«Πώς ο κορωνοϊός άλλαξε τη ζωή μας»: Προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφουν τη... νέα ζωή τους

«Πώς ο κορωνοϊός άλλαξε τη ζωή μας»: Προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφουν τη... νέα ζωή τους

Στεφανία, Δωροθέα Μερκούρη, Γιώργος Χωραφάς, πριγκίπισσα Αικατερίνη, Aλκις Δαυίδ, Ανδρέας Γεωργίου, Μαίρη Κατράντζου και πολλοί ακόμα μας περιγράφουν τι έχει αλλάξει στη ζωή τους

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
covid-celebrities
Η υφήλιος δοκιμάζεται από μια πρωτόγνωρη απειλή, κάθε χώρα ωστόσο βιώνει τα νέα δεδομένα διαφορετικά. Προσωπικότητες από όλο τον κόσμο περιγράφουν πώς άλλαξε η ζωή τους!

Στεφανία

Tραγουδίστρια, ηθοποιός
Ρότερνταμ
stefania

«Στην Ολλανδία σαφώς και υπάρχουν αυστηρά μέτρα, αλλά δεν έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας, ούτε έχουν κλείσει τελείως τα πάντα. Στα σχολεία, στην τελευταία τάξη που είμαι εγώ, μας ειδοποίησαν ότι θα πρέπει να επιστρέψουμε για να ετοιμαστούμε για τις εξετάσεις, αλλά δεν θα καθόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον. Τα καταστήματα και τα εστιατόρια είναι φυσικά κλειστά. Ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision στον οποίο θα εκπροσωπούσα τη χώρα μας ακυρώθηκε, όπως και όλες οι συναυλίες μέχρι τα τέλη Απριλίου. Οι μέρες περνάνε με πολύ διάβασμα και γυμναστική, ενώ η μοναδική μου διέξοδος είναι μουσική: προσπαθώ να βρίσκω κάποιες ώρες μέσα στη μέρα να ασχολούμαι με αυτή καθώς είναι η μεγάλη μου αγάπη. Είναι μια δύσκολη περίοδος για όλους μας, για ολόκληρη την Ευρώπη, όμως είμαι σίγουρη ότι θα το ξεπεράσουμε και θα βγούμε πιο δυνατοί από όλο αυτό. Περιμένω πώς και πώς να μπορέσω να επιστρέψω στην Ελλάδα».


Γιώργος Χωραφάς
Ηθοποιός
Παρίσι
xwrafas

«Η πραγματικότητα στο Παρίσι δεν διαφέρει σε τίποτα από όσα μαθαίνετε από το Ιnternet και τα τηλεοπτικά δίκτυα. Η κατάσταση είναι δύσκολη τόσο για τη Γαλλία όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο. Ελπίζω όλοι να επωφεληθούμε από την ευκαιρία να σκεφτούμε καλά τα προσωπικά μας από τη μια και να σεβαστούμε τα κοινά μας θέματα, όπως για παράδειγμα το κοινό σύστημα υγείας, από την άλλη. Ας ανατρέψουμε την κυριαρχία του “εγώ” και την ιδεολογία του κέρδους. Ας βάλουμε όλοι μαζί μυαλό και καρδιά. Είμαστε όλοι ίσοι μπροστά στη ζωή και τον θάνατο».


Diana Langes Swarovski
Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας WSG Swarovski
Τιρόλο
swarofski
Κλείσιμο

«Φυσικά, η κατάσταση έχει αλλάξει τη ζωή μου όπως και όλων των άλλων. Τόσο εγώ όσο και η ομάδα μου βιώνουμε κάτι πρωτόγνωρο και τρομακτικό. Oμως ο καθένας πρέπει να κάνει τη δουλειά του για να βγει με ασφάλεια από την κρίση. Δεδομένου ότι ασχολούμαι με τον αθλητισμό, αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση που δεν είχαμε ξαναβιώσει ποτέ πριν. Λόγω καραντίνας, όλες οι επαγγελματικές συναντήσεις ακυρώνονται, ενώ γίνονται πολλές τηλεδιασκέψεις για να αποφύγουμε οποιαδήποτε επαφή. Από την άλλη, είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι στο σπίτι και υγιής με την οικογένειά μου».


Δημήτρης Γιαννέτος
Hairstylist
Λος Αντζελες
giannetos

«Η Kαλιφόρνια είναι η πρώτη Πολιτεία των ΗΠΑ που μπήκε σε καραντίνα, καθώς υπήρξε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων. Είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας. Είναι δύσκολο για εμάς τους Ελληνες που ζούμε εδώ χωρίς τις οικογένειές μας. Το lockdown ισχύει  μέχρι τις 19 Απριλίου με πιθανή παράταση. Υπήρξε μια υστερία στα σούπερ μάρκετ τις πρώτες μέρες σε σχέση με τα χαρτικά. Δεν το καταλαβαίνω, το τελευταίο που με ανησυχούσε σε όλο αυτό ήταν τα χαρτιά υγείας. Πιστεύω πως αυτή η δύσκολη κατάσταση έχει ενώσει για πρώτη φορά τον κόσμο και μέσα από αυτό θα αναθεωρήσουμε τη ζωή μας, καθώς και κάποια απλά πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα. Πρώτη φορά διαισθάνομαι τον φόβο όλων των ανθρώπων, κάθε οικονομικού επιπέδου, με τη διαφορά ότι υπάρχει πολύς κόσμος που δούλευε για το μεροκάματο και για να πάει φαγητό στην οικογένειά του. Αυτοί οι άνθρωποι θα δυσκολευτούν πολύ».


Μαίρη Κατράντζου
Fashion designer
Λονδίνο
katrantzou_2

«Βιώνουμε μια παγκόσμια κρίση που θα καθορίσει τις αξίες των επόμενων γενεών. Είναι καθήκον μας προς την ανθρωπότητα να δείξουμε υπευθυνότητα και να σεβαστούμε τον συνάνθρωπό μας. Φυσικά το Λονδίνο έχει επηρεαστεί και η καθημερινότητα δεν είναι πια η ίδια. Βλέπεις άδειους δρόμους και κλειστά καταστήματα. Είναι περίεργο για μια πόλη τόσο ζωντανή, ένα παγκόσμιο οικονομικό κέντρο, αλλά οι άνθρωποι φοβούνται, όλοι φοβόμαστε το ενδεχόμενο να διακινδυνεύσουμε όχι μόνο τη δική μας ζωή, αλλά και των συνανθρώπων μας. Από την προηγούμενη εβδομάδα εργαζόμαστε από το σπίτι. Στην πρώτη συνάντηση μέσω βίντεο με την ομάδα μου συνειδητοποίησα τη δυναμική της νέας κατάστασης που διαμορφώνεται σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Επαναπροσδιόρισα τον όρο “κοινότητα”. Αναθεωρώ τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε τη ζωή και τις ανθρώπινες σχέσεις. Η αντιμετώπιση της κοινωνίας απέναντι σε αυτή την παγκόσμια κρίση με γεμίζει ελπίδα για το μέλλον. Μένοντας σπίτι έχουμε τη δύναμη όλοι μαζί να σταματήσουμε την πανδημία αυτή και να δημιουργήσουμε μια καλύτερη πραγματικότητα για την επόμενη μέρα».


Δωροθέα Μερκούρη
Ηθοποιός
Ρώμη
merkouri

«Η Ιταλία ξύπνησε μέσα σ' έναν εφιάλτη. Παρά τις τρομακτικές εικόνες, η χαρά για τη ζωή εξακολουθεί να υπάρχει και στην τελευταία γωνιά της. Το γεγονός ότι οι Ιταλοί διατηρούν την έννοια της φαμίλιας τούς έχει σώσει. Κατεβαίνει ο νεότερος σε κάθε κτίριο για ψώνια ενώ οι μεγαλύτεροι μένουν στο σπίτι και ετοιμάζουν νοστιμιές. Υπέροχος λαός. Με χιούμορ, εραστές του ευ ζην ακόμη και τώρα. Η αγάπη για την κουζίνα, τη μουσική και τις τέχνες δεν έχει χαθεί. Οπως και η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Είναι υπέροχο να βλέπουμε συμπατριώτες μας να χορεύουν στα μπαλκόνια, να τραγουδούν, να χειροκροτούν. Ο ήλιος της Μεσογείου δεν εγκαταλείπει την ιταλική καρδιά. Ολοι κάνουν καθημερινά Skype για να μιλήσουν με φίλους τους σε διάφορα μέρη του κόσμου και να τους δείξουν την πίτσα και το τιραμισού που έφτιαξαν ανοίγοντάς τους την όρεξη. Το ίδιο κάνω κι εγώ που πότε αισθάνομαι καλά και πότε χάνω το κουράγιο μου. Οι περισσότερες δουλειές μου έχουν ακυρωθεί, αλλά τώρα προέχει η ίδια η ζωή».


Φιλίπ Κιρκόροφ
Τραγουδιστής
Μόσχα
kirkorof

«Στη Ρωσία τα μέτρα πρόληψης ξεκίνησαν να είναι αυστηρά από την πρώτη μέρα εκδήλωσης του κορωνοϊού στην Ευρώπη. Γινόταν θερμομέτρηση σε όλους τους επιβάτες που έρχονταν από την Ευρώπη μέσα στο αεροπλάνο, ακολουθούσαν εξετάσεις στο αεροδρόμιο και ήταν όλοι υποχρεωμένοι να μείνουν σε καραντίνα 14 ημερών στο σπίτι τους. Τη Δευτέρα έκλεισαν τα σχολεία για έναν μήνα, έχει απαγορευτεί η είσοδος στη χώρα μέχρι τις 30 Απριλίου και έχει γίνει σύσταση στον κόσμο να δουλεύει από το σπίτι. Τα ΜΜΜ  λειτουργούν και σε όλους τους σταθμούς του μετρό γίνεται θερμομέτρηση των επιβατών. Τα εστιατόρια και τα καταστήματα λειτουργούν, αλλά κι εκεί ο κόσμος είναι ελάχιστος. Oλη μου τη ζωή ταξιδεύω, και αυτή η κατάσταση με κάνει να αισθάνομαι φυλακισμένος, εγκλωβισμένος, όμως αυτό γίνεται για το γενικότερο καλό. Και επειδή πιστεύω ότι πάντα μετά το σκοτάδι έρχεται το φως, συνιστώ υπομονή σε όλους. Το πρώτο πράγμα πάντως που θα κάνω με το που θα αρθούν οι απαγορεύσεις είναι να έρθω με τα παιδιά μου στην πανέμορφη χώρα σας για διακοπές».


Λορέντσα Λούτι
Ιδιοκτητρια της εταιρείας Kartell
Mιλάνο
louti

«Η παγκόσμια κατάσταση έκτακτης ανάγκης δημιουργεί πολύ μεγάλη ανησυχία για όλους μας. Αντιμετωπίζουμε ένα δύσκολο σενάριο, αλλά, όπως πάντα, θέλουμε να σκεφτόμαστε θετικά για την πολυπόθητη επόμενη μέρα ακόμη κι αν η πραγματικότητα απεικονίζεται ζοφερή. Η Kartell αναπτύσσει νέα προϊόντα, δοκιμάζει νέα υλικά και ετοιμάζεται για νέες πρωτοβουλίες. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για καινούρια σχέδια ανάπτυξης μόλις τα πράγματα επιστρέψουν στη φυσιολογική ροή τους. Το δημιουργικό μας εργαστήριο εξελίσσεται συνεχώς και οι ιδέες δεν μπορούν να σταματήσουν».


Παναγιώτης Αγκαβανάκης
Μοντέλο
Τόκιο
agkavanakis

«Η Ιαπωνία είναι μια χώρα που τηρεί τους κανόνες υγιεινής και καθαριότητας. Εντάσσεται στην ιδιοσυγκρασία τους, οπότε η πανδημία τούς βρήκε λιγότερο απροετοίμαστους. Ο κόσμος χρησιμοποιεί ούτως ή άλλως αντισηπτικά, από τα εμπορικά κέντρα έως τα σούπερ μάρκετ που τα διαθέτουν στις εισόδους τους, ενώ τα ΜΜΜ απολυμαίνονται τακτικά εδώ και χρόνια. Ενα μεγάλο ποσοστό του κόσμου κυκλοφορεί ούτως ή άλλως φορώντας μάσκες. Ο COVID-19 δεν επηρέασε την καθημερινότητα των Ιαπώνων παρά σε έναν μικρό βαθμό με την ελεγχόμενη ροή κυκλοφορίας από το κράτος. Βιομηχανίες, καταστήματα, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια έμειναν ανοιχτά με τη σύσταση ηρεμίας και τη διαβεβαίωση ότι όλα είναι υπό έλεγχο. Η οικονομία δεν δέχτηκε μεγάλο πλήγμα και το γεν δεν γνώρισε πτώση. Σε κάποιους κλάδους, βέβαια, υπήρξαν συνέπειες. Η ιαπωνική Εβδομάδα Μόδας ακυρώθηκε. Ξαφνικά μπήκε φρένο στη μόδα. Αυτό με βοήθησε να περάσω περισσότερο χρόνο στο σπίτι».


Μαριάννα Λεκλέρ-Παπαλέξη
Ιδιοκτήτρια του οίκου κοσμημάτων Ζοlotas
Παρίσι
lekler-papalexi

«Η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Μπαρ, εστιατόρια και καταστήματα έχουν κλείσει. Στα τόσα χρόνια που ζω εδώ είναι η πρώτη φορά που βλέπω τη Σανζ Ελιζέ ή το Λούβρο έρημα. Το Παρίσι έχει νεκρώσει. Υπάρχουν κάποια ξεσπάσματα από τη νεολαία που κάνει συγκεντρώσεις από δω κι από κει, αλλά κι αυτοί αρχίζουν να φοβούνται. Σε ό,τι μένει ανοιχτό, όπως σούπερ μάρκετ και φαρμακεία, τηρούνται οι οδηγίες και η απόσταση των δύο μέτρων. Μάσκες και απολυμαντικά έχουν εξαφανιστεί και είμαστε κλειστοί πια στον τουρισμό. Οσο για τα ξενοδοχεία; Μένουν μόνο ορισμένα ανοιτά προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους γιατρούς που φτάνουν από τη γαλλική επαρχία στο Παρίσι για να βοηθήσουν. Εξακολουθώ να εργάζομαι, πηγαίνοντας κάποιες ώρες με προσοχή στο γραφείο. Η παύση με έχει βοηθήσει ώστε να διεκπεραιώσω πράγματα που παλιότερα δεν προλάβαινα. Μια και το γραφείο μου βρίσκεται μια ανάσα από τα Ηλύσια Πεδία, να σας πω ότι ακόμη και στο Γραφείο του Προέδρου της Δημοκρατίας υπάρχει μια εμφανής έλλειψη κινητικότητας».


Ανδρέας Γεωργίου
Σεναριογράφος
Λευκωσία
gewrgiou

«Τελικά η ζωή είναι παράξενη. Πριν από δύο βδομάδες το 24ωρο δεν έφτανε. Σήμερα πρώτος στόχος είναι η προστασία του συνανθρώπου μας, η σκέψη μας είναι κοντά σε εκείνους που μάχονται για την επιβίωση της ανθρωπότητας, κοντά σε όλους αυτούς που παρά τον φόβο που κυριαρχεί δίνουν το “παρών” 20 ώρες το 24ωρο άυπνοι μέσα στα νοσοκομεία. Αποφασίσαμε ως εταιρεία παραγωγής να σταματήσουμε τα γυρίσματα της σειράς μας πριν από τα μέτρα της κυβέρνησης γιατί νιώσαμε την υποχρέωση να προστατεύσουμε τους συνεργάτες μας που για να έρθουν έπρεπε να μπουν σε αεροπλάνο. Εχουμε αρκετά γυρισμένα επεισόδια, οπότε κάθομαι σπίτι και δουλεύω στο μοντάζ. Οταν τελειώσουν και αυτά έχουμε μια οδηγία, να κάτσουμε σπίτι μας. Σου λέει, διάβασε, δες ταινίες, μαγείρεψε, μίλα με τους φίλους σου. Ναι, η ζωή είναι παράξενη. Κάποτε ο παππούς μου μού εξιστορούσε τις εμπειρίες του από τον Παγκόσμιο Πόλεμο. Βρέθηκε στην Αίγυπτο και έκανε τέσσερα χρόνια να δει τα παιδιά του. Αισθάνομαι τύψεις που βάζω το ταψί με το φαγητό στον φούρνο και σκέφτομαι: “Bρε τι πάθαμε!”. Τι πάθαμε; Μας είπαν “καθίστε σπίτι σας για να σώσετε τον εαυτό σας και την ανθρωπότητα”».


Αλεξάνδρα Πασχαλίδου
Δημοσιογράφος
Στοκχόλμη
pasxalidou

«Η Σουηδία εφαρμόζει την τακτική “ανοσία της αγέλης”, δεν έχει πάρει κανένα μέτρο. Ο υπουργός Υγείας δέχεται τόσες απειλές και μηνύματα μίσους ώστε, όπως ο ίδιος λέει, δύσκολα το διαχειρίζεται. Η λογική είναι ότι δεν σταματούν οι εταιρείες να δουλεύουν για να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα η εγχώρια οικονομία. Η κόρη μου πηγαίνει σχολείο, αφού, όπως και τα πανεπιστήμια, λειτουργεί σε κανονικούς ρυθμούς. Από την άλλη, εστιατόρια και μπαρ είναι άδεια. Γίνονται καμπάνιες να βγει ο κόσμος έξω, να διασκεδάσει, να ψωνίσει και να συνεχίσει τη ζωή του, αλλά όλοι φοβούνται. Πρώτη φορά αρχίζω να νιώθω ότι η Σουηδία μπαίνει σε φάση οικονομικής κρίσης. Το κράτος λειτουργεί κανονικά. Οι δημόσιες υπηρεσίες είναι ανοιxτές, ενώ κάποιες πολυεθνικές λειτουργούν με μίνιμουμ προσωπικό. Σκέφτομαι πόσο δύσκολα θα είναι τα πράγματα και για εμάς τους δημοσιογράφους. Το κράτος μάς θέλει στις επάλξεις, αλλά ακόμη και γάμοι μετατίθενται για αργότερα».


Πριγκίπισσα Αικατερίνη
Βελιγράδι
aikaterini

«Η σπουδαιότερη υποχρέωση μιας κυβέρνησης είναι η ασφάλεια των πολιτών και η προστασία της δημόσιας υγείας. Αυτό πράττει και η παρούσα κυβέρνηση στη Σερβία. Είναι μαραθώνιος. Προχωράμε με πίστη, ψυχραιμία, υπομονή και επιμονή και ο στόχος θα επιτευχθεί. Στο Βελιγράδι και σε όλη την επικράτεια οι πολίτες, στην πλειονότητά τους, επιδεικνύουν την απαιτούμενη σοβαρότητα και συνέπεια για οικειοθελή περιορισμό στις οικίες τους. Σε όλη μου τη ζωή αντιμετωπίζω ανθρωπιστικές κρίσεις. Εάν με άφηναν, θα ήμουν στα νοσοκομεία. Μαζί με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. Τους ήρωές μας. Ο σύζυγός μου και εγώ παρακολουθούμε με συγκίνηση τις προσπάθειες και στην Ελλάδα και θαυμάζουμε τους εξαιρετικούς χειρισμούς της κυβέρνησης και όλων των άμεσα υπευθύνων. Ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας μάς κάνει πολύ υπερήφανους, αποτελεί έμπνευση, παράδειγμα σε αυτή την κρίσιμη περίοδο. Μένοντας ενωμένοι και πειθαρχημένοι όλα θα πάνε καλά».


Ευαγόρας Μαυρομμάτης
Ιδιοκτήτης Βιομηχανίας Τροφίμων & Εστιατορίων
Παλεσό (περίχωρα Παρισιού)
mavrommatis

«Μοιάζει με πόλεμο. Το πρωί μπήκα στο αυτοκίνητό μου και το Παρίσι σού έδινε την αίσθηση μιας ερημωμένης πόλης. Υπάρχει έντονη δυσαρέσκεια του κόσμου απέναντι στον Μακρόν που υπό την πίεση της αντιπολίτευσης ανάγκασε τον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες. Η ανησυχία είναι έκδηλη. Στην αρχή το φιλοσοφούσαμε, τώρα είδαμε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, όπως η έλλειψη εντατικών μονάδων. Πάρκα, χώροι αναψυχής έχουν κλείσει και η Αστυνομία έχει βγει στους δρόμους για να ελέγχει την κατάσταση. Τα πρόστιμα, δε, είναι δυσβάσταχτα. Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται να σκεφτούμε τα μέτρα της επόμενης μέρας, που θα είναι δύσκολη για όλο τον πλανήτη, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. Εμείς, η εταιρεία Μαυρομμάτης, προσφέρουμε δωρεάν γεύματα για τους ιατρούς τριών νοσοκομείων του Παρισιού. Μιας πόλης που μου θυμίζει την εμπόλεμη Κύπρο όταν ήμουν 16 χρονών».


Ελένη Μπούση
Πρόεδρος του Hippocratic Cancer Research Foundation
Σικάγο
mpousi

«Ξυπνώ καθημερινά με την ελπίδα ενός θαύματος, αλλά στη συνέχεια ακούω τους θανάτους μικρών και μεγάλων σε διάφορα μέρη του κόσμου και έρχομαι αντιμέτωπη με τη σκληρή πραγματικότητα. Η καθημερινή ζωή όλων μας έχει αλλάξει. Παρακολουθούμε με την οικογένειά μου τηλεόραση και μαθαίνουμε τόσο τα τοπικά νέα όσο και την κατάσταση που επικρατεί στα υπόλοιπα μέρη του κόσμου. Καταφεύγω τότε στη γωνία του σπιτιού που μου χαρίζει ελπίδα και πίστη. Πρόκειται για έναν τοίχο που καλύπτεται με παλιές και νεότερες εικόνες από διαφορετικά μοναστήρια και μοιάζει με μικρό εκκλησάκι. Προσεύχομαι για την οικογένεια, τους φίλους μου και τις ψυχές των ανθρώπων που χάνονται. Επειτα όλη η οικογένεια μαζί φτιάχνουμε το πρωινό μας και αρχίζουμε να δουλεύουμε. Μαζί με τους συνεργάτες μου βοηθάμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη να ανταποκριθούν στις δυσκολίες της νέας πραγματικότητας».


Αλίν Παναγοπούλου
Επιχειρηματίας
Λισαβόνα
panagopoulou

«Η ζωή άλλαξε σε μια νύχτα. Βρισκόμουν στην Πορτογαλία επιβλέποντας τα τελικά βήματα για την παραγωγή της σειράς με τα μπισκοτάκια Cooka's Cookies όταν η χώρα πήγε σε high alert και η ελεύθερη κυκλοφορία περιορίστηκε. Την ίδια στιγμή μάθαμε ότι ένας φίλος μόλις είχε πεθάνει από τον ιό. Τώρα βρισκόμαστε σε καραντίνα. Ανατρέχω στις καλές στιγμές του παρελθόντος θέλοντας να ξορκίσω την πραγματικότητα που θυμίζει κακό όνειρο. Οι ειδήσεις μιλάνε για μια περίοδο 15 ημερών. “Κλειστείτε μέσα για να είστε ασφαλείς”, μας προτρέπουν, αλλά κρίνοντας από την Ιταλία και την Ισπανία, αυτές οι μέρες μπορεί να γίνουν μήνες. Μου λείπει η οικογένειά μου. Ανησυχώ για τη γιαγιά μου που ζει στη Γερμανία. Σημειώνω όσα θέλω να κάνω ή να αλλάξω μόλις ο κόσμος επιστρέψει στην κανονικότητα. Κανονικότητα; Δεν ξέρω αν η ζωή θα είναι πλέον ίδια. Μέχρι τότε, να είστε ασφαλείς όλοι».


Aλκις Δαυίδ
Επιχειρηματίας
Μαλιμπού
david

«Στην Καλιφόρνια οι άνθρωποι έχουν θορυβηθεί και παραμένουν στα σπίτια τους. Η κυκλοφορία από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί έχει απαγορευτεί. Στη Νέα Υόρκη κάποιοι ακόμη σουλατσάρουν εδώ κι εκεί νομίζοντας ότι τα media μεγεθύνουν το πρόβλημα. Προσωπικά λαμβάνω όλα τα μέτρα προφύλαξης. Δεν πολυβγαίνω από το σπίτι -ακόμη και οι προμήθειες του σπιτιού γίνονται διαδικτυακά-, προστατεύω τα παιδιά και τα ζώα μου και όπως πάντα εργάζομαι από το σπίτι. Ζούμε στην εποχή όπου οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι εταιρείες που σχετίζονται με την τεχνολογία, όπως η πλατφόρμα μου FILMON TV, καλούνται να παίξουν έναν ουσιαστικό ρόλο, και βρίσκονται στο επίκεντρο. Ο κόσμος ξεχνιέται κάνοντας βόλτες στην παραλία, χωρίς όμως να πλησιάζει ο ένας τον άλλον. Εντός του σπιτιού μπαίνουν μόνο λίγοι φίλοι - και αυτοί αφού ελεγχθούν από δύο μετρητές θερμοκρασίας που έχουν τοποθετηθεί στην είσοδο. Και βέβαια, έχω κόψει και τις μετακινήσεις με το αεροπλάνο. Στο Γκστάαντ όπου βρισκόμουν πριν από λίγο καιρό οι άνθρωποι ήταν θορυβημένοι από τα 20 κρούσματα. Κάποιοι βρίσκονται στα όρια της υστερίας. Αδυνατούν να διαχειριστούν μια κατάσταση που στέλνει το δικό της μήνυμα: κουράσαμε τον πλανήτη και εκείνος μας ζητά να μείνουμε στα σπίτια μας για να ξεκουραστεί».

Ειδήσεις σήμερα:

Κορωνοϊός: 141 νέοι θάνατοι και 3.111 νέα κρούσματα

Μέτρα για τον κορωνοϊό - ΠΝΠ: Με τη χρήση της τεχνολογίας η αποστολή και η πληρωμή λογαριασμών ρεύματος και φυσικού αερίου

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Με 400 κιγκλιδώματα «σφραγίζουν» την παραλία της Θεσσαλονίκης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK