Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας: Μεγάλη δράση αιμοδοσίας για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας: Μεγάλη δράση αιμοδοσίας για την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

Οι νοσηλευτές θα προσφέρουν το πολύτιμο αγαθό του αίματος συμβάλλοντας στην κάλυψή των αναγκών από μονάδες αίματος

aimodosia
Το ότι οι νοσηλευτές "αιμοδοτούν" το Εθνικό Σύστημα Υγείας καθημερινά κι αδιαλλείπτως με το έργο τους, τη γνώση τους, την προσφορά τους, δεν είναι είδηση. Είναι όμως είδηση, και μάλιστα με έντονο συμβολικό και ουσιαστικό περιεχόμενο ότι για δύο ημέρες θα αιμοδοτούν κυριολεκτικά για όλους όσοι χρειάζονται αίμα στο σύστημα υγείας.

Η μεγάλη δράση "Οι Νοσηλευτές ΑΙΜΟΔΟΤΟΥΝ το ΕΣΥ" οργανώνεται από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας (ΕΝΕ) και το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών (12 Μαΐου) και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 και την Τρίτη 12 Μαΐου στα Τμήματα Αιμοδοσίας των νοσοκομείων.

Οι νοσηλευτές θα προσφέρουν το πολύτιμο αγαθό του αίματος συμβάλλοντας στην κάλυψή των αναγκών από μονάδες αίματος. Όπως είναι γνωστό οι ανάγκες για αίμα είναι αυξημένες λόγω της πανδημίας.

"Όπως διαχρονικά “αιμοδοτούν” το Εθνικό Σύστημα Υγείας, στη συγκεκριμένη περίπτωση “θα δώσουν και ρεαλιστικά το αίμα τους” προς όφελος των συνανθρώπων μας, οι οποίοι το έχουν ανάγκη" επισημαίνει η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδας.

Η ΕΝΕ με ανακοίνωσή της απευθύνει κάλεσμα σε όλα τα μέλη της να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία. Οι νοσηλευτές που επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να απευθυνθούν :
στα Τμήματα Αιμοδοσίας των Υπηρεσιών Υγείας όπου υπηρετούν
Κλείσιμο
στο πλησιέστερο Τμήμα Αιμοδοσίας.
Να ενισχυθούν οι νοσηλευτές

Η ΕΝΕ καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς, οι οποίοι καθορίζουν τις πολιτικές Υγείας, να επενδύσουν και να ενισχύσουν το έργο των νοσηλευτών. Συγκεκριμένα ζητά να ενισχυθεί η στελέχωση, η εκπαίδευση και η ηγεσία των νοσηλευτών στις Υπηρεσίες Υγείας.

Με αυτό τρόπο θα μπορούν οι νοσηλευτές να εργαστούν με το μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να προασπίζουν τη Δημόσια Υγεία, με απώτερο σκοπό την καθολική κάλυψη της υγείας παγκοσμίως.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΕ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρα Νοσηλευτών- τριών 2020, στις 12 Μαΐου εκφράζει τον αμέριστο σεβασμό και τη βαθιά εκτίμηση προς όλους τους νοσηλευτές.

Η ΕΝΕ αναγνωρίζει και σέβεται τις νοσηλεύτριες και το νοσηλευτικό προσωπικό "για το διαχρονικό ανιδιοτελή τους αγώνα απέναντι σε όλες τις πανδημίες, απέναντι σε όλα τα νοσήματα, απέναντι στον πόνο" και καταλήγοντας υπενθυμίζει πως "ο λύχνος της Florence Nightingale πριν από 200 χρόνια, εξελίχθηκε σε φάρο αισιοδοξίας και ελπίδας σε κάθε νοσοκομείο, σε κάθε υπηρεσία υγείας, μέσα από της εξέλιξη της Νοσηλευτικής Επιστήμης. Πάντα εκεί, πάντα δίπλα στον συνάνθρωπο. “Λυγίσαμε ΕΜΕΙΣ – δεν έσπασε ΚΑΝΕΙΣ – μένουμε ΑΣΦΑΛΕΙΣ".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης