Πωλείται το καταφύγιο των Κένεντι

Πωλείται το καταφύγιο των Κένεντι

Μια φορά κι έναν καιρό η βίλα που είναι φωλιασμένη μεταξύ Βαλμπόν και Μουζέν, λίγα λεπτά έξω από τις Κάννες, φιλοξενούσε τον αείμνηστο Αμερικανό πρόεδρο και τα αδέλφια του. Πλέον γίνεται το αντικείμενο του πόθου των υποψήφιων αγοραστών

kenedy
Σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από τις Κάννες, η Βαλμπόν είναι ένα γραφικό χωριό της Γαλλικής Ριβιέρας, με πετρόχτιστα σπίτια με χρωματιστά παραθυρόφυλλα και πλούσια βλάστηση, με αμπελώνες και βουκαμβίλιες. Περίοπτη θέση στο χωριό έχει μια ειδυλλιακή βίλα, γνωστή ως «La Domaine de Beaumont», η οποία χτίστηκε το 1920 ως εξοχική κατοικία των Καρ, ενός ζεύγους Αμερικανών. Σε αυτή τη βίλα, μάλιστα, περνούσε τα καλοκαίρια της η οικογένεια Κένεντι, την περίοδο μεταξύ του 1938 και του 1940, όταν ο πάτερ φαμίλιας Τζόζεφ Πάτρικ Κένεντι ήταν πρεσβευτής των ΗΠΑ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτή η εξαιρετική ιδιοκτησία, που είναι γεμάτη ιστορία, προσφέρεται τώρα προς πώληση από την εταιρεία Côte d’Azur Sotheby’s International Realty στις Κάννες στην τιμή των 33 εκατ. δολαρίων.

Το οίκημα, χτισμένο σε στυλ παραδοσιακού κάστρου με ευρύχωρες ψηλοτάβανες αίθουσες και φιλόξενη αυλή, είναι στρατηγικά τοποθετημένο σε ένα τεράστιο πάρκο και απολαμβάνει ανεμπόδιστη θέα στη Μεσόγειο. Γραφική πινελιά που δίνει χαρακτήρα στην κατασκευή είναι το καμπαναριό από σφυρήλατο σίδερο στην κορυφή του πύργου. Η βίλα περιλαμβάνει 9 σουίτες, όλες διακοσμημένες με γούστο και πολυτέλεια, και χαρακτηριστικό στοιχείο τους εντυπωσιακούς πολυελαίους που χαρίζουν στους χώρους φως και αίγλη μιας άλλης εποχής. Διαθέτει επίσης αίθουσα υποδοχής, τραπεζαρία, αίθουσα πρωινού, τρεις κουζίνες, κελάρι κρασιών, κινηματογράφο, μποστάνι, γήπεδο τένις και ξεχωριστούς χώρους διαβίωσης για το προσωπικό. Highlight της πολυτελούς κατοικίας είναι φυσικά η θερμαινόμενη πισίνα μήκους 20 μέτρων, η οποία πλαισιώνεται από απαλούς χλοοτάπητες και έχει αρκετό χώρο για δώδεκα ξαπλώστρες. Λέγεται μάλιστα ότι εκεί έμαθε να κολυμπά ο νεαρός Τζον, όταν δεν φανταζόταν καν ότι μια μέρα θα γινόταν πρόεδρος των ΗΠΑ.
GettyImages-515508434-εντος-συνδρομης
220614-CASIR-VB-2201Cannes-Beaumont-TB-12

Τον σχεδιασμό του επιβλητικού οικήματος είχε υπογράψει ο διεθνούς φήμης Γάλλος Ζακ Κουέλ, που ήταν γνωστός και ως «ο αρχιτέκτονας των δισεκατομμυριούχων». Η ιδιαιτερότητα του αρχιτεκτονικού στυλ του έγκειται στη σχέση που είχε με τη φύση: τα σπίτια του Κουέλ ενσωματώνονται τέλεια στο φυσικό τους περιβάλλον ακριβώς επειδή δανείζονται τις μορφές του. Σε αντίθεση, δε, με τους εκπροσώπους του Μοντέρνου Κινήματος, που ευνοούσε τη σωστή γωνία, ο Ζακ Κουέλ έχτισε σπίτια με οργανικές και γλυπτικές μορφές.

Ο ίδιος σχεδίασε και τον εμβληματικό κήπο των 180 στρεμμάτων με την τυπική μεσογειακή βλάστηση, που κοσμείται από πολυάριθμες λιμνούλες και σιντριβάνια και περιλαμβάνει και έναν ελαιώνα. Δεν είναι ν’ απορεί κανείς που από όλα τα μέρη της Ευρώπης που θα μπορούσαν να επιλέξουν για τις διακοπές τους, οι Κένεντι πήγαιναν αποκλειστικά στην Κυανή Ακτή και στη «La Domaine de Beaumont». Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε αυτό που είχε γράψει στους ιδιοκτήτες της βίλας ο Τζόζεφ Πάτρικ Κένεντι το 1938, μετά την πρώτη διαμονή της οικογένειας που είχε διαρκέσει τρεις εβδομάδες: «Περάσαμε πολύ ευχάριστα εκεί και το απόλαυσα περισσότερο από όσο μπορώ να σας πω».
220614-CASIR-VB-2201Cannes-Beaumont-TB-82
220614-CASIR-VB-2201Cannes-Beaumont-TB-81
220614-CASIR-VB-2201Cannes-Beaumont-TB-62
220614-CASIR-VB-2201Cannes-Beaumont-TB-17
220614-CASIR-VB-2201Cannes-Beaumont-TB-15
220614-CASIR-VB-2201Cannes-Beaumont-TB-50
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ