Η Κλέλια Χατζηιωάννου άνοιξε τον πύργο της για την πριγκίπισσά της

Η Κλέλια Χατζηιωάννου άνοιξε τον πύργο της για την πριγκίπισσά της

Η κόρη του αείμνηστου εφοπλιστή Λουκά Χατζηιωάννου, Κλέλια, η οποία μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Ελλάδας και Μονακό, δεξιώθηκε πριν από λίγες ημέρες την οικογένειά της και καλούς φίλους στον πύργο της στα βόρεια προάστια προκειμένου να γιορτάσει τα βαφτίσια της κόρης της Αννας.

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
xatzioannou_main01
Παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου το περνάει πλέον στο Πριγκιπάτο του Μονακό, τα μέσα του καλοκαιριού τη βρήκαν στην Ελλάδα να προετοιμάζει τη βάφτιση της κόρης της Αννας. Ηταν η πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό που η υπέροχη βίλα της Κλέλιας Χατζηιωάννου στα βόρεια προάστια άνοιξε τις πόρτες της για να υποδεχτεί σε ένα κλειστό κάλεσμα συγγενείς και στενούς φίλους.

Πρόκειται για έναν ιστορικό πύργο του 1920, όπου πλέον στεγάζονται τα γραφεία της αλλά και ξενώνες που έχουν φιλοξενήσει σημαντικές προσωπικότητες. Αγοράστηκε από τον πατέρα της Λουκά Χατζηιωάννου -τον άνθρωπο που κατάφερε να ξεπεράσει σε ναυτική υπεροχή ακόμη και τον θρυλικό Αριστοτέλη Ωνάση- ως μόνιμη κατοικία της κόρης του. Εκείνη τον ανακαίνισε ενώνοντας με σεβασμό και αρχιτεκτονική μαεστρία το παλιό με το νέο οίκημα. Η εσωτερική διακόσμηση αποτελεί σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του μινιμαλισμού, καθώς η interior designer Βιργινία Βεντουράκη σε συνεργασία με μια Γαλλίδα εξπέρ του είδους δημιούργησαν ένα μοναδικής αισθητικής περιβάλλον όπου αποθεώνονται η άνεση και η φινέτσα μέσα από το λευκό, τις γήινες αποχρώσεις και τα custom made έπιπλα.
xatzioannou02
Η εντυπωσιακή οικία άνοιξε για να υποδεχτεί εκλεκτούς καλεσµένους και φίλους

Το περασμένο Σάββατο ο φιλόξενος πύργος φωταγωγήθηκε και άνοιξε τις πόρτες του. Λίγο νωρίτερα, είχε προηγηθεί η βάφτιση της κόρης της Κλέλιας, της Αννούλας της όπως την αποκαλεί, στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου στο Παλαιό Ψυχικό. Νονές, οι επιστήθιες φίλες της Κλέλιας, Ντόρα Πάλλη (πολιτικός) και Βιργινία Βεντουράκη (σύζυγος του αείμνηστου Σεραφείμ Φυντανίδη). Σύσσωμη η οικογένεια Χατζηιωάννου συγκεντρώθηκε στην Αθήνα για το ευτυχές γεγονός. Ο sir Στέλιος Χατζηιωάννου της easyJet, ο εφοπλιστής Πόλυς Χατζηιωάννου και η Κλέλια ήταν και οι τρεις μαζί με τις οικογένειές τους.
xatzioannou03
Οι Πόλυς, Σοφία, Στέλιος, Εφη και Στάλω Χατζηιωάννου µε τη Σούλα Κολακίδου

Εξω από τα αρχοντικό τα αυτοκίνητα άρχισαν να καταφτάνουν από νωρίς. Δεσμίδες φωτός διαφόρων χρωμάτων έλουζαν τον πύργο. Ο κήπος ήταν φωταγωγημένος και όλα τα τραπέζια στο εσωτερικό του σπιτιού ήταν στολισμένα με λουλούδια. Μια σειρά από ροτόντες είχε στηθεί στο κομμάτι του κήπου που έβλεπε το νέο κτίριο. Στο art de la table κυριαρχούσαν οι συνθέσεις με τις ροζ παιώνιες, ενώ οι λινές πετσέτες με κεντημένα τα αρχικά της νεοφώτιστης Α. Χ. (Αννα Χατζηιωάννου) έκαναν τη διαφορά. Από τους πρώτους που έφτασαν ήταν ο Κώστας και η Χριστιάννα Καίσαρη, οι οποίοι επιμελήθηκαν και τις μπομπονιέρες. «Είναι ένα κουτί από ασήμι με μια κορόνα σε ασήμι και χρυσό του ιταλικού οίκου Pampaloni, ό,τι πιο σικάτο έχει προσφερθεί ποτέ σε βάφτιση», μας είπε ο γνωστός χρυσοχόος. Τα μαρτυρικά από φίλντισι που μοιράστηκαν ήταν εξίσου κομψά και είχαν την υπογραφή της Λιάνας Βουράκη.
xatzioannou04
Μποµπονιέρες του ιταλικού οίκου Pampaloni από το κατάστηµα «Καίσαρης» και λινές πετσέτσες µε τα αρχικά της νεοφώτιστης
Κλείσιμο

Το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλων, η Κατερίνα Παναγοπούλου, ο φίλος της οικογένειας εδώ και χρόνια Κωνσταντίνος Σκορίλας, η Αννα Μαμιδάκη-Σκλαβενίτη, η Ολγα Κεφαλογιάννη, που συνοδευόταν από τον σύζυγό της Μάνο Πενθερουδάκη, η Ντόρα, η Φάνη και η Αλεξάνδρα Πάλλη, η Τίτη και η Νίνα Ψιλάκη. Ο σχεδιαστής μόδας Λάσκαρης, που έντυσε με δημιουργίες του την οικοδέσποινα Κλέλια, τη νονά Ντόρα Πάλλη αλλά και αρκετές από τις καλεσμένες, συνόδευε τη Βίκυ Παλαιολόγου της Chopard. Η Ρόζμαρι Χατζηιωάννου επέλεξε μια τουαλέτα του οίκου Dior, ενώ ο Ελληνας που έφερε τον Oscar de la Renta στην Ελλάδα, ο Χάρης Τσιμόγιαννης, εντυπωσίασε με τις χορευτικές του ικανότητες.
xatzioannou05
Παπουτσάκια μπαλαρίνες για τη µικρή πριγκίπισσα

Τους μπουφέδες είχαν επιμεληθεί οι σεφ από το «Δειπνοσοφιστήριον», δίνοντας ένα αληθινό ρεσιτάλ εκλεπτυσμένης γεύσης και προκαλώντας τους ουρανίσκους με φαγκρί, λαβράκι, roast beef και πάπια.
Η βραδιά επιφύλασσε και μια μεγάλη έκπληξη. Η Κλέλια είχε προσκαλέσει τον Αντώνη Ρέμο και τον παρακάλεσε να τραγουδήσει, όπως και έγινε. Ανάμεσα στις επιτυχίες του ο Ρέμος τραγούδησε και την αγαπημένη επιτυχία του Αντώνη Καλογιάννη «Αχ Αννούλα του χιονιά», το οποίο αφιέρωσε στη νεοφώτιστη με ευχές για καλή τύχη στη ζωή της.
xatzioannou09
Βιργινία Βεντουράκη και Ντόρα Πάλλη φρόντισαν το φίνο dress code της νεοφώτιστης

Το φιλανθρωπικό έργο

Παρά τη δυναμική της στον χώρο της ναυτιλίας, των αερομεταφορών και άλλων επιχειρήσεων, η οικογένεια Χατζηιωάννου κρατά εξαιρετικά χαμηλούς τόνους, ενώ έχει να επιδείξει τεράστιο φιλανθρωπικό έργο. O sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation, εγκαινίασε πριν από χρόνια στην Αθήνα τη λειτουργία του φιλανθρωπικού προγράμματος «Φαγητό από καρδιάς», που προσφέρει δωρεάν γεύματα σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη χωρίς καμία φυλετική, θρησκευτική ή άλλη διάκριση. Η Κλέλια, από την άλλη, βοηθά τo «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με γενναίες δωρεές και προσφέρει υποτροφίες σε παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν.
xatzioannou06
Η οικοδέσποινα µε τον Αντώνη Ρέµο
xatzioannou07
Γιάννης Σαχίνης, Ιωάννα Βαρδινογιάννη
xatzioannou08
Η νονά Ντόρα Πάλλη µε τον σύζυγό της Παναγιώτη Σιούτο
xatzioannou10
Τερέζα Ηλιάδη, Ερικα Φωτιάδη και Ρόζμαρι Χατζηιωάννου
xatzioannou11
Κλέλια Χατζηιωάννου, Κωνσταντίνος Σκορίλας
xatzioannou12
Κατερίνα Παναγοπούλου, Χάρης Τσιμόγιαννης
xatzioannou14
Ολγα Κεφαλογιάννη, Μάνος Πενθερουδάκης
xatzioannou17
Η Βίκυ Παλαιολόγου με τον σχεδιαστή Λάσκαρη και τη νονά Βιργινία Βεντουράκη
xatzioannou15
Ο Αντώνης Ρέμος ανέβασε το κέφι
xatzioannou16


Πηγή: GALA
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ