Αυτή την Κυριακή, η αποκαλυπτική βιογραφία «Κιμ Γιόνγκ Ουν - Η ζωή ενός τυράννου» της Anna Fifield, είναι στο ΘΕΜΑ

Αυτή την Κυριακή, η αποκαλυπτική βιογραφία «Κιμ Γιόνγκ Ουν - Η ζωή ενός τυράννου» της Anna Fifield, είναι στο ΘΕΜΑ

Ζει ή πέθανε; Είναι βαριά άρρωστος ή παίζει σε μια παράσταση που έχει στήσει ο ίδιος; Ο πιο ιδιόρρυθμος μονάρχης στον κόσμο περιβάλλεται πάντα από μυστήριο. Κανείς δεν ξέρει εάν σχεδιάζει μια πυρηνική απειλή ή μια παιδική φάρσα. Έτσι κι αλλιώς, είναι ικανός για όλα

kimxrwma4
Το περίκλειστο, απομονωμένο και μυστικοπαθές καθεστώς της Βόρειας Κορέας επιτρέπει να διαδοθούν ελάχιστες πληροφορίες γύρω από τον κληρονομικό του ηγέτη, τον 36χρονο σήμερα Κιμ Γιoνγκ Ουν. Τα περισσότερα από αυτά τα στοιχεία είναι ψέματα -ή, τρομακτικές υπερβολές. Υποτίθεται πχ ότι ο «εθνάρχης» της τελευταίας κομμουνιστικής δικτατορίας στον κόσμο, ήταν ένα παιδί θαύμα. Σε ηλικία 3 ετών ήταν σε θέση να οδηγεί αυτοκίνητο. Σήμερα χειρίζεται ένα πυρηνικό οπλοστάσιο που μπορεί να καταστρέψει, όχι μόνο τις ΗΠΑ αλλά ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτή την Κυριακή, η αποκαλυπτική βιογραφία «Κιμ Γιόνγκ Ουν - Η ζωή ενός τυράννου», είναι στο ΘΕΜΑ


Η φιγούρα του είναι αλλόκοτη, κινηματογραφική, σχεδόν μια καρικατούρα. Και ταυτόχρονα παρανοϊκά επικίνδυνη, ακόμη και για την ίδια του την οικογένεια. Στενοί του συγγενείς και συνεργάτες χάνονται ξαφνικά ή θανατώνονται, επειδή έτσι το θέλησε εκείνος. Με κάθε του κίνηση, με ο,τιδήποτε κάνει, το αίνιγμα για το ποιος πραγματικά είναι γίνεται όλο και πιο σύνθετο, όλο και πιο αξιοπερίεργο.

Στο βιβλίο της για τον Κιμ Γιoνγκ Ουν, η Anna Fifield επιχειρεί να ανακατασκευάσει το παρελθόν και το παρόν του. Παράλληλα η συγγραφέας ερμηνεύει το φαινόμενο Κιμ, για το πώς κατάφερε αυτός φιλάσθενος, κακομαθημένος νεαρός με το παράξενο κούρεμα και την εμμονή με το μπάσκετ, να κρατήσει υπό τον έλεγχό του μια ολόκληρη χώρα. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Βόρεια Κορέα θα έπρεπε να είχε καταρρεύσει προ πολλού. Κι όμως, χάρη στην ατσάλινη πειθαρχία που έχει επιβάλει ο Κιμ Γιόνγκ Ουν, η χώρα του διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. Και ο ίδιος εμφανίζεται σαν ισότιμος συνομιλητής με τον Ντόναλντ Τραμπ -όταν βέβαια οι δυο τους δεν ανταλλάσσουν προσβολές και απειλές.

Η Fifield βασίζεται σε αποκλειστικές, εκ των έσω πληροφορίες και με αυτές συνθέτει το πορτρέτο του αντισυμβατικού Κιμ Γιoνγκ Ουν σαν ένα παζλ. Ως αυθεντία στα βορειοκορεατικά ζητήματα, η συγγραφέας διεισδύει στο παρασκήνιο και καταθέτει την απόλυτη βιογραφία του πλέον μυστηριώδους σύγχρονου τυράννου.

Κλείσιμο
Μη χάσετε αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο ΘΕΜΑ την εκπληκτική βιογραφία της Anna Fifield «Κιμ Γιόνγκ Ουν - Η ζωή ενός τυράννου».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης