Εργατική Πρωτομαγιά: Πάρτι στο διαδίκτυο για το ΚΚΕ - Viral η συγκέντρωση της... μεζούρας στο Σύνταγμα

Εργατική Πρωτομαγιά: Πάρτι στο διαδίκτυο για το ΚΚΕ - Viral η συγκέντρωση της... μεζούρας στο Σύνταγμα

Χιλιάδες σχόλια για τη συνάθροιση… σε δεκάδες του Περισσού μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη - «Κάντο, όπως το Ισραήλ» η απάντηση των στελεχών του ΚΚΕ - «Θυμίζει Κίνα» και «Βόρεια Κορέα» σημειώνουν οι χρήστες του διαδικτύου

5074836
Ημέρα…ΚΚΕ είναι η σημερινή, με τον Περισσό να γνωρίζει δόξες από τις λίγες, καθώς «σάρωσε» τα ελληνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης η εικόνα της συγκέντρωσης των εργατικών συνδικάτων με μπροστάρη το ΠΑΜΕ, αψηφώντας τις αυστηρές προειδοποιήσεις των ειδικών, αλλά και τα τσουχτερά πρόστιμα που επισείει η παραβίαση των κανόνων αυτοπροστασίας.

Χωρίς φόβο και με πολύ πάθος, «οι συγκεντρώσεις του ΚΚΕ δεν παραβιάζουν την ασφάλεια της δημόσιας υγείας» τόνισε στο Θέμα 104,6 ο Βουλευτής του κόμματος, Χρήστος Κατσώτης, δίνοντας από νωρίς τον τόνο για όσα θα επακολουθούσαν. Ο ίδιος απέδωσε την «ανταρσία» απέναντι στα περιοριστικά μέτρα λόγω της ημέρας, υποστηρίζοντας πως «δεν μπορεί να μένουμε σιωπηλοί απέναντι σε όλα αυτά τα μέτρα που παίρνονται», επικαλούμενος μάλιστα το παράδειγμα του Ισραήλ, όπου «ο Νετανιάχου επέτρεψε μια συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια μάλιστα στην κυβέρνηση και στη διαφθορά που υπάρχει εκεί».

«Δεν παραβιάζει κάτι…»

Με τον Περισσό να βρίσκεται στον «κολοφώνα» της δόξας του στα social media από τις πρώτες πρωινές ώρες, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε: «ξέρετε πολύ καλά ότι οι εργαζόμενοι είναι ο ένας πάνω στον άλλο στο χώρο δουλειάς και χωρίς να παίρνεται κανένα μέτρο από τους επιχειρηματικούς ομίλους».

«Δεν είναι αυτό το θέμα σήμερα, εδώ παίρνονται όλα τα μέτρα και δεν νομίζω ότι πρέπει να παίρνεται μια άδεια για το Β6 ή το Β2” ανέφερε ο Βουλευτής του ΚΚΕ, για να καταλήξει ότι η συγκέντρωση στο Σύνταγμα δεν παραβίασε τα τα μέτρα προστασίας. «Τα μέτρα προστασίας είναι συγκεκριμένα. Αυτό που να το πω δεν τηρείται έτσι είναι η συγκέντρωση πάνω από τα δέκα άτομα, κάτι το οποίο τελος πάντων παραβιάζεται».

Συνάθροιση σε… δεκάδες

Την ίδια ώρα, τόσο οι δημόσιες τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών του Περισσού, όσο και οι πρώτες εικόνες από την …συνάθροιση ανά δεκάδες στο Σύνταγμα κατέκλυσαν το διαδίκτυο, σηκώνοντας κύμα αντιδράσεων και επιστρατεύοντας πλείστη όση από τη φαντασία των Ελλήνων χρηστών.

Πέρα από το προφανές, δηλαδή το ζήτημα της μαζικής διασποράς του ιού στην κοινότητα, με περισσό χιούμορ αντιμετώπισαν οι φανατικοί των social media και τη χωροταξία της εκδήλωσης, αφού η ταξιθεσία για τους διαδηλωτές θύμιζε άλλες εποχές και… «κόκκινες» παρελάσεις.

Κλείσιμο
Παρά το γεγονός ότι ο Περισσός απεκδύθηκε την «πατρότητα» της εκδήλωσης, αφού «είναι μια κίνηση που την κάνουν τα συνδικάτα, καλούν τα μέλη τους» εξήγησε ο κ. Κατσώτης στο Θέμα 104,6 και «δεν την κάνει το ΚΚΕ», έντονη υπήρξε η αμηχανία των υπόλοιπων πολιτικών κομμάτων από νωρίς το πρωί–μετά και τις διαδοχικές εκκλήσεις των λοιμωξιολόγων όλες τις τελευταίες ημέρες – πυροδοτώντας από τις πρώτες πρωινές ώρες και την αντίδραση της κυβέρνησης.

«Δεν επιτρέπονται οι συναθροίσεις»

Κατηγορηματικός εμφανίστηκε, στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν επιτρέπονται οι συναθροίσεις, όποιος συμμετέχει παραβιάζει τον νόμο», υπογραμμίζοντας ότι τα πρόστιμα είναι σε πλήρη ισχύ για τους επίδοξους διαδηλωτές.

Κοιτώντας προς τον Περισσό, «εμείς καλέσαμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις και τα σωματεία να καταλάβουν ότι το συμφέρον της εργασίας είναι η έξοδος από την κρίση, η επιστροφή στην κανονικότητα, ο περιορισμός της ύφεσης. Στο πλαίσιο αυτό είναι σαφές ότι οι συναθροίσεις μπορούν να μας πάνε πίσω» εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και παρέπεμψε στην ΕΛΑΣ για το «επιχειρησιακό σκέλος» των παραβάσεων.

Στην συγκέντρωση στο Σύνταγμα έδωσε το παρών και ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ο οποίος συμμετείχε στην πορεία φορώντας την προστατευτική μάσκα. Δείτε φωτο:
koutsoumpas1

Ακολούθως ο ΓΓ του ΚΚΕ μετέβη στη ΛΑΡΚΟ όπου κατά την ομιλία του στους εργαζόμενους κράτησε μόνο το γαρύφαλλο. Δείτε φωτό:
koutsoumpas2

Δείτε τα σχόλια των χρηστών του διαδικτύου για τη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα


kke1
kke2
kke3
kke5
kke6
kke7
kke8
kke9
kke11
kke12
kke13
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης