Dominic Sessa: Ο πρωτάρης του Χόλιγουντ
sessa-0

Dominic Sessa: Ο πρωτάρης του Χόλιγουντ

Ενα σπασμένο κόκαλο και μια τυχαία οντισιόν τον έφεραν στον δρόμο του Αλεξάντερ Πέιν και στην πρωταγωνιστική τριάδα της ταινίας «Τα παιδιά του χειμώνα». Από τη μια στιγμή στην άλλη, η ζωή του στρώθηκε με κόκκινα χαλιά

Ο Ντόμινικ Σέσα ακόμα δεν πιστεύει τι του συμβαίνει. Αν τον ρωτούσε κανείς πριν από μερικά χρόνια τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει, εκείνος θα του απαντούσε ότι ονειρευόταν μια επαγγελματική καριέρα στο χόκεϊ επί πάγου. Ή έστω μια υποτροφία σε ένα καλό πανεπιστήμιο λόγω των αθλητικών επιδόσεών του, γνωρίζοντας ότι τα οικονομικά της μονογονεϊκής οικογένειάς του -είχε χάσει τον πατέρα του όταν ήταν 14 ετών- δεν του επέτρεπαν ακριβοπληρωμένες σπουδές. Ενα σπασμένο μηριαίο οστό έσβησε μονοκονδυλιά αυτά τα όνειρα ενώ ήταν πρωτοετής ακόμα στην Deerfield Academy, ένα οικοτροφείο αρρένων στη μέση του πουθενά της Μασαχουσέτης. Η ενασχόληση με τη θεατρική ομάδα του σχολείου τού φάνηκε καλή ιδέα όταν υποχρεώθηκε να επιλέξει μια νέα δραστηριότητα που να μην περιλαμβάνει παγοπέδιλα. Για τα επόμενα δύο χρόνια έπαιζε συστηματικά στις σχολικές παραστάσεις και ήδη σκεφτόταν την υποκριτική ως μια ικανοποιητική λύση για τις μελλοντικές σπουδές του.



«Η μόνη συμβουλη που μου έδωσαν στην ταινία ήταν να είμαι φυσικός και να μη σκέφτομαι υπερβολικά πώς θα ερμηνεύσω τον ρόλο»

Οταν έμαθε ότι κάποια casting director θα περνούσε μια βόλτα από το σχολείο του αναζητώντας location και κομπάρσους για μια ταινία που ήταν στα σκαριά, αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στις ακροάσεις περισσότερο για να κλικάρει το κουτάκι με τις εμπειρίες του. Ο Σέσα δεν γνώριζε ούτε για ποια ταινία επρόκειτο, ούτε ποιος θα τη σκηνοθετούσε. Για την ακρίβεια, δεν γνώριζε καν τι εστί Αλεξάντερ Πέιν, όταν τελικά πληροφορήθηκε ότι εκείνος θα ήταν ο σκηνοθέτης. Η casting director -Σούζαν Σοπμέικερ είναι το όνομά της, στο οποίο ο Σέσα έχει κάθε λόγο να πίνει πλέον σαμπάνιες- του ανακοίνωσε ότι παρότι τον βρήκε ενδιαφέροντα για τον ρόλο, ίσως ήταν λίγο μεγάλος για να τον υποδυθεί. Παρ’ όλα αποφάσισε να τον προτείνει στον σκηνοθέτη. Ακολούθησε ένα ραντεβού με τον ίδιο τον Πέιν -για τη φιλμογραφία του οποίου ο Ντόμινικ είχε πλέον ενημερωθεί και εντυπωσιαστεί τα μέγιστα-, πολλές ακροάσεις μέσω Zoom και μια συνάντηση με τον Πολ Τζιαμάτι και την Ντα’Βάιν Τζόι Ράντολφ, που είχαν ήδη ενταχθεί στο καστ, για να πάρει ο νεαρός το πράσινο φως για την πρώτη του συμμετοχή -και μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο- σε κινηματογραφική ταινία. Εξτρα μπόνους για τον ίδιο ήταν ότι αρκετά από τα γυρίσματα, που ξεκίνησαν έναν χρόνο μετά την πρώτη εκείνη οντισιόν, πραγματοποιήθηκαν στους χώρους της Deerfield Academy, απ’ όπου είχε μόλις αποφοιτήσει.





Ο Σέσα ήταν τότε 19 ετών, με μηδενική πείρα μπροστά στην κάμερα, ένας διστακτικός ερασιτέχνης ηθοποιός που έπεσε κατευθείαν στα βαθιά του επαγγελματικού κινηματογράφου. «Η μόνη συμβουλή που μου έδωσαν ο Αλεξάντερ, ο Πολ και η Ντα’Βάιν είναι να είμαι φυσικός και να μη σκέφτομαι υπερβολικά για το πώς θα ερμηνεύσω τον ρόλο μου. Και οι τρεις με στήριζαν και με ενθάρρυναν εντός και εκτός πλατό και δεν σταματούσαν να μου λένε ότι είμαι καλός σε αυτό που κάνω», θα περιέγραφε ο ίδιος την πρώτη κινηματογραφική εμπειρία του σε μία από τις δεκάδες συνεντεύξεις που χρειάστηκε να δώσει -από το «Harper’s Bazaar» μέχρι το «GQ»- όταν πλέον η ταινία είχε προβληθεί στις αίθουσες και όλοι ήθελαν να μάθουν περισσότερα για τον ταλαντούχο άγνωστο.



Από την τελευταία ημέρα των γυρισμάτων μέχρι την πρεμιέρα της ταινίας στις αμερικανικές αίθουσες, τον περασμένο Οκτώβριο, βέβαια, είχαν μεσολαβήσει δύο χρόνια, στο διάστημα των οποίων ο Σέσα φοιτούσε ήδη σε δραματική σχολή, αλλά είχε αποφύγει επιμελώς να αναφέρει στους συμφοιτητές του ότι είχε ήδη πάρει το κινηματογραφικό βάπτισμα του πυρός. «Και αν η ταινία ήταν αποτυχία; Και αν δεν την έβλεπε κανείς; Δεν ήθελα να πω τίποτα που μπορεί να με εξέθετε στο μέλλον ή, ακόμα χειρότερα, να με κάνει να φαίνομαι στους καινούριους φίλους μου σαν ψώνιο», θα δικαιολογούσε ο ίδιος αργότερα τη σιγήν ιχθύος που τήρησε πιστά μέχρι την επίσημη πρεμιέρα.
Ο πιτσιρικάς από το Νιου Τζέρσι έχει πλέον κάθε λόγο να μιλάει για την πρώτη του ταινία, και μάλιστα εκ του ασφαλούς, αφού έχει ήδη πάρει τη θέση του στη λίστα με τους δέκα καλύτερους πρωτοεμφανιζόμενους της χρονιάς, έχει κάνει περαντζάδα στο κόκκινο χαλί κάθε έγκριτου κινηματογραφικού θεσμού -ακόμη και στα Οσκαρ- και μετράει ήδη στο ενεργητικό του μία υποψηφιότητα στα BAFTA και το βραβείο του Καλύτερου Νέου Ηθοποιού στα Critics Choice Awards.



«Αυτό που μου συμβαινει είναι σουρεαλιστικό. Θα μπορούσε να είναι και σενάριο ταινίας»

«Αυτό που μου συμβαίνει είναι απίστευτο. Θα μπορούσε να είναι και σενάριο. Ο κόσμος πηγαίνει στις αίθουσες για να δει την ταινία στην οποία παίζω - κι εγώ είμαι στο επίκεντρο. Είναι σουρεαλιστικό». Το ακόμα πιο σουρεαλιστικό είναι ότι ο 21χρονος Σέσα, κόντρα στα ήθη και τα έθιμα της γενιάς του, δεν έχει λογαριασμούς στο X και το TikTok και μπαίνει στο Instagram του μόνο όταν το θυμάται. Δεν είναι καν φανατικός κινηματογραφόφιλος και απορεί που ο κόσμος τον αναγνωρίζει στον δρόμο.





«Ολοι οι φίλοι μου μού λένε να προσέξω να μην πάρουν τα μυαλά μου αέρα και αρχίσω να φέρομαι σαν σταρ. Εγώ θέλω απλώς να παραμείνω ο εαυτός μου. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να παίζω σε καλές ταινίες», δηλώνει, με τη σεμνότητα να ρέει από τα μπατζάκια του. Αν όχι σταρ, ίσως είναι ο επόμενος μεγάλος αντιστάρ ◆
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ