Ανα Μπεατρίς Μπάρος: Στη Μύκονο βρήκα την απόλυτη ευτυχία

Ανα Μπεατρίς Μπάρος: Στη Μύκονο βρήκα την απόλυτη ευτυχία

Η οικοδέσποινα του οίκου ETRO στη Μύκονο μιλά για το ηλιοβασίλεμα στο Νησί των Ανέμων, τον Eλληνοαιγύπτιο σύζυγό της, την εμπειρία της «Ελληνίδας πεθεράς» και την εξωτική ομορφιά των γυναικών της Βραζιλίας.

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
baros_main01
Για την πανέμορφη Βραζιλιάνα που έχει περπατήσει έξι φορές στην πασαρέλα της Victoria’s Secret, έχει ταυτίσει το όνομα και την εικόνα της με καμπάνιες οίκων όπως ο Christian Dior, o Αrmani και η Chanel, και έχει αναδειχθεί σε βασίλισσα στα σόου των Valentino, Missioni, Gucci, Versace, Jean Paul Gautier και Dolce & Gabbana η Μύκονος δεν είναι ένα άγνωστο νησί. Ειδικά από τότε που γνώρισε τον επιτυχημένο Ελληνοαιγύπτιο Καρίμ Ελ Σιάτι. «Θυμάμαι ακόμη την πρώτη επίσκεψή μου στο νησί πριν από χρόνια», λέει, και το βλέμμα της φωτίζεται. «Δεν ξεχνώ τη στιγμή που αντίκρισα το ηλιοβασίλεμα στη Μύκονο. Δεν έχω δει ωραιότερο στη ζωή μου», προσθέτει.

Η πρόσφατη επίσκεψή της στο Νησί των Ανέμων είχε να κάνει με fashion business. Μαζί με τον οίκο Etro και την boutique «Luisa Beach» στο «Nammos Village» υποδέχτηκαν σε ένα διήμερο event-πάρτυ με fashion icons και influencers από όλο τον κόσμο την Etro x Luisa World Capsule Collection, μια συλλογή που εμπνέεται και τιμά την ομορφιά των Κυκλάδων: τέσσερα εντυπωσιακά μεταξωτά κιμονό που συνοδεύονται από ένα ψάθινο καπέλο και ασορτί τσάντα με το Etro Beach Mykonos κεντημένο πάνω της.
baros02
baros03
Η Ανα Μπεατρίς Μπάρος και ο μεγιστάνας σύζυγός της Καρίµ Ελ Σιάτι επέλεξαν τη Μύκονο για τον φαντασμαγορικό γάμο τους το 2016 κάνοντας τον κόσμο να μιλάει για τον «γάμο της χρονιάς»

«Η Μύκονος είναι συνυφασμένη για μένα με χρόνο με την οικογένεια και φίλους, με καλό φαγητό, βόλτες με το σκάφος και με το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα. Υπάρχει φυσική ομορφιά και ωραία ενέργεια. Απολαμβάνω τις βόλτες στα σοκάκια της. Ηταν τιμή μου που ο οίκος ETRO με συμπεριέλαβε στο project του, και μάλιστα σε ένα τόσο ιδιαίτερο για μένα νησί. Ο ETRO είναι αυθεντικός και καινοτόμος. Τα ρούχα του έχουν μοναδική ταυτότητα και τα υφάσματα είναι exclusive. Τον αγαπώ».

Παρότι είναι ένα από τα πλέον περιζήτητα top models, η Μπάρος σπάνια δίνει συνεντεύξεις. Στον ελληνικό Τύπο, μάλιστα, δεν έχει μιλήσει ποτέ, ούτε καν το 2016, τη χρονιά του γάμου της στη Μύκονο που κόστισε 5 εκατ. ευρώ, είχε διεθνή προβολή και είχε χαρακτηριστεί «ο γάμος της χρονιάς». O κροίσος Καρίμ Ελ Σιάτι και η Βραζιλιάνα καλλονή παντρεύτηκαν εκείνο το καλοκαίρι σε μία από τις πιο απομακρυσμένες παραλίες της Μυκόνου, τη Λια, σε ένα σκηνικό-υπερπαραγωγή. Προσκεκλημένοι από όλο τον κόσμο κατέφτασαν για το glamorous event με ιδιωτικά αεροσκάφη και mega yachts, ενώ ανάμεσα στα παρανυφάκια ήταν και η κόρη της Αλεσάντρα Αμπρόσιο, Αντζα.
baros04
Η Μπάρος βρέθηκε πρόσφατα στη Μύκονο για την παρουσίαση της σειράς Etro x Luisa World Capsule Collection στο «Nammos Village»
baros05

Μετά το μυστήριο ακολούθησε δεξίωση για τους 600 καλεσμένους, κυρίως jet setters και μοντέλα. Τότε στα ελληνικά media είχε γραφτεί: «Για τον γάμο τους επέλεξαν τη Μύκονο επειδή τη λατρεύουν, καθώς έρχονται κάθε χρόνο για διακοπές στο νησί. Φυσικά, πρόκειται για άτομα που έχουν τη δυνατότητα να περάσουν τις διακοπές τους οπουδήποτε στον κόσμο, όπως στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στην Κυανή Ακτή, τη Σάντα Μαργκερίτα... Παρ’ όλα αυτά, η Μύκονος δεν χάνει ποτέ τη θέση της στο ετήσιο καλοκαιρινό τους πρόγραμμα. Τους αρέσει η ζωή του νησιού, ο κοσμοπολίτικος αέρας του και η εναλλαγή μεταξύ απλότητας και γκλάμουρ. Το ότι διαθέτουν εκεί σπίτι δεν είναι τυχαίο».

Κλείσιμο
Τρία χρόνια αργότερα η Ανα Μπεατρίς Μπάρος θυμάται: «Η Μύκονος για μένα είναι συνδεδεμένη με στιγμές ευτυχίας. Περάσαμε τρεις αξέχαστες ημέρες με τους καλεσμένους μας, τρεις ημέρες γεμάτες κέφι σε ένα ατελείωτο πάρτυ. Η τελετή, δε, πραγματοποιήθηκε την ώρα που ένα υπέροχο ηλιοβασίλεμα γέμιζε τον ουρανό με χρώματα. Κάθε φορά που η μνήμη μου ανατρέχει σε όλο αυτό που έζησα τότε ενθουσιάζομαι και συγκινούμαι». Ο χρόνος της μοιράζεται πλέον μεταξύ Αιγύπτου, Μεγάλης Βρετανίας και Βραζιλίας, με σταθερή ενδιάμεση στάση ανάπαυλας τη Μύκονο, στην εξοχική κατοικία της οικογένειας Ελ Σιάτι. «Αγαπώ το “Caprice” και τα “Astra” για ποτό, ενώ για καλό φαγητό επιλέγω το “Katrine’s”», λέει αναφερόμενη στις συνήθειές της στο νησί.
baros06
Δηλώνοντας ότι στη Μύκονο συνειδητοποίησε τη μαγεία ενός ηλιοβασιλέματος για πρώτη φορά στη ζωή της, η Ανα και ο Καρίμ επιστρέφουν κάθε καλοκαίρι για τις διακοπές τους, μαζί με το μικρό τους γιο πλέον
baros07

Η Ελληνίδα πεθερά και ο χώρος της μόδας

Η Ανα Μπεατρίς Μπάρος γεννήθηκε στην Ιταμπίρα της Βραζιλίας και κατά τη διάρκεια της εφηβείας της η οικογένειά της μετακόμισε στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Ο πατέρας της ήταν μηχανολόγος ηλεκτρολόγος και η μητέρα της νοικοκυρά. Στο DNA της υπάρχουν πορτογαλικές, ιταλικές και ισπανικές ρίζες. Το μικρότερο από τα τρία κορίτσια της οικογένειας μπήκε στον χώρο της μόδας σε ηλικία 13 ετών, όταν μάνατζερ του διάσημου πρακτορείου Elite Model την είδε στον δρόμο μαζί με τη μια αδελφή της, επίσης μοντέλο. Λίγους μήνες αργότερα, εντελώς απρόσμενα. κέρδισε τον τίτλο στον διαγωνισμό Ford Models Supermodel of the World, ανάμεσα σε χιλιάδες κορίτσια. Ετσι, έκλεισε τα πρώτα της συμβόλαια. Εκτοτε, το όνομά της μπήκε στη λίστα των super models με παγκόσμιες καμπάνιες γνωστών brands, πασαρέλες των διασημότερων οίκων και φωτογραφήσεις στα μεγαλύτερα περιοδικά μόδας του κόσμου. Εχει υπάρξει «Αγγελος» της Victoria’s Secret, ενώ έχει αποκαλύψει τις σέξι καμπύλες της και στο Ημερολόγιο της Pirelli για το 2010. «Ο ενθουσιασμός για τη συνεργασία με ένα μεγάλο brand υπερέχει της οποιασδήποτε αμοιβής», απαντά όταν τη ρωτάμε αν όσα ακούγονται για τις μυθικές απολαβές κάποιων μοντέλων ισχύουν.
baros08
Φέτος, απολαμβάνοντας την επίσκεψη στο νησί, έστω και με αφορμή τις επαγγελματικές της δραστηριότητες

Τον έρωτα τον συνάντησε στο πρόσωπο του επιχειρηματία Καρίμ Ελ Σιάτι, γιου του ιδιοκτήτη και προέδρου του τουριστικού ομίλου Travco Group, που κατέχει 157 ξενοδοχεία σε όλο τον πλανήτη και ελέγχει τη διακίνηση περισσότερων από 1,5 εκατ. τουριστών ετησίως. Με περίοπτη θέση στη λίστα Forbes, ο Aιγύπτιος δισεκατομμυριούχος έχει ξεπεράσει σε κύρος ακόμη και τον συμπατριώτη του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ. «Με τον Καρίμ γνωριστήκαμε μέσω ενός φίλου σε ένα bar της Νέας Υόρκης και μετά από λίγες ημέρες βρεθήκαμε να περπατάμε μαζί στους δρόμους της πόλης. Ηταν το πεπρωμένο μας», εξομολογείται. «Ταξιδεύουμε συνεχώς και περνάμε πολύ χρόνο μαζί. Η οικογένεια είναι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή μου. Ο γάμος όπως και η μητρότητα με άλλαξαν! Εξακολουθώ να εργάζομαι σκληρά αλλά η σκέψη μου είναι συνεχώς στο παιδί μου, καθώς αποτελεί πια την προτεραιότητά μου. Η μητρότητα με έκανε πολύ πιο ήρεμη και πραγματικά ευτυχισμένη», σημειώνει. Τη ρωτώ κατά πόσο ο Καρίμ έχει επηρεάσει τη ζωή της. «Ο Καρίμ είναι ένας πολύ ικανός επιχειρηματίας, είμαι υπερήφανη για την ιστορία του και κοντά του έχω διδαχτεί πολλά για τις επιχειρήσεις. Του αρέσει να βρίσκεται με την οικογένειά του και με καλούς φίλους, όπως και σε μένα», απαντά.

Φυσικά, το γεγονός ότι η μητέρα του Καρίμ Ελ Σιάτι είναι Ελληνίδα δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστο. Ονομάζεται Θεοδώρα Θεοδώρου και είναι γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αίγυπτο. Οταν γνωρίστηκε με τον Χαμίντ Ελ Σιάτι, πατέρα του Καρίμ, άρχισε να επιμελείται την εσωτερική διακόσμηση των ξενοδοχείων του καθώς είχε σπουδάσει Interior Design, δραστηριότητα που ασκεί μέχρι και σήμερα. Δεν χάνω λοιπόν την ευκαιρία να τη ρωτήσω πώς βιώνει την εμπειρία να έχει Ελληνίδα πεθερά. «Εχουμε υιοθετήσει το ελληνικό φαγητό στην καθημερινότητά μας και ακολουθούμε κάποιες από τις συνήθειες της πατρίδας σας. Εκείνο που με έχει εντυπωσιάσει πάντως είναι το σπάσιμο των πιάτων στους γάμους».
baros09
Μοντέλο από τα 13 της, μούσα των µεγαλύτερων οίκων µόδας και, φυσικά, «Αγγελος» της Victoria's Secret, η Ανα Μπεατρίς Μπάρος σήμερα απολαμβάνει όσο τίποτα την, μητρότητα και την οικογενειακή ζωή, παραμένοντας επαγγελματικά περιζήτητη
baros10

Στις κορυφαίες στιγμές της καριέρας της συγκαταλέγει τη συνεργασία με τη Victoria’s Secret αλλά και με τους σχεδιαστές Galliano και Valentino. «Αυτοί οι δύο άνθρωποι σημαίνουν πολλά πράγματα για μένα», λέει με νόημα και νοσταλγία. Οταν της ζητώ να μου αναφέρει μια δύσκολη στιγμή της καριέρας της, δεν χρειάζεται χρόνο να το σκεφτεί: «Το ξεκίνημα, όταν αναγκάστηκα να εγκαταλείψω σε πολύ νεαρή ηλικία τον τόπο μου ζώντας σε ένα εντελώς διαφορετικό περιβάλλον, μακριά από τους φίλους και την υπόλοιπη οικογένειά μου. Μόνο η μητέρα μου ήταν μαζί μου».

Ο υδράργυρος έχει σκαρφαλώσει στους 40 βαθμούς, αλλά η Ανα Μπεατρίς Μπάρος, ως γνήσια Βραζιλιάνα, δεν δυσανασχετεί. Αγαπά τη ζέστη. Μιλάμε για την πατρίδα της και τη ρωτώ πώς αντιμετωπίζει το γεγονός ότι οι Βραζιλιάνες θεωρούνται από πολλούς οι ωραιότερες γυναίκες του κόσμου. Ενα ζεστό χαμόγελο προηγείται της απάντησής της: «Οι Βραζιλιάνες είναι μείγμα από αρκετές εθνικότητες, γεγονός που τους προσδίδει μια εξωτική ομορφιά. Επιπλέον, λόγω του ζεστού καιρού έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μπάνια, να αθλούμαστε και να φροντίζουμε το σώμα μας όλο τον χρόνο. Επίσης, ως μοντέλα επιδεικνύουν υπέρμετρο επαγγελματισμό όπου και αν βρεθούν». Τι δεν ξεχνά ποτέ μια Βραζιλιάνα να βάλει στη βαλίτσα της; «Φυσικά το μαγιό της!».

Στα 37 της χρόνια η Μπάρος είναι μια γυναίκα χωρίς απωθημένα. Συμμετείχε σε σειρές και ταινίες, υπήρξε μούσα των μεγαλύτερων οίκων μόδας, χώρο από τον οποίο έχει αποκομίσει πολλά χρήματα και εμπειρίες. Χωρίς η ζήτηση για το πρόσωπό της να έχει κοπάσει, ζει μια ευτυχισμένη ζωή με έναν επιτυχημένο σύζυγο και έναν χαριτωμένο γιο. Αν και πλέον ανήκει στους κύκλους του διεθνούς jet set, παραμένει εξαιρετικά προσγειωμένη, προσηνής και απλή. Κλείνοντας τη συνέντευξή μας για το επετειακό τεύχος του «Gala», δεν παραλείπει να μας ευχηθεί: «Σας εύχομαι τύχη και επιτυχίες. Και, φυσικά, να έχετε πάντα ωραία θέματα!»


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ