Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες έως και 30 βαθμοί και τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά

Καιρός: Υψηλές θερμοκρασίες έως και 30 βαθμοί και τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά

Ξεπέρασε τους 28 βαθμούς ο υδράργυρος την Τετάρτη σε Σπάρτη και Λάρισα - Δείτε χάρτη

ilios_sk
Ο Απρίλιος μας αποχαιρετά με καλό καιρό και υψηλές θερμοκρασίες, καθώς η θερμοκρασία θα είναι και πάλι σε υψηλά επίπεδα, όμως σε μερικές περιοχές της χώρας θα σημειωθούν τοπικές βροχές, αλλά και καταιγίδες.

Την Τετάρτη παρά τις υψηλές θερμοκρασίες σημειώθηκαν βροχές σε ορισμένες περιοχές, ενώ στις Σέρρες έπεσε μέχρι και χαλάζι.


Τι πρέπει να ξέρεις για τον καιρό σήμερα;

-Αστάθεια στα κεντρικά και κυρίως βόρεια ηπειρωτικά ενώ στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια

-Θερμοκρασία σε μικρή πτώση και σε κανονικά επίπεδα

-Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 5 με 6 και στα νότια τοπικά τα 6 με 7 μποφόρ

kakokairia_protothema_wxvharts
Κλείσιμο


Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 30 Απριλίου σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός με λίγες μόνο αραιές νεφώσεις. Ωστόσο τις θερμές ώρες της ημέρας οι νεφώσεις στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν δίνοντας όμβρους ή καταιγίδες σε ορεινά τμήματα, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 23 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 29, στην Ήπειρο από 8 έως 24 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 30, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα από 9 έως 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά από 9 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 12 έως 22 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι σε ολόκληρη τη χώρα θα πνέουν από δυτικές κατά κανόνα διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο και στο Ιόνιο 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα όμβρων στα ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 10 έως 26 βαθμούς.
kairos_protothema_thermokrasies



Ξεπέρασε τους 28 βαθμούς ο υδράργυρος την Τετάρτη

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε πολλές περιοχές της χώρας την Τετάρτη 29 Απριλίου 2020.

Μάλιστα οι μέγιστες θερμοκρασίες ξεπέρασαν κατά τόπους τους 28 βαθμούς Κελσίου με τις υψηλότερες να καταγράφονται στη Σπάρτη όπου ο υδράργυρος έφτασε τους 28.3 βαθμούς και στη Λάρισα όπου έφτασε τους 28.2.

Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες.

Mικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας αναμένεται τις επόμενες ημέρες.
kairos_thermokrasies_meteo_protothema
Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός - Μπιλ Γκέιτς: Μίλησε ποτέ ο ιδρυτής της Microsoft για χρήση εμβολίου με μικροτσίπ;

Μπόρις Τζόνσον: Πατέρας εν μέσω εθνικής οδύνης για τον κορωνοϊό

Ιρφάν Καν: Πάλεψε με τον καρκίνο μέχρι τελευταία στιγμή - Η μυθιστορηματική ζωή του
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης