Τζόντι Γουιτάκερ: Ο 13ος Doctor Who είναι γυναίκα

Τζόντι Γουιτάκερ: Ο 13ος Doctor Who είναι γυναίκα

Το BBC στο ημίχρονο του τελικού του Μουντιάλ πρόβαλε το πρώτο trailer του νέου «Doctor Who».

jody_main01
Τα 50’’ έγραψαν Ιστορία, αφού η υπέροχη Τζόντι Γουιτάκερ θα είναι η πρώτη γυναίκα στην 55χρονη ιστορία της σειράς που θα υποδυθεί τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Επιτέλους!

Η είδηση ότι ο Δόκτωρ που ταξιδεύει στον χρόνο μπαίνοντας στον τηλεφωνικό θάλαμο της Αστυνομίας/χρονομηχανή Tardis θα είναι γυναίκα ανακοινώθηκε πέρυσι από το BBC με το μονόλεπτο teaser που μεταδόθηκε μετά τον τελικό ανδρών του Γουίμπλεντον στις 16 Ιουλίου 2017. Η καταπληκτική Αγγλίδα ηθοποιός Τζόντι Γουιτάκερ ανέλαβε επίσημα τον ρόλο στο χριστουγεννιάτικο επεισόδιο «Twice Upon a Time».

«Αισθάνομαι πως με έχει συνεπάρει το συναίσθημα της ευτυχίας ως γυναίκα, ως φεμινίστρια και ως ηθοποιός. Υπόσχομαι στους φαν της σειράς πως δεν έχουν λόγο να ανησυχούν για την επιλογή μου», δήλωσε στο Comic-Con 2018 η ηθοποιός που ξέσπασε σε κλάματα όταν της ανακοινώθηκε ότι πήρε τον ρόλο. Μετά την Καλίσι, που διεκδικεί τον θρόνο στο «Game of Thrones», την πρώτη γυναίκα Τζεντάι στο «Star Wars» και την Τζόντι Γουιτάκερ στον εμβληματικό ρόλο, φήμες θέλουν και ο επόμενος «007» να είναι γυναίκα.

Πρώτη της επαγγελματική δουλειά ήταν το 2005 στο πασίγνωστο «Shakespeare’s Globe» ενώ οι φαν των τηλεοπτικών σειρών την έχουν προσέξει ως Μπεθ Λάτιμερ στο φανταστικό «Broadchurch» και στον πρώτο κύκλο του «Black Mirror» στο επεισόδιο «The Entire History Of You». Είναι δηλωμένη φεμινίστρια και έχει δωρίσει χρήματα στο Ταμείο για τη Δικαιοσύνη και την Ισότητα μαζί με τις Εμα Γουάτσον, Κίρα Νάιτλι και Εμα Τόμσον, υπογράφοντας παράλληλα ανοιχτή επιστολή που δημοσιεύτηκε στον «Observer» με στόχο να σταματήσει η σεξουαλική παρενόχληση στους χώρους εργασίας.

Είναι 36 ετών, μητέρα μιας τρίχρονης κόρης και παντρεμένη με τον ηθοποιό Κρίστιαν Κοντρέρας (έπαιξε στην ταινία «Snowden»). Με τον ρόλο στην καλτ σειρά επιστημονικής φαντασίας αυτό που θέλει να διδάξει στα νεαρά αγόρια είναι ότι «είναι νορμάλ να θαυμάζουν μια γυναίκα». Δεν έχει κανέναν λογαριασμό στα social media. Πραγματικά ηρωική πράξη.


Πηγή: GALA
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα