Τόνια Βασιλόπουλου: Φθινοπωρινή εξόρμηση στην Άνδρο

Τόνια Βασιλόπουλου: Φθινοπωρινή εξόρμηση στην Άνδρο

Η ιδιοκτήτρια του «St. George Lycabettus» στην Αθήνα μάς υποδέχεται με μια νέα πρόταση φιλοξενίας στο κυκλαδίτικο σκηνικό των παιδικών της χρόνων

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
vassilopoulou-m
Δραστήρια επιχειρηματίας και μια αληθινή πολίτης του κόσμου που λατρεύει τα ταξίδια, η ιδιοκτήτρια του εμβληματικού αθηναϊκού ξενοδοχείου «St. George Lycabettus» και του «Paradise Lifestyle Hotel» στην Ανδρο έχει κλείσει σε ένα ξεχωριστό μέρος της καρδιάς της το κυκλαδίτικο νησί των παιδικών της χρόνων. «Στην Ανδρο περνούσα όλα μου τα καλοκαίρια με την οικογένειά μου όταν ήμουνα μικρή. Πλέον, λόγω υποχρεώσεων, δεν μένω όσο θα ήθελα, φροντίζω όμως να ξεκλέβω χρόνο κάθε καλοκαίρι για να την επισκέπτομαι. Αλλωστε, η Ανδρος βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την Αθήνα και είναι από τα μέρη που αξίζει να επισκεφτεί κανείς και το φθινόπωρο για μια αναζωογονητική απόδραση, καθώς εκτός από ονειρεμένες παραλίες διαθέτει ένα πολύ πλούσιο δίκτυο μονοπατιών και πεζοπορικών διαδρομών. Η Ανδρος είναι από τα μέρη που μου προκαλούν ηρεμία και γαλήνη και ξυπνούν γλυκές αναμνήσεις. Δεν θα ξεχάσω τα ατελείωτα παιχνίδια με φίλους καλοκαιρινούς που βρισκόμασταν χωρίς να δώσουμε ραντεβού στην πλατεία στη Χώρα, εκεί όπου περπάτησα για πρώτη φορά. Σκαρφάλωμα σε δέντρα, βόλτες στον πεζόδρομο, απογευματινές βουτιές και κρυφτό στον Αφανή Ναύτη και στο γεφυράκι στις Καμάρες, θερινό σινεμά και παγωτό στο οικογενειακό ξενοδοχείο “Παράδεισος”. Εκεί όπου βρίσκονται σήμερα το ξενοδοχείο μας και το λαογραφικό μουσείο, λειτουργούσε ο παππούς μου και το πρώτο παγοποιείο του νησιού.

vassilopoulou-1


Οσα κι αν έχουν μεσολαβήσει, η Ανδρος έχει παραμείνει όπως την άφησα παιδί, με την απλότητα και την αρχοντιά που τη διακρίνει, σχεδόν ανέγγιχτη από τον υπερτουρισμό των τελευταίων χρόνων, τη μαζική κουλτούρα της επίδειξης και των εφήμερων τάσεων», λέει η Τόνια Βασιλοπούλου. Και είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος για να περιγράψει τα ωραιότερα μυστικά του νησιού που έχει κάθε λόγο να αποκαλεί «δικό» της.

Κλείσιμο
vassilopoulou-2


Η καρτποσταλική φύση

«Η Ανδρος είναι το νησί των αντιθέσεων, που συνδυάζει το γυμνό κυκλαδίτικο τοπίο με την πλούσια βλάστηση και τα άφθονα νερά. Εχει πολλές και εξαιρετικής ποιότητας παραλίες για όλες τις προτιμήσεις. Παραλίες για οικογένειες, πλήρως οργανωμένες και εύκολα προσβάσιμες, όπως και άλλες, πιο απομονωμένες, όπως τα Αχλα και της Γριάς το Πήδημα. Παραλίες με κρύα, κρυστάλλινα νερά, όπως το Βιτάλι, και άλλες πιο ζεστές, όπως η Χρυσή Αμμος και οι Αποθήκες. Παραλίες με αμμουδιά, όπως ο Ζόρκος, αλλά και βότσαλα και βράχια για όσους λατρεύουν το ψάρεμα, όπως και πάλι το Βιτάλι. Αξίζει να πάρετε το καραβάκι, τη “Ράνια”, για τα Αχλα, να ακολουθήσετε τη διαδρομή από το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου -που λειτούργησε και ως κρυφό σχολειό- για να βρείτε τη Γερολίμνη, έναν θησαυρό φυσικής ομορφιάς με πυκνή βλάστηση, καταρράκτες, λίμνες κι ένα υπέροχο τοξωτό γεφύρι. Αλλά και να επισκεφτείτε τις πηγές των Μαινήτων στον παραδοσιακό οικισμό που είναι χτισμένος ανάμεσα στις καρυδιές και τα πλατάνια - ένα από τα πιο όμορφα καταπράσινα χωριά της νησιού».

vassilopoulou-3


Οι γεύσεις

«Σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε ανδριώτικη φρουτάλια, κολοκυθοανθούς στο τηγάνι, αλλά και τα παραδοσιακά τυριά “πετρωτή” και “βολάκι”». Η Ανδρος έχει επίσης μεγάλη παράδοση στα γλυκά του κουταλιού και φημίζεται για τα καλτσούνια, τα αμυγδαλωτά παστιτσάκια και τις νουγκατίνες που βρίσκει κανείς στα ζαχαροπλαστεία “Λυγίζος” και “Γαλανός” στη Χώρα».

vassilopoulou-4


Ο πολιτιστικός πλούτος

«Πέρα από τις καταπληκτικές παραλίες της, τα γοητευτικά χωριά, τα κάστρα, τα μονοπάτια, τα ορεινά τοπία της, τις πηγές και τους καταρράκτες της, το νησί μας έχει και πολύ πλούσια πολιτιστική δράση με τα πολυάριθμα φημισμένα μουσεία (Αρχαιολογικό, Μουσείο Γουλανδρή, Ιδρυμα Κυδωνιέως, Ναυτικό και Λαογραφικό) και γκαλερί τέχνης και βέβαια με το Διεθνές Φεστιβάλ Ανδρου υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Παντελή Βούλγαρη με ξεχωριστές συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις στο υπαίθριο θέατρο μέσα στη φύση και κάτω από τα αστέρια. Δεν είναι τυχαίο πως έχει χαρακτηριστεί “νησί του πολιτισμού και της τέχνης”. Οι άνθρωποί του θεωρούμε ότι είναι σημαντικό να αναδεικνύεται ο αρχαιότατος πολιτισμός του Αιγαίου και να εμπλουτίζει μοναδικά το τουριστικό μας προϊόν».

vassilopoulou-5


Η νέα πρόταση φιλοξενίας

«Η αγάπη της οικογένειάς μου για την Ανδρο, και με σκοπό να προωθούνται οι παραδόσεις, οι ομορφιές και ο πολιτισμός της, μας οδήγησε να δημιουργήσουμε ένα νέο ξενοδοχειακό προϊόν στη Χώρα. Πρόκειται για τέσσερις αυτόνομες βίλες, η καθεμία με την ιδιωτική πισίνα της και θέα στη θάλασσα και τα κατάφυτα χωριά του νησιού. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί η ανάγκη για τέτοιου είδους καταλύματα που προσφέρουν ιδιωτικότητα, αλλά σε συνδυασμό με υπηρεσίες που διευκολύνουν τον επισκέπτη και δημιουργούν εμπειρίες ζωής. Στις νέες βίλες μας θα προσφέρονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες hospitality και concierge, οργάνωση βιωματικών δραστηριοτήτων, εκδρομές πεζοπορίας στα βραβευμένα μονοπάτια “Andros Routes”, γαστρoνομικά δρώμενα με έμφαση στην τοπική κουζίνα και πολλά άλλα.

vassilopoulou-6


Στο νέο μας συγκρότημα υπάρχουν θεματικές βίλες αφιερωμένες στον Ανδρέα Εμπειρίκο και τον Μ. Καραγάτση όπου κανείς μπορεί να βρει συλλογή των βιβλίων τους, στην Αρχαία Παλαιόπολη με φωτογραφίες και αγγεία που μας ταξιδεύουν πίσω στην Ιστορία, καθώς και στο αρωματικό λεμόνι του νησιού για να μας θυμίζει το ανδριώτικο καλοκαίρι. Το νησιώτικο, minimal και understated luxury design υπογράφει το αρχιτεκτονικό γραφείο της Μαρίας Παπατριανταφύλλου και είναι εμπνευσμένο από την αρχιτεκτονική και τον πολιτισμό της Ανδρου, με υφάσματα παραδoσιακής νοοτροπίας αλλά μοντέρνας υφής, κεντημένα στον αργαλειό από Ανδριώτισσες κεντήστρες, έπιπλα με αναφορές σε παιχνίδια του προηγούμενου αιώνα -όπως σβούρες-, διακοσμητικά κεραμικά Kalopsia Finesse, έργα τέχνης της Caroline Rovithi κ.ά.».

vassilopoulou-7


Τέχνη παντού

«Υπήρξε μια σύντομη περίοδος που σκεφτόμουν να σπουδάσω Ιστορία της Τέχνης, όμως προτίμησα να ασχοληθώ με αυτό το αντικείμενο στον προσωπικό μου χρόνο. Αλλωστε, ευκαιρίες για να ασχοληθείς με αυτό που αγαπάς πάντα υπάρχουν. Για παράδειγμα, πριν από πέντε χρόνια αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν χώρο τέχνης και στο “St. George Lycabettus” με το όνομα “S. Gallery” όπου διοργανώνονται εκθέσεις με σκοπό την προώθηση Ελλήνων εικαστικών. Τέχνη υπάρχει και στις νέες βίλες μας στην Ανδρο. Επιδιώκουμε οι χώροι φιλοξενίας μας να είναι ζωντανοί οργανισμοί με ενδιαφέρουσες προτάσεις γαστρονομίας, διασκέδασης, ευζωίας, αλλά σίγουρα και τέχνης».

vassilopoulou-8


Τον τελευταίο καιρό η Τόνια Βασιλοπούλου παρακολουθεί μαθήματα δημιουργικής γραφής και -όπως πάντα- ταξιδεύει όσο πιο συχνά μπορεί σε διεθνείς προορισμούς και ξενοδοχεία που της κεντρίζουν το ενδιαφέρον, γράφοντας άρθρα γι’ αυτά στη συνέχεια σε ταξιδιωτικά περιοδικά. Κάνοντας τον απολογισμό της φετινής σεζόν μιλάει για μια καλή τουριστικά χρονιά για την Ελλάδα αλλά και για το «St. George Lycabettus»: «Το ξενοδοχείο μας απέσπασε ξανά δύο σημαντικές διεθνείς διακρίσεις στα World Luxury Hotel Awards που πραγματοποιήθηκαν στο Σεν Μόριτς ως “Best Rooftop View Hotel” και “Βest Scenic View Hotel”». Οσο για τους διάσημους πελάτες που έχει φιλοξενήσει: «Από τους πιο ενδιαφέροντες επισκέπτες μας ήταν η Κατρίν Ντενέβ. Ομορφη, απλή, προσηνής. Επίσης, με εντυπωσίασε ο ιστορικός πρίγκιπας Μιχαήλ του Κεντ που είχε δώσει διάλεξη στο ξενοδοχείο με θέμα την Αναγέννηση, η Τζόαν Κένεντι που εγκαινίασε την έκθεση με σύγχρονους Ελληνες ζωγράφους, καθώς και ο Ντάνιελ Ντέι Λιούις με το ταμπεραμέντο και το ύψος του. Εχουμε την ευκαιρία να γνωρίζουμε διασημότητες σε χαλαρές στιγμές αφού έρχονται σε εμάς για διακοπές και για να χαρούν τη χώρα και τις ομορφιές της» ◆

vassilopoulou-9
vassilopoulou-10
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ