Ελένη Γιαμαρέλλου: Όταν ανοίξουν οι εκκλησίες θα πάω να κοινωνήσω

Ελένη Γιαμαρέλλου: Όταν ανοίξουν οι εκκλησίες θα πάω να κοινωνήσω

Τι είπε η γνωστή λοιμωξιολόγος για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και το αν μεταδίδουν τον ιό τα παιδιά

Eleni_Giamarrelou
Η Ελένη Γιαμαρρέλου σε συνέντευξή της στο Live News τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων για τις μεγάλες τάξεις και σημείωσε ακόμη πώς όταν ανοίξουν οι εκκλησίες εκείνη θα πάει να κοινωνήσει.

«Είμαι υπέρ ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία κυρίως για τα μεγάλα παιδιά. Οπωσδήποτε θα ανοίξει η Γ’ Λυκείου εν συνεχεία οι υπόλοιπες τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου. Για τα πιο μικρά παιδιά θα δούμε ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας. Τα παιδιά κάτω των 11 ετών είναι κυρίως ασυμπτωματικά. Δεν γνωρίζουμε αν μεταφέρουν την νόσο. Μας απασχολεί το αν τα παιδιά μπορούν να κολλήσουν ευπαθείς ομάδες».

Παράλληλα αναφέρθηκε στην μεταδοτικότητα του ιού από τα παιδιά, που είναι κατά βάση ασυμπτωματικά. «Σήμερα έχει αλλάξει η εκτίμηση ότι τα παιδιά μεταδίδουν πολύ εύκολα τον ιό που γνωρίζαμε στην αρχή της πανδημίας. Όλα τα δεδομένα αλλάζουν. Όταν το αναπνευστικό δεν έχει προσβληθεί δεν μπορείς να μεταδόσεις τον ιό για παράδειγμα».

Παράλληλα τόνισε, ότι είναι έως τώρα είναι άγνωστη η αιτία που προκαλεί φλεγμονώδη νόσο στα παιδιά κι ερευνάται η σχέση του συνδρόμου με τον κορωνοϊό, σύνδρομο που όπως τόνισε η κυρία Γιαμαρέλλου ονομάζεται σύνδρομο Καβασάκι που δεν έχει συνδεθεί με τους κορωνοϊούς.

Όσον αφορά στην προσέλευση των ιών, υπογράμμισε πως υπάρχουν πολλές θεωρίες μια εξ αυτών αναφέρει ότι «υπήρχαν στα δάση και με την ταραχή στο οικολογικό σύστημα, έφτασαν μέσω των ζώων, στον άνθρωπο».

Τέλος, στο ζήτημα της θείας κοινωνίας η κύρια Γιαμαρέλλου ανέφερε πως «το θέμα δεν είναι επιστημονικό, είναι καθαρά θεολογικό» και πως θα πάει να κοινωνήσει.

Κλείσιμο


Ειδήσεις σήμερα:

Μίλησε ποτέ ο Μπιλ Γκέιτς για χρήση εμβολίου με μικροτσίπ;

Τραμπ κατά Κίνας: Θα κάνουν τα πάντα για να χάσω τις εκλογές - Πάντα το παίζουν αθώοι!

Ελπίδες για το Remdesivir: Ανάρρωσαν από κορωνοϊό ασθενείς που πήραν το φάρμακο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης