Δίπλωμα οδήγησης: Επανεκκίνηση των εξετάσεων από 4 Μαΐου - Τι αλλάζει

Δίπλωμα οδήγησης: Επανεκκίνηση των εξετάσεων από 4 Μαΐου - Τι αλλάζει

Δίπλωμα οδήγησης: Οι εξετάσεις θα επανέλθουν με το 50% των υποψηφίων στις αίθουσες αλλά και με χρήση μασκών, γαντιών και αντισηπτικών - Έρχεται και η προσωρινή άδεια οδήγησης για να διευκολύνει τους πολίτες.

driver
Από τις 4 Μαΐου, αναμένεται να ξεκινήσουν σταδιακά οι εξετάσεις για τα διπλώματα οδήγησης, εφαρμόζοντας ένα νέο πλαίσιο λειτουργίας που θα προσαρμοστεί με τις απαιτήσεις της πανδημίας και τα αυστηρά μέτρα προφύλαξης. Με βάση το σχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, οι εξετάσεις θα επανέλθουν με το 50% των υποψηφίων στις αίθουσες αλλά και με χρήση μασκών, γαντιών και αντισηπτικών. Παράλληλα, θα τηρηθούν αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των καθισμάτων, τόσο κατά το στάδιο της πρακτικής εξάσκησης όσο και της θεωρητικής εξέτασης.

Όπως τονίζουν από το υπουργείο, η επαναφορά στην κανονικότητα θα πάρει χρόνο και τονίζουν ότι το υπουργείο έχει λάβει όλα τα μέτρα για να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες.

Στο πλαίσιο αυτό είναι έτοιμη να ενεργοποιηθεί η προσωρινή άδεια οδήγησης, η οποία δεν αποκλείεται να «κουμπώσει» με την επανέναρξη των μαθημάτων που θα επιτρέπει στους οδηγούς (νέους και παλιούς) να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση της προσωρινής άδειας, την ανανέωση της άδειας οδήγησης και την αρχική άδεια οδήγησης.

Και για τις τρεις κατηγορίες υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ των υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών και Μεταφορών ώστε οι ιατρικές εξετάσεις που απαιτούνται να είναι ψηφιακές και να καταχωρούνται στη συνταγογράφηση και από εκεί να αναρτώνται, χωρίς να απαιτείται η διαμεσολάβηση του πολίτη.

Αντίστοιχα, ψηφιακή θα είναι και η φωτογραφία ενώ θα σχεδιάζονται εφαρμογές ώστε να μπορεί ο πολίτης να κλείνει το ραντεβού για τις εξετάσεις ηλεκτρονικά χωρίς την εμπλοκή των σχολών οδηγών. Και για τις τρεις διαδικασίες οι πολίτες θα υποβάλλουν ψηφιακά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται η μετάβαση στις αρμόδιες υπηρεσίες και να μπορούν –εφόσον έχουν πετύχει στις εξετάσεις- να οδηγούν χωρίς να χρειάζεται να περιμένουν το δίπλωμα οδήγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο υπουργείο εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να υπάρξουν μέτρα διευκόλυνσης και προς τους επαγγελματίες οδηγούς, δίνοντας την δυνατότητα της παράτασης διπλωμάτων οδήγησης.

Κλείσιμο
Για την επανεκκίνηση των εξετάσεων και την επόμενη μέρα στην εκπαίδευση των οδηγών, συζήτησαν χθες με τηλεδιάσκεψη ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γ. Ζαριφόπουλος και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.


Ειδήσεις σήμερα:

Τα μυστικά της μάσκας: Οι 5 κανόνες για την σωστή (και υποχρεωτική) χρήση της

Μόνο σε στενό οικογενειακό κύκλο γάμοι και βαφτίσεις το καλοκαίρι 

Στις 11 Μαΐου η «πρεμιέρα» για τα Λύκεια - Από τις 25 Μαΐου τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης