Καιρός: Με 30άρια και βροχές στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη

Καιρός: Με 30άρια και βροχές στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη

Πρόγνωση του καιρού έως και την Κυριακή - Αναλυτικοί χάρτες της ΕΜΥ με τις κατά τόπους θερμοκρασίες

kairos_map
Έως και στους 30 βαθμούς Κελσίου θα ανέβει ο υδράργυρος τα επόμενα 24ωρα, καθώς ο καιρός θα είναι καλός και ζεστός. Περιορισμένη τοπικά ορατότητα τις πρωινές και νυκτερινές ώρες. Δυτικοί γενικά άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή 1 Μαΐου 2020 στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά δίνοντας βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ορεινά καθώς και σε πεδινά τμήματα της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 24 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 28, στην Ήπειρο από 7 έως 25 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 29 και πιθανόν τοπικά 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 23 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 9 έως 25 βαθμούς, αλλά τοπικά στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ, με εξαίρεση το Βόρειο Αιγαίο όπου βαθμιαία θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι εντάσεων 4 με 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από αρχικά νότιοι ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις, πυκνότερες μετά το μεσημέρι οπότε ενδέχεται να εκδηλωθούν όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και βαθμιαία νότιοι με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς.

Κλείσιμο
kairiko_map_fri


Άστατος καιρός το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένονται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία στη Θεσσαλία και τη Στερεά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοανατολικά και στις υπόλοιπες περιοχές θα σταματήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και από αργά το απόγευμα στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.  Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα παραμείνει σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

kairiko_map_sat


Βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι της Κυριακής

Στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και, κυρίως τις πρωινές ώρες, στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σπορ αδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά πρόσκαιρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βορειότερα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.

kairiko_map_sun



Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης