Καιρός: Θερμοκρασία στους 24 βαθμούς και λίγα σύννεφα τη Δευτέρα

Καιρός: Θερμοκρασία στους 24 βαθμούς και λίγα σύννεφα τη Δευτέρα

Τι καιρό θα κάνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη - Πρόγνωση έως και την Τετάρτη - Αναλυτικοί χάρτες της ΕΜΥ με τις κατά τόπους θερμοκρασίες

kairiko_main
Προάγγελος καλοκαιριού με θερμοκρασίες κοντά στους 25 βαθμούς και λίγα σύννεφα προβλέπεται σήμερα Δευτέρα να είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του καιρού. Όπως αναφέρει στην πρόβλεψή του το meteo.gr, θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες της θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, ενώ η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τοπικά τις πρωινές και νυχτερινές ώρες. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν.

Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 27 Απριλίου σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Τις θερμές ωστόσο ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις δίνοντας όμβρους και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Στη Β. Ελλάδα τα φαινόμενα ενδέχεται να επηρεάσουν πρόσκαιρα και πεδινές περιοχές, ιδιαίτερα στη Χαλκιδική. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 1 έως 22 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 25, στην Ήπειρο από 8 έως 23 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 7 έως 28, στα υπόλοιπα δυτικά ηπειρωτικά και στη Νότια Πελοπόννησο από 10 έως 25 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 8 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 23 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά. Τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 23 βαθμούς.

Κλείσιμο
kairiko_map_mon


Βροχές το απόγευμα σε Μακεδονία και Θράκη την Τρίτη

Την Τρίτη αναμένονται στη Μακεδονία και τη Θράκη λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και κυρίως στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα και πιθανώς ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 4 και από το μεσημέρι στα νότια πελάγη δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

kairiko_map_tue


Νεφώσεις στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια την Τετάρτη

Την Τετάρτη αναμένονται αραιές νεφώσεις, κατά περιόδους πιο πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα ηπειρωτικά. Τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια πελάγη δυτικοί έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια πελάγη 6 και πιθανώς πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

kairiko_map_wen


Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός - Κίνα: Κανένας θάνατος, μόλις τρία νέα κρούσματα, τα δύο εισαγόμενα

Κορωνοϊός - Μεξικό: 46 νεκροί και 835 νέα κρούσματα σε 24 ώρες

Κορωνοϊός - ΗΠΑ: 1.330 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης