Μάικλ Τζ. Φοξ για τη νόσο του Πάρκινσον: «Οι θαυμαστές μου με κράτησαν στη ζωή»

Μάικλ Τζ. Φοξ για τη νόσο του Πάρκινσον: «Οι θαυμαστές μου με κράτησαν στη ζωή»

«Οι άνθρωποι πρέπει να προχωρούν μπροστά, αντί να λυπούνται τον εαυτό τους» τόνισε ο ηθοποιός

jfox-432432
Ο Μάικλ Τζ. Φοξ αποτελεί έμπνευση για πολλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο εδώ και δεκαετίες. Παρά το γεγονός ότι ζει με τη νόσο του Πάρκινσον για περισσότερα από 30 χρόνια, παραμένει αισιόδοξος και ευγνώμων για τη ζωή που έχει. Στο νέο του ντοκιμαντέρ, «Still: A Michael J. Fox Movie», μοιράζεται τις εμπειρίες του με την ασθένεια και πώς αυτή έχει επηρεάσει τη ζωή του.

Ο ηθοποιός διαγνώστηκε με τη νόσο του Πάρκινσον σε ηλικία 29 ετών το 1991 και άμεσος στόχος του ήταν να κινητοποιήσει τον κόσμο για την ασθένεια. Ξεκίνησε το Ίδρυμα Michael J. Fox Foundation for Parkinson's Research το 2000, το οποίο έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους να βρουν τη βοήθεια και την υποστήριξη που χρειάζονται στη μάχη τους με το Πάρκινσον.

Κατά τη διάρκεια ερωταπαντήσεων για το ντοκιμαντέρ στο South by Southwest Film Festival στο Τέξας, ο Φοξ μίλησε για το ταξίδι του με τη νόσο του Πάρκινσον. Ο ηθοποιός δήλωσε ότι «το Πάρκινσον είναι χάλια, αλλά είναι μια υπέροχη ζωή» και πρόσθεσε πως παρά τις προκλήσεις, επιλέγει να εστιάζει στις θετικές πτυχές της ζωής του. «Πρέπει να δίνω ό,τι έχω και δεν μένω στα λόγια. Κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ» τόνισε ο ηθοποιός. 

Η στάση του Φοξ αποτελεί απόδειξη της αγάπης και της υποστήριξης που λαμβάνει από τους θαυμαστές του. Ο αγαπητός ηθοποιός πιστεύει ότι οι θαυμαστές του, τον έχουν κρατήσει στη ζωή και είναι ευγνώμων για την υποστήριξή τους. Επιπλέον, πιστεύει ότι «οι άνθρωποι πρέπει να μαθαίνουν από την ασθένεια και να προχωρούν μπροστά, αντί να λυπούνται τον εαυτό τους».
SPL5084831_005__1_

Ο Φοξ αποκάλυψε για πρώτη φορά τη μάχη με την ασθένειά του το 1998, όταν τον ενόχλησαν παπαράτσι. «Οι παπαράτσι στεκόντουσαν έξω από το διαμέρισμά μου και φώναζαν: "Τι έχεις πάθει;"» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Δεν μπορώ να κάνω τους γείτονές μου να ασχολούνται με αυτό» είπε και έτσι η ασθένειά του είδε το φως της δημοσιότητας.

Κλείσιμο
Η ανταπόκριση ήταν συντριπτικά θετική και ο ίδιος ένιωσε ότι ήταν σπουδαίο πράγμα.

Brazil Photo Press / SplashNews.com / IDEAL IMAGE


Ειδήσεις σήμερα:

Ακόμη 2.000 κρατούμενοι στη γιγαντιαία φυλακή στο Ελ Σαλβαδόρ - Δείτε βίντεο από τη μεταγωγή

Ηράκλειο: Δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον χαμό του γιου του και έβαλε τέλος στη ζωή του

Ξεκινά το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω, αλλάζω θερμοσίφωνα» - Όλες οι πληροφορίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network