Ιερά Σύνοδος: Ξεκίνησε η συνεδρίαση - Θερμομετρήθηκαν Ιερώνυμος και μητροπολίτες

Ιερά Σύνοδος: Ξεκίνησε η συνεδρίαση - Θερμομετρήθηκαν Ιερώνυμος και μητροπολίτες

Συνεδρίαση με μέτρα προστασίας, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού για άνοιγμα των ιερών ναών από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, για ατομική λατρεία, και την επαναλειτουργία τους από τις 17 Μαΐου

iera-sinodos
Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί της Πέμπτης η συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στη Μονή Πετράκη, μετά την απόφαση του πρωθυπουργού για άνοιγμα των ιερών ναών από τη Δευτέρα 4 Μαΐου, για ατομική λατρεία, και την επαναλειτουργία τους από τις 17 Μαΐου.

Στη Μονή Πετράκη, όπου πραγματοποιείται η συνεδρίαση, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για τον κορωνοϊό. Κατά την προσέλευσή τους, τόσο ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, όσο και οι μητροπολίτες και το πολιτικό προσωπικό, θερμομετρήθηκαν στην είσοδο. Στον χώρο βρίσκεται επίσης άφθονη ποσότητα αντισηπτικού.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της άρσης των μέτρων οι εκκλησίες θα ανοίξουν σε δύο φάσειςΑπό τις 4 Μαΐου, για ατομική λατρεία, ενώ οι πιστοί ενώ από τις 17 Μαΐου θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες.

Ωστόσο, όπως και σε άλλους κλειστούς χώρους, η παρουσία των πιστών στις εκκλησίες θα υπόκειται σε συγκεκριμένους κανόνες, οι οποίοι θα συμφωνηθούν με την Ιερά Σύνοδο και την επιστημονική κοινότητα το προσεχές διάστημα.

iera-sinodos-1
iera-sinodos-2



Ειδήσεις σήμερα: 

ΑΣΕΠ - Προσλήψεις: Εκπνέουν οι προθεσμίες - αιτήσεις για 155 θέσεις εργασίας σε Δήμους

Σχολεία: Γιατί και πώς επιστρέφουν οι μαθητές στα θρανία - Όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Μάσκες: Εδώ δεν υπάρχει «γιατί να τη φοράω» και «δεν αγοράζω», λέει Ελληνίδα που ζει στη Γερμανία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης