Χρύσανθος Πανάς: Τέχνη και υψηλή αισθητική στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Χρύσανθος Πανάς: Τέχνη και υψηλή αισθητική στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Ο άνθρωπος που έκανε την Αθήνα διεθνή προορισμό ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του νέου του σπιτιού στη Βουλιαγμένη και υποδέχεται τον φακό του «Gala»

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
panas_main
Μια μοντέρνα, μίνιμαλ μεζονέτα στην περιοχή της Βουλιαγμένης αποτελεί πλέον το καινούριο καταφύγιο του επιχειρηματία Χρύσανθου Πανά, του ανθρώπου που τα τελευταία χρόνια έχει μετατρέψει την αγαπημένη του Αθηναϊκή Ριβιέρα σε διεθνή προορισμό. Οταν πριν από χρόνια έστηνε εκεί τα όνειρά του δημιουργώντας μαζί με τον αδελφό του, Σπύρο, το κοσμοπολίτικο «Island» κάποιοι τον αποκάλεσαν τρελό. Σήμερα, ο κολπίσκος που εφάπτεται με τους χώρους του εστιατορίου φιλοξενεί τα σκάφη επιχειρηματιών, jet setters και ανθρώπων της μόδας. Το «Island» και οι άνθρωποί του κατάφεραν με το μεράκι τους να αναβαθμίσουν την περιοχή κάνοντας το συγκεκριμένο σημείο meeting point της παγκόσμιας αφρόκρεμας.
«Ο λόγος που έψαχνα ένα ακίνητο στην περιοχή είναι η αύρα που έχει η Βουλιαγμένη, την οποία θεωρώ μοναδική. Η συγκεκριμένη κατοικία ήταν ήδη κατασκευασμένη όταν τη βρήκα, αλλά έχει δεχτεί τις παρεμβάσεις μου καθώς έκανα μεγάλες αλλαγές».

Η μεζονέτα του Χρύσανθου Πανά στα νότια προάστια έχει τρία επίπεδα. Στον επάνω όροφο βρίσκονται τα σαλόνια, η κουζίνα και ένα μπάνιο, στον μεσαίο τα υπνοδωμάτια, τα οποία διαθέτουν καθένα το δικό του μπάνιο, και στον κάτω όροφο ένα guest room και δωμάτιο προσωπικού.

pan5
Κουζίνα από μαύρη λάκα 5. Αμέτρητα βιβλία, περιοδικά και CD στη βιβλιοθήκη του
pan4
pan3
pan2
Στους χώρους κυριαρχούν έργα τέχνης από την προσωπική συλλογή του Χρύσανθου Πανά
pan1
Eνα από τα ευρύχωρα σαλόνια της μεζονέτας


To κτίριο ακολουθεί μια μοντέρνα αρχιτεκτονική γραμμή και διαθέτει κήπο με σύγχρονο design. Από τη μια του πλευρά έχει θέα στο βουνό και από την άλλη στη θάλασσα.
«Το ωραίο είναι ότι το συγκεκριμένο σπίτι μπορεί να υποστηρίξει αισθητικά το πάντρεμα των οικογενειακών κειμηλίων που δεν αποχωρίζομαι με έπιπλα και αντικείμενα υπερσύγχρονου design. Το κυρίως σαλόνι είναι Maxalto, ενώ στο δεύτερο καθιστικό ο καναπές είναι του 18ου αιώνα. Την τραπεζαρία υπογράφει ο οίκος B&B, ενώ υπάρχουν αντίκες και βάζα Anne του 19ου αιώνα. Στον χώρο αυτό εξάλλου βρίσκεται σημαντικό μέρος της συλλογής μου με έργα τέχνης, όπως αυτό με την ιδιόχειρη αφιέρωση της Μαρίνας Αμπράμοβιτς, ένα έργο των Gilbert and George, ένας υπέροχος πίνακας του Γιάννη Μόραλη, καθώς και άλλοι πίνακες, αλλά και αντικείμενα που έχουν εκτεθεί στο εξωτερικό».

Πρόκειται για ένα σπίτι με μια mix and match άποψη interior design, όπου το παλιό συνδυάζεται με το καινούριο χωρίς να φοβάται την ένταση και το χρώμα. Η εγγύτητα στη θάλασσα σου δίνει την ψευδαίσθηση ότι κάνεις διακοπές ενώ βρίσκεσαι στο σπίτι σου μέσα στην πόλη. «Προσωπικά δεν συγκρίνω με κανένα άλλο μέρος την ομορφιά της Βουλιαγμένης», αναφέρει ο Χρύσανθος Πανάς, ο οποίος κατάφερε να προσδώσει στην περιοχή που τόσο αγαπά την εστέτ αισθητική που διαθέτουν προορισμοί όπως η Γαλλική και η Ιταλική Ριβιέρα. Στη βεράντα αυτού του σπιτιού, άλλωστε, διασημότητες όπως ο σχεδιαστής μόδας Βαλεντίνο, αλλά και εγχώριοι σταρ όπως η Αννα Βίσση έχουν απολαύσει πρόσφατα τη φιλοξενία του γνωστού επιχειρηματία με παγωμένη home-made λεμονάδα και δείπνα μεσογειακής κουζίνας 


pan9
Ο κήπος θυμίζει πολυτελείς βίλες του εξωτερικού
pan8
Ακόμη και το ασανσέρ είναι προσαρμοσμένο στην αισθητική του χώρου
pan7
Μίνιμαλ αλλά εντυπωσιακή η πισίνα, σε μια προνομιακή θέση στον εξωτερικό χώρο
pan6
Παλιά και σύγχρονα αντικείμενα σε πλήρη αρμονία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ