τον ενοχλει γιατι απλα τα παιρνει χοντρά κ αδιαφορει πληρως για τις μάζες που τον ψήφισαν ... εις υγειαν τα κορόιδα ...

Εφοριακός

Ότι ο πρωθυπουργός με την γυναίκα του έχουν 1.3 εκατομμύρια δάνεια δε βλέπω να σας απασχολεί

@

Απο ποτε τα δανεια ειναι σκάνδαλο βρε τούβλο ειδικά όταν εξυπηρετούνται κανονικά.Ασχολησου με τους φοροφυγαδες σαν τον Γεωργούλη πού δεν δηλώνουν σεντ στην εφορία και τους ανεπαγγελτους του ΣΥΡΙΖΑ σαν τον Νάσο Ηλιόπουλο πού δηλώνουν μηδενικά εισοδήματα και παράλληλα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε καταθέσεις χώρις να έχουν ενα ένσημο και ασε τον Μητσοτάκη και την γυναίκα του

Platonas

Δε δηλώνουν μηδέν εισόδημα και αν ήταν κόκκινα θα τους είχαν ξεσκίσει οι φυλλάδες του ΣΥΡΙΖΑ , παπαρα.

KANE

KI ENA PEΠΟ ΘΑ ΤΥΦΛΩΘΕΙΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ !

kyriakos

Φανταστείτε από τι κωλοσογο είναι!!! Άτιμοι και παρακατιανοι, ΟΛΟΙ τους!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης