Θεόδωρος Γεννιτσάκης, ο «Αδελφός» από το Παρίσι

Θεόδωρος Γεννιτσάκης, ο «Αδελφός» από το Παρίσι

Γραφίστας, εκδότης, σχεδιαστής μόδας, δαιμόνιος επιχειρηματίας και φίλος της Σκάρλετ Γιόχανσον, πρόσφατα λάνσαρε το καινούριο του project στην Πόλη του Φωτός: ένα ελληνικό εστιατόριο με παραδοσιακή κουζίνα

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
Bettina
Ολα ξεκίνησαν από ένα περιοδικό που ο Θεόδωρος Γεννιτσάκης έβγαζε με το όνομα «Pressure». Το ίδιο όνομα είχε και η εταιρεία που είχε δημιουργήσει λίγα χρόνια νωρίτερα, η οποία ήδη συνεργαζόταν με μεγάλα ονόματα της μόδας και της τέχνης. Το περιοδικό αυτό, όπως λέει ο γεννημένος στο Παρίσι από Ελληνες γονείς εκδότης του, το «στείλαμε σε μερικούς πελάτες και κατά τύχη έφτασε στα χέρια της Colette, που το διέθεσε στο ομώνυμο “hip” κατάστημα». Παράλληλα, ο δαιμόνιος επιχειρηματίας σκέφτηκε να μοιράσει στους συνεργάτες του εντύπου Τ-shirts με το όνομα της εταιρείας. Γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, ιδίως μετά τις αναρτήσεις του δημοφιλούς μοντέλου Μίκα Αργανιάρας στο Instagram φορώντας τα. Ετσι, ο Θεόδωρος σκέφτηκε να προχωρήσει στην παραγωγή κι άλλων ρούχων, αφού είχε το know-how από τους γονείς του, οι οποίοι είχαν εργαστεί για παρισινά ατελιέ υψηλής ραπτικής. Σήμερα η Pressure εισέρχεται με τόλμη στον χώρο της γαστρονομίας, ανοίγοντας στη γαλλική πρωτεύουσα ελληνικό εστιατόριο με το όνομα «Αδελφός». Ο Θεόδωρος Γεννιτσάκης μάς μίλησε από το Παρίσι για το τελευταίο του εγχείρημα.


Gennitsakis
Γεννημένος στο Παρίσι από Ελληνες γονείς, ο ταλαντούχος Θεόδωρος Γεννιτσάκης ελίσσεται μεταξύ γραφιστικής, μόδας και ελληνικής κουζίνας εκτός συνόρων



«Αυτό το project το έχω πάρα πολλά χρόνια στο μυαλό μου. Από πολύ μικρός, προτού ακόμη ξεκινήσω τη γραφιστική, ήθελα να ανοίξω ένα μαγαζί με ελληνικό φαγητό. Την είχα παραμελήσει, όμως, αυτή την ιδέα καθώς ήμουν απασχολημένος με τη γραφιστική, την εταιρεία μου και τη μόδα. Εχω έναν ξάδελφο στο Παρίσι, τον Αντώνη Δέτση που κατάγεται από τον Πειραιά και είναι σεφ. Σπούδασε μαγειρική, δούλεψε σε high-end γαλλικά εστιατόρια και ειδικεύτηκε στη γαλλική κουζίνα. Ωστόσο είναι ερωτευμένος με την Ελλάδα όπως κι εγώ, κι έτσι σκεφτήκαμε το πόσο ωραία θα ήταν να φτιάχναμε ένα ελληνικό μαγαζί.



Κλείσιμο
Κάπως έτσι αποφασίσαμε να ανοίξουμε ένα ελληνικό μαγειρείο». Η επιδίωξη του «Τεό» -όπως αποκαλούν τον Θεόδωρο οι φίλοι του στο Παρίσι- δεν είναι να επαναλάβουν το παραδοσιακό concept του τουριστικού ελληνικού εστιατορίου, αλλά κάτι πιο αυθεντικό: «Εγώ δεν έχω σκοπό να κάνω ταραμά και σουβλάκια, τα οποία είναι και αυτά ελληνικά, αλλά να φτιάξω ένα εστιατόριο που θα μπορούσες να βρεις στην Ελλάδα πριν από το 1981. Το ονομάσαμε “Αδελφός” μια που τον εξάδελφό μου τον αισθάνομαι περισσότερο έτσι, αλλά και επειδή το κλίμα που προσδοκούμε να δημιουργήσουμε στο εστιατόριο είναι αυτό το οικογενειακό που θυμίζει την Αθήνα της δεκαετίας του ’70, προτού μπει η Ελλάδα στην Ευρώπη». Κάνει μια παύση και συνεχίζει: «Μαγαζιά με σουβλάκια και τζατζίκι υπάρχουν. Εμείς παίρνουμε ένα ρίσκο και προσφέρουμε τα παραδοσιακά ελληνικά φαγητά που δεν είναι γνωστά στους Γάλλους. Φυσικά και έχουμε μουσακά αλλά και γιουβαρλάκια και γεμιστά και άλλα πιάτα που σε κάνουν να νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε μαγαζί της Αθήνας στις 6 το πρωί και θέλεις να φας μετά από ξενύχτι».





piato


Αυτομάτως δημιουργείται το ερώτημα αν κάτι τέτοιο θα είχε αποδοχή από τους Γάλλους. «Οι Γάλλοι αγαπάνε πολύ το ελληνικό φαγητό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως όταν έγραψα στο Instagram ότι ανοίγω μαγαζί δέχτηκα καταιγισμό μηνυμάτων. Ολοι οι Γάλλοι είναι πωρωμένοι με την ιδέα του εστιατορίου. Ξέρουν ότι εδώ και αρκετά χρόνια φτιάχνω ρούχα και συνεργάζομαι με μεγάλα fashion brands και μου έχουν εμπιστοσύνη. Το μαγαζί άνοιξε στις 28 Σεπτεμβρίου στην καρδιά της Fashion Week. Είχαμε ετοιμάσει μπλουζάκια και πουκάμισα με τη στάμπα “Αδελφός” ενώ διοργανώσαμε μερικά πολύ private events, ακόμη και σε συνεργασία με γνωστούς σεφ από το Τόκιο ή το Μαρόκο».



adelfos
Με τον ξάδερφο και συνεταίρο του Αντώνη Δέτση ρισκάρουν στο Παρίσι με ένα ελληνικό μαγειρείο






shirt2
Τα T-shirts της Pressure γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία
shirt1




Από το γκράφιτι στη μόδα & την εστίαση

Ο Θεόδωρος Γεννιτσάκης σταμάτησε το σχολείο στα 15 του επειδή δεν του άρεσε, ενώ είχε ήδη ξεκινήσει να «υπογράφει» με τα γκράφιτί του τους δρόμους του Παρισιού. Οι γονείς του έμαθαν γι’ αυτό έναν χρόνο αργότερα, όταν άρχισαν να δέχονται πρόστιμα για την παράνομη δραστηριότητα του γιου τους. Καθώς όμως ήθελε εφεξής να έχει τη δυνατότητα να πληρώνει ο ίδιος τις συνέπειες των πράξεών του, έψαχνε τρόπο να μετατρέψει τα γκράφιτι σε επάγγελμα. Τότε η μητέρα του τού πρότεινε να του πάρουν ηλεκτρονικό υπολογιστή για να ζωγραφίζει στο σπίτι. Αρχισε, λοιπόν, να κάνει γραφικά εκεί, ωστόσο του έλειπε η έκθεσή τους στον κόσμο. Ετσι δημιούργησε ένα website σε μια εποχή που ακόμη δεν υπήρχαν καλά-καλά προγράμματα για να φτιάχνεις δικό σου site. Στα 17 του τα σωστά άτομα είδαν τη δουλειά του και τον κάλεσαν σε μια διαφημιστική. Δούλεψε εκεί ως μαθητευόμενος για έναν χρόνο και στο τέλος του πρότειναν κανονικά μια θέση γραφίστα, με αποτέλεσμα να περάσει από το γκράφιτι στη γραφιστική. Εν συνεχεία εργάστηκε για μεγάλα brands όπως η Hermes, η Nike και η Adidas, αλλά και για την καλλιτέχνιδα της ραπ Μίσι Ελιοτ. Ακολούθησε μια περίοδος όπου εργαζόταν ως freelance γραφίστας, αλλά η δουλειά του είχε τέτοια απήχηση που σύντομα ίδρυσε τη δική του εταιρεία με το όνομα Pressure.





Pressure
Στενή του φίλη, η διάσημη ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον έχει τιμήσει πολλάκις το brand του






«Η φίλη μου η Σκάρλετ»

Είναι γνωστό ότι ο Θεόδωρος διατηρεί φιλική σχέση με τη Χολιγουντιανή σταρ Σκάρλετ Γιόχανσον, η οποία, μάλιστα, έχει εμφανιστεί πολλάκις με δικές του δημιουργίες. Σε παλαιότερη συνέντευξη είχε αναφερθεί στη σχέση που τους συνδέει: «Η Σκάρλετ ήταν παντρεμένη με έναν πολύ καλό μου φίλο, έτσι είχαμε γνωριστεί. Είδε τα ρούχα μου, της άρεσαν και διάλεξε κάποια να τα φοράει. Είναι φίλη μου εδώ και καιρό. Επισκέπτεται συχνά το Παρίσι και κάθε φορά που έρχεται βλεπόμαστε» 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network