Nada Ghazal: Οι πύλες της ευτυχίας
nada-arthrou

Nada Ghazal: Οι πύλες της ευτυχίας

Η διεθνής Λιβανέζα σχεδιάστρια κοσμημάτων παρουσίασε στην Αθήνα τη νέα της συλλογή «Doors of Opportunity» και μας μίλησε για τις πηγές της έμπνευσής της και τα καινούρια ξεκινήματα

Η Νάντα Γκαζάλ πριν από λίγες ημέρες ήταν καλεσμένη της Ειρήνης Ντέρου προκειμένου να παρουσιάσει στην Αθήνα τη νέα της συλλογή κοσμημάτων «Doors of Opportunity». Στο γεύμα που διοργάνωσε η οικοδέσποινα στο αριστοκρατικό κτίριο «Αμαλίας 36» πολλές κυρίες έδωσαν το «παρών» και θαύμασαν από κοντά τις δημιουργίες της φημισμένης Λιβανέζας σχεδιάστριας. Η νέα συλλογή της Γκαζάλ υμνεί τη μαγεία των νέων ξεκινημάτων.

Η σχεδιάστρια άντλησε έμπνευση από τις θύρες, τις καμάρες και τις κλειδαριές, που για τους πνευματικούς ανθρώπους έχουν έναν ιδιαίτερο συμβολισμό: θεωρούνται πύλη μεταξύ της ζωής και της αιωνιότητας. Τα κοσμήματα φέρουν ευοίωνα σύμβολα και είναι φτιαγμένα από πολύτιμους λίθους που αντιπροσωπεύουν ευλογίες, εσωτερική δύναμη, πνευματική φώτιση, τύχη, ευημερία και αγάπη. Μέσα από κάθε δημιουργία της η Νάντα ελπίζει να ενθαρρύνει τον άνθρωπο που θα τη φορέσει να αγκαλιάσει τη γοητεία των νέων ξεκινημάτων και να αρπάξει τη στιγμή.

Το ίδιο είχε κάνει και εκείνη στα τέλη του 2022, όταν αποφάσισε να επεκτείνει το brand της, Nada Ghazal Fine Jewellery, στο Λονδίνο. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην ίδια αλλά και στην οικογένειά της να ξεκινήσουν ένα νέο ταξίδι ανακάλυψης.

Οπως μου διηγείται, καθώς αναζητούσε έναν καινούριο χώρο στη βρετανική πρωτεύουσα, βρέθηκε μπροστά σε ένα γοητευτικό σπίτι με μια παλιά, όμορφη τιρκουάζ πόρτα στον κήπο του. Τότε η Γκαζάλ ένιωσε τη μαγεία της στιγμής. Ηταν σαν εκείνη η πόρτα να ήταν ένα τυχαίο σημάδι που επιβεβαίωνε ότι βαδίζει στο σωστό μονοπάτι. Κι έτσι η σχεδιάστρια άδραξε την ευκαιρία ενός νέου ξεκινήματος, αυτή τη φορά στην Ευρώπη.

«Γεννήθηκα στον Λίβανο και η αλήθεια είναι ότι αγαπούσα τα κοσμήματα από πολύ μικρή. Τολμώ να πω από παιδί», μου ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας της. «Η γιαγιά μου έπλεκε και έφτιαχνε υπέροχα πράγματα με τα χέρια της και έτσι έμαθα να δημιουργώ κι εγώ τα δικά μου πράγματα. Με θυμάμαι από το Δημοτικό ακόμη να σχεδιάζω τα κοσμήματα που φορούσα. Οταν έφτασε η ώρα να πάω στο πανεπιστήμιο, επειδή δεν υπήρχε η ειδικότητα της σχεδιάστριας κοσμημάτων, σπούδασα Graphic Design Fine Art. Για δέκα χρόνια εργάστηκα σε μια μεγάλη διαφημιστική». Παράλληλα, όμως, η Νάντα σχεδίαζε κοσμήματα για την ίδια και την οικογένειά της.

«Μια μέρα πήρα την απόφαση ότι θέλω να ασχοληθώ αποκλειστικά με το κόσμημα και ότι θέλω να κάνω το δικό μου brand», συνεχίζει τη συναρπαστική διήγησή της. «Την πρώτη μου συλλογή την πούλησα μέσα σε 10 ημέρες. Εκανα έκθεση στο σπίτι μου και όλοι ενθουσιάστηκαν τόσο ώστε δεν έμεινε ούτε ένα κομμάτι. Ημουν χαρούμενη γιατί αφενός έκανα κάτι που μου αρέσει και αφετέρου γιατί οι δημιουργίες μου, που εξέφραζαν το πάθος μου για το αντικείμενο, είχαν βρει ανταπόκριση».

Εκτοτε η Νάντα Γκαζάλ γράφει ένα διεθνές success story. Κοσμήματά της πωλούνται στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή, σε επιλεγμένους χώρους και καταστήματα. «Τα σημεία πώλησης αυξάνονται καθώς το ενδιαφέρον των γυναικών για τα κοσμήματά μου ολοένα μεγαλώνει. Το 2024 μάλιστα προγραμματίζουμε να ανοίξουμε ένα ακόμη flagship shop στο Λονδίνο», αναφέρει. Το πελατολόγιό της περιλαμβάνει πολλές επώνυμες. «Πολλές κυρίες -κυρίως μέλη βασιλικών οικογενειών από τη Μέση Ανατολή- δεν επιθυμούν να αναφέρουμε τα ονόματά τους. Υπάρχει μεταξύ μας σύμφωνο εμπιστευτικότητας», τονίζει. «Θα αναφέρω μόνο μερικά ονόματα που μου επιτρέπεται να πω, όπως της βασίλισσας της Ιορδανίας Ράνια, της Κολέτ Ουάσινγκτον και της Μάιλι Σάιρους».

Αυτό τον καιρό η δημιουργός ζει μεταξύ Λιβάνου και Μεγάλης Βρετανίας.«Η Μεγάλη Βρετανία υπήρξε πάντα μια μεγάλη πόρτα προς την Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο που όλα τα κινήματα της μόδας ξεκινούν από εκεί. Και την Αθήνα αγαπώ και την επισκέπτομαι συχνά. Λιβανέζοι και Ελληνες είμαστε πολύ κοντά, γι’ αυτό και στην Αθήνα η κοινότητα των Λιβανέζων είναι μεγάλη. Να σου εκμυστηρευτώ και ότι πρόσφατα απέκτησα ένα εξοχικό σπίτι στη Σύρο, το οποίο ανυπομονώ να επισκεφτώ. Η χώρα σας είναι ένας αληθινός παράδεισος», λέει με ενθουσιασμό.

Η Νάντα Γκαζάλ αγαπά τη γυμναστική, τη γιόγκα και τον διαλογισμό. Της αρέσει να κολυμπά και να απολαμβάνει τον ήλιο, να σχεδιάζει με θέα το απέραντο γαλάζιο και να μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ της οικογένειας και της δουλειάς της. Στις ελάχιστες ελεύθερες ώρες της τής αρέσει να ζωγραφίζει και να δημιουργεί γλυπτά. Αλλά το κόσμημα παραμένει το μεγάλο της πάθος. «Το κόσμημα είναι ένα πολύτιμο αντικείμενο με συναίσθημα. Η μάνα το δίνει στην κόρη και μετά στην εγγονή. Είναι κάτι που κληρονομείται από γενιά σε γενιά και συνδέεται με ωραίες στιγμές, με ευχάριστα περιστατικά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ