Κορωνοϊός - ΚΕΔΕ: Η στήριξη των ανθρώπων του Πολιτισμού, προϋπόθεση για επιστροφή στην κανονικότητα

Κορωνοϊός - ΚΕΔΕ: Η στήριξη των ανθρώπων του Πολιτισμού, προϋπόθεση για επιστροφή στην κανονικότητα

Δωρεάν στους επαγγελματίες του Πολιτισμού τα Δημοτικά και Περιφερειακά Θέατρα για το καλοκαίρι

coronavirus_theatres
Τη στήριξη των ανθρώπων του Πολιτισμού, θέτει ως προϋπόθεση για επιστροφή στην ομαλή πραγματικότητα, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, καθώς ο κλάδος γενικότερα έχει πληγεί σε απόλυτο ποσοστό από τις συνέπειες της πανδημίας Covid-19 που έχει προκαλέσει ο νέος κορωνοϊός.

Πιο αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΕΔΕ:

«Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, από την αρχή της πανδημίας του Co-vid 19, έχει αναδείξει ως κορυφαία προτεραιότητα της Aυτοδιοίκησης, κανένας συμπολίτης μας να μην μείνει μόνος σε αυτήν την κρίση.

Στο διάστημα αυτό, οι Δήμοι όλης της χώρας στήριξαν αποτελεσματικά με συγκεκριμένα μέτρα, δράσεις και πρωτοβουλίες, τους συμπολίτες μας που ανήκουν στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, αλλά και τις χιλιάδες μικρομεσαίες τοπικές επιχειρήσεις, που αναγκάστηκαν να διακόψουν τις δραστηριοτητές τους.

Η σταδιακή όμως επιστροφή των τοπικών μας κοινωνιών στην κανονικότητα, προϋποθέτει ότι θα καταφέρουμε να κρατήσουμε το επόμενο κρίσιμο διάστημα «ζωντανό» τον πολιτισμό και την καλλιτεχνική δημιουργία, παρά την κρίση.

Η στήριξη λοιπόν των ανθρώπων του Πολιτισμού αποτελεί για την Αυτοδιοίκηση, σε συνεργασία με το κεντρικό κράτος και με την ενεργό συμμετοχή των τοπικών μας κοινωνιών, το επόμενο μεγάλο «στοίχημα» που μπορούμε να κερδίσουμε.

Κλείσιμο
Η ΚΕΔΕ συμμετέχει στην εθνική προσπάθεια, για την υλοποίηση μέτρων ουσιαστικής στήριξης του Πολιτισμού, που αποτελεί άλλωστε αναπόσπαστο στοιχείο της ταυτότητάς μας ως λαού.

Με «αιχμή του δόρατος» τα Δημοτικά Περιφερειακά μας Θέατρα, των οποίων επισπεύσθηκε η εκταμίευση της επιχορηγησής τους, τις δημοτικές πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δομές, τους δημοτικούς πολιτιστικούς χώρους σε όλη τη χώρα, που θα μπορούν να παραχωρούνται δωρεάν από τους δήμους αυτό το καλοκαίρι σε επαγγελματίες του πολιτισμού προκειμένου να διευκολυνθούν και να διοργανώσουν εκδηλώσεις στους χώρους αυτούς, με συγκεκριμένους κανόνες υγιεινής και προστασίας, τα «μικρά» πολιτιστικά δρώμενα που θα διοργανωθούν από το Υπουργείο Πολιτισμού με τη στήριξη της Αυτοδιοίκησης, από τις 15 Ιουλίου ως το τέλος Αυγούστου σε αρχαιολογικούς χώρους σε όλη την Ελλάδα, την παροχή δυνατότητας σε κάθε πολίτη στην απομακρυσμένη πρόσβαση σε πολιτιστικό περιεχόμενο, μέσω της αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών θα καταφέρουμε να παραμείνουν «ζωντανοί» και κομμάτι της καθημερινότητάς μας κι αυτό το καλοκαίρι, ο Πολιτισμός και η Καλλιτεχνική Δημιουργία.

Για την ΚΕΔΕ, η στήριξη των ανθρώπων του Πολιτισμού, αποτελεί αναγκαία συνθήκη για επιστροφή των τοπικών μας κοινωνιών στην κανονικότητα».

Ειδήσεις σήμερα

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: «Γιώτα πέντε»... όσοι βγαίνουν θετικοί στον αμερικανικό στρατό

Βενιζέλος: «Στον Έβρο υπάρχει μία σαφής ήττα Ερντογάν και μία ελληνική επιτυχία»

Αξιαγάπητος σκύλος ανεβαίνει σε φορείο μαζί με ασθενή - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης