Θεσσαλονίκη: Έκλεψε κοσμήματα από εργαστήρι αργυροχρυσοχοΐας και τα πούλησε σε ενεχυροδανειστήριο

Θεσσαλονίκη: Έκλεψε κοσμήματα από εργαστήρι αργυροχρυσοχοΐας και τα πούλησε σε ενεχυροδανειστήριο

Τα κοσμήματα ήταν αξίας 50 χιλιάδων ευρώ

doc_20160527_1631396_kosmimata
Τριανταεπτάχρονος έκλεψε, εν μέσω «καραντίνας», κοσμήματα αξίας 50 χιλιάδων ευρώ από κεντρικό εργαστήρι αργυροχρυσοχοΐας στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια πούλησε τα κλοπιμαία σε ενεχυροδανειστήριο, εισπράττοντας ως αντίτιμο χρηματικό ποσό.

Ο 37χρονος, με καταγωγή από την Γεωργία, ταυτοποιήθηκε από την αστυνομική έρευνα ως δράστης της κλοπής και εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, στην οποία περιλαμβάνεται και ο 60χρονος ιδιοκτήτης του ενεχυροδανειστηρίου που κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος. Ο τελευταίος συνελήφθη και κατόπιν έρευνας στην οικία του εντοπίστηκαν πλήθος κοσμημάτων και τμήματα από ασήμι, όπως επίσης ένα πιστόλι με 205 φυσίγγια.

Όπως ανακοινώθηκε, η κλοπή σημειώθηκε στο τέλος του περασμένου μήνα, όταν ο δράστης, παραβιάζοντας παράθυρο, «τρύπωσε» στο εργαστήρι αργυροχρυσοχοΐας, απ' όπου αφαίρεσε χειροποίητα κοσμήματα από ασήμι και ημιπολύτιμους λίθους και κουτιά με λίθους.

Τα κλοπιμαία -όπως ανακοίνωσε η αστυνομία- κατέληξαν στο σύνολό τους στο ενεχυροδανειστήριο, το οποίο βρίσκεται στην ανατολική Θεσσαλονίκη, αφού ο δράστης εισέπραξε προηγουμένως ποσό μικρότερο από την εκτιμώμενη αξία των 50 χιλιάδων ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Τραγωδία στη Βέροια: Άνδρας κρεμάστηκε και τον βρήκαν ύστερα από μήνες

Αλεξανδρούπολη: Ο σκύλος της Δίωξης βρήκε κάνναβη κρυμμένη στον κινητήρα ΙΧ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης