Ιδιοκτήτης «Ταξιάρχαι»: Όλα τηρήθηκαν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα

Ιδιοκτήτης «Ταξιάρχαι»: Όλα τηρήθηκαν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα

«Δεν υπήρξαν διαμαρτυρίες ασθενών, υπάρχουν κάμερες», λέει ο Aλέξανδρος Κοκκινάκης

kliniki-taxiarxai-768x512
Την ώρα που ο εισαγγελέας διενεργεί έρευνα για την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι προκειμένου να αναζητηθούν κακουργηματικές ποινικές ευθύνες για τη μη τήρηση των μέτρων και τη διασπορά του ιού, ενώ η Κρατική Ασφάλεια έχει ήδη προχωρήσει σε κατάσχεση ιατρικών φακέλων, ο ιδιοκτήτης της κλινικής Αλέξανδρος Κοκκινάκης, δίνει στο ΘΕΜΑ τη δική του εκδοχή των πραγμάτων. Μπορεί μέχρι τώρα να έχουν μολυνθεί δεκάδες ασθενείς και προσωπικό της κλινικής των δυτικών προαστίων και πέντε άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους «χτυπημένα» από Covid 19 όμως εκείνος επιμένει ότι είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα και ότι υπάρχουν κάμερες που το αποδεικνύουν αυτό.

«Δεν υπήρξαν διαμαρτυρίες ασθενών, υπάρχουν κάμερες»

Στις ερωτήσεις του ΘΕΜΑτος για το πώς η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο και σημειώθηκαν τα δεκάδες κρούσματα και οι θάνατοι ο Αλέξανδρος Κοκκινάκης απαντά των όλα τηρήθηκαν σύμφωνα με τα προβλεπόμενα επιμένοντας δε, ότι δεν υπήρξαν διαμαρτυρίες για την κατάσταση στην κλινική «Ταξιάρχαι» η οποία όπως λέει λειτουργεί κανονικά και παρέχει στους ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια φροντίδα. Στην ερώτηση μάλιστα αν αισθάνεται την ανάγκη να πει κάτι στους συγγγενείς των ανθρώπων που χάθηκαν αρκείται μόνο να πει πως «Είμαστε συντετριμμένοι για το ότι υπήρχαν κρούσματα και θάνατοι, όπως είναι και η κοινότητα των γιατρών σε όλα τα νοσοκομεία που είχαν κρούσματα και θανάτους».

Πως δικαιολογείτε την ξαφνική έξαρση των κρουσματων; 

Παρόλο που η κλινική τηρούσε όλα τα μέτρα πρόληψης για τη διάδοση του ιου, προφανώς από ασυμπτωματικό ασθενή έγινε η μετάδοση.

Υπήρξαν καταγγελίες ασθενών οτι δεν εφαρμοζατε τα προβλεπόμενα μέτρα με συνέπεια τη διασπορά του ιού.

Δεν υπήρχε καμία διαμαρτυρία ασθενών για τα μέτρα προληψης, μάλιστα υπάρχουν οι κάμερες στην είσοδο της κλινικής που φαινεται ότι τα μέτρα τηρήθηκαν. Δηλαδή ότι έγιναν θερμομετρήσεις, υπήρχαν γάντια, μάσκες και απολυμαντικά.

Μιλούσαν μάλιστα για τη διπλανή πόρτα όπου έμπαιναν και έβγαιναν ασθενείς και προσωπικό χωρίς έλεγχο και την τήρηση των μέτρων. Τι απαντάτε σε αυτό; 

Κλείσιμο
Η διπλανή πόρτα δεν είναι τίποτε άλλο από την είσοδο των αιμοκαθαρούμενων μόνο της 1ης μονάδας του ισογείου όπου και εκεί, είχαν τηρηθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Γιατί μόνο στη δική σας κλινική, και όχι σε άλλη, κατεγράφησαν τόσα πολλά κρούσματα και πέντε θάνατοι; 

Δεν είναι μόνο η δική μας κλινική, υπάρχουν παγκοσμίως και σε άλλες κλινικές και νοσοκομεία κρουσματα και μάλιστα και πολλοί γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν νοσήσει παρόλο που τηρούσαν τα μέτρα ασφαλείας και πρόσεχαν.

Σε ποια κατάσταση είναι σήμερα η κλινική; Λειτουργεί κανονικά; Άλλαξε κάτι στα μέτρα; 

Η κλινική αυτή τη στιγμή λειτουργεί κανονικά, τηρεί όλα τα μέτρα πρόληψης και παρέχει τις υπηρεσίες της μόνο στους ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια.

Τι ακριβώς κατέσχεσε η Κρατική Ασφάλεια απο τα αρχεία σας; Συγκεκριμένους φακέλους; Τι δείχνουν αυτοί; 

Δεν εγινε καμία κατάσχεση εγγράφων απόρώ πως ακούγονται τέτοια πράγματα. Απλά στην προανακριτική που διενεργείται μας ζητήθηκαν οι φάκελοι ασθενών με Covid 19 τους οποίους εμείς παραδώσαμε στην Εισαγγελία.

Αισθάνεστε την ανάγκη να πείτε κάτι στους συγγενείς των θυμάτων που έχασαν τους ανθρώπους τους και σε ασθενείς που προσεβλήθησαν απο Covid 19?

Είμαστε συντετριμμένοι για το ότι υπήρχαν κρούσματα και θάνατοι ασθενών μας στην κλινική όπως είναι και η κοινότητα των γιατρών σε όλα τα νοσοκομεία που είχαν κρούσματα και θανάτους.

Η νομική άποψη

Οι συνήγοροι του ιδιοκτήτη Απόστολος Λύτρας και Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας στο ΘΕΜΑ τονίζουν πως «Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, όλα τα μέτρα πρόληψης για τον Covid 19 είχαν τηρηθεί στο έπακρο. Στην κλινική από την πρώτη στιγμή, εφαρμόστηκαν τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοιού, με βάση το πρωτόκολλο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.Η κλινική είχε εξασφαλίσει επάρκεια μέσων ατομικήε προστασίας και υγιεινής. Επιπλέον, κατά την είσοδο οποιουδήποτε γινόταν θερμομέτρηση, υπήρχαν γάντια και μάσκες για όποιον εισερχόταν στην κλινική ενώ σε πολλά σημεία υπάρχουν αντισηπτικά. Επίσης ειχαν πραγματοποιηθεί απολυμάνσεις όλων των χώρων».
dikigoross
Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης