Άρση μέτρων - Χαρδαλιάς: «Τηρούμε τους κανόνες, τότε προχωράμε»

Άρση μέτρων - Χαρδαλιάς: «Τηρούμε τους κανόνες, τότε προχωράμε»

«Τηρούμε τους κανόνες τότε προχωράμε. Δεν τους τηρούμε τότε σταματάμε ή γυρίζουμε πίσω»

5073668
Το «νέο στοίχημα» περιέγραψε με τη σειρά του αναφορικά με το σχέδιο μετάβασης στην κανονικότητα, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. «Οι Έλληνες αποδεικνύουμε κάθε μέρα με τον πιο περήφανο τρόπο ότι με πειθαρχία και υπομονή» και ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε ότι «με ισχυρή βούληση είμαστε πάλι έτοιμοι να συνεχίσουμε την προσπάθεια» μέχρι την μέρα που η επιστημονική κοινότητα θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.

Δηλώσεις Χαρδαλιά


Μέχρι τότε, ο ίδιος συνέστησε να «παραμείνουμε ρεαλιστές», αφού «η νόσος, ο ιός είναι παντού, είναι αναμεσά μας», εκμεταλλευόμενος «κάθε χαλάρωση και δικαιολογία απομάκρυνσης από το στόχο».

Στον αντίποδα, «ο στόχος αλλάζει» εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, παρότι «μέχρι τις 4 Μαΐου το μεγάλο μας καθημερινό στοίχημα είναι μένουμε στο σπίτι μας και αποφεύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση». «Για αυτό πέτυχαμε και πετυχαίνουμε το σπάσιμο της αλυσίδας διάδοσης της νόσου», σημείωσε.

Πιο δύσκολο το αύριο

Ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε στα «δύσκολα και αναγκαία μέτρα» που πήρε η κυβέρνηση, ενεργοποιώντας εργαλεία μέσω και της ιχνηλάτησης και επιβολής κατ’ οίκον περιορισμών. «Αν η προηγουμένη φάση επιβολής των περιοριστικών μέτρων φάνταζε δύσκολη» περιέγραψε ο κ. Χαρδαλιάς, η επόμενη φάση αναμένεται να είναι «πιο δύσκολη στη διαχείριση» και «το καθημερινό μας στοίχημα τροποποιείται από το «Μένουμε σπίτι» στη σταδιακή κινητικότητα».

Κλείσιμο
Στο νέο πλαίσιο, «τηρούμε όλοι τα μέτρα. Οι πολίτες κινούμαστε όπου επιτρέπεται με τους όρους που επιβάλλεται. Οι επιχειρήσεις ανοίγουν με περιορισμούς και μέτρα προστασίας» υποστήριξε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, γνωστοποιώντας παράλληλα πως «εφόσον τηρηθούν τα παραπάνω, θα ετοιμαζόμαστε για το επόμενο βήμα». Σε διαφορετική περίπτωση, είναι πιθανόν να «βάλουμε φρένο, ακόμη και να γυρίσουμε σε νέους περιορισμούς».

Δομές σε όλη τη χώρα

Χαρακτηρίζοντας ως «αδιαπραγμάτευτη» την προστασία της ανθρώπινης ζωής, ο Υφυπουργός ανακοίνωσε πως «η Πολιτική Προστασία ενισχύει και επικαιροποιεί τα πρωτοκόλλα της, με νέες δομές, με νέα κάθετη εθνική δομή σε όλη την επικράτεια».

«Κανένας εφησυχασμός μόνο επαγρύπνηση σκληρή επιχειρησιακή δουλειά, με ισχυρά αντανακλαστικά» ξεκαθάρισε ο κ. Χαρδαλιάς και κάνοντας λόγο για «μια κρίσιμη καμπή στην εξέλιξη της πανδημίας», «τηρούμε τους κανόνες τότε προχωράμε. Δεν τους τηρούμε τότε σταματάμε ή γυρίζουμε πίσω», κατέληξε.


Ειδήσεις σήμερα:

Τα μυστικά της μάσκας: Οι 5 κανόνες για τη σωστή (και υποχρεωτική) χρήση της

Τσιόδρας - Κεραμέως παρουσιάζουν το σχέδιο για τα σχολεία - Πώς θα ανοίξουν οι αίθουσες

Γιατί κάποιοι νοσούν σοβαρά και κάποιοι ήπια από κορωνοϊό; - Ο ρόλος των γενετικών παραγόντων












Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης