Δίκη Τοπαλούδη: Πρωτόγνωρες σκηνές με τους ενόρκους στο Πρωτοδικείο λόγω κορωνοϊού

Δίκη Τοπαλούδη: Πρωτόγνωρες σκηνές με τους ενόρκους στο Πρωτοδικείο λόγω κορωνοϊού

Ελάχιστα άτομα στη δίκη Τοπαλούδη - Στην έδρα οι δικαστές στα έδρανα οι ένορκοι

diki_topaloudi
Εικόνες που παρέπεμπαν σε δημόσιο νοσοκομείο διαδραματίστηκαν σήμερα έξω από τον προαύλιο χώρου του Πρωτοδικείου, πρώτη ημέρα της σταδιακής άρσης των μέτρων περιορισμού της πανδημίας του κορωνοϊού. Πολίτες που είχαν επιλεγεί για να κληρωθούν ως ένορκοι σε διάφορες δίκες βρίσκονταν έξω από το χώρο του δικαστηρίου. Προκειμένου δε να μην εισέλθουν όλοι μέσα στους χώρους των δικαστηρίων, η γραμματέας βγήκε στο προαύλιο και φώναζε τα ονόματά τους προκειμένου να διαπιστώσει πόσοι παρόντες. Στις δικαστικές αίθουσες εισέρχονταν μόνο όσοι ήταν παρόντες ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της κλήρωσης.
diki_topaloudi_2

Σε ό,τι αφορά στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη το Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο, η διαδικασία ξεκίνησε σε αίθουσα των περίπου 100 τ.μ. στην οποία βρίσκονται όμως μόλις 20 άτομα. Η είσοδος του κοινού απαγορεύτηκε ενώ με απόφαση της έδρας απαγορεύτηκε και η παρουσία όλων των δημοσιογράφων, κάτι που όπως σημείωναν νομικοί δημιουργεί ζήτημα ακυρότητα της διαδικασίας δεδομένου ότι δεν τηρείται η αρχή της δημοσιότητας της δίκης.
diki_topaloudi_1

Εντός της δικαστικής αίθουσας, σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν οι δικηγόροι που συμμετέχουν στη δίκη, για πρώτη φορά στην έδρα κάθονται μόνο οι δικαστές, η εισαγγελέας και οι γραμματέας. Οι ένορκοι μέλη του δικαστηρίου κάθονται στα έδρανα των δικηγόρων, προκειμένου να τηρηθούν κάποιες αποστάσεις

Στη δίκη σήμερα συνεχίζει την κατάθεσή του ο πατέρας του Ροδίτη κατηγορουμένου της υπόθεσης, ενώ ο χρόνος πιέζει το δικαστήριο προκειμένου να εκδώσει την απόφασή του πριν τη λήξη του 18μηνου προφυλάκισης των δυο κατηγορουμένων.
diki_topaloudi_3
diki_topaloudi_4
Κλείσιμο

Ειδήσεις σήμερα:

Βεντέτα στα Ανώγεια: «Τον Λευτέρη Καλομοίρη τον σκότωσε ο ίδιος του ο γιος», λέει ο πατέρας του Γιώργου Ξυλούρη

Βεντέτα στην Κρήτη: Οι άγραφοι κανόνες και οι πιο αιματηρές ιστορίες

Άρση μέτρων: Αγχωμένοι οι επιβάτες σε μετρό, λεωφορεία - Φορούν μάσκες, τηρούν αποστάσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης