Κλαρίς Άλβες στο Gala: Με τον Μαρσέλο βρισκόμαστε στο σωστό μέρος, έτοιμοι για κάθε πρόκληση

Κλαρίς Άλβες στο Gala: Με τον Μαρσέλο βρισκόμαστε στο σωστό μέρος, έτοιμοι για κάθε πρόκληση

Επιτυχημένη ηθοποιός και μητέρα δύο παιδιών, η σύζυγος του Βραζιλιάνου άσου μιλάει για πρώτη φορά για την καριέρα της και τη ζωή της 

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
clarice-alves-xr
Ηταν ένα βράδυ Δευτέρας διαφορετικό από τα άλλα. Μιλάμε γι’ αυτό της 5ης Σεπτεμβρίου, που έγινε η παρουσίαση της μεταγραφής του Μαρσέλο Βιέιρα στον Ολυμπιακό, με τους 27.000 οπαδούς που γέμιζαν τις κερκίδες του γηπέδου Καραϊσκάκη να αποθεώνουν το νέο πολύτιμο απόκτημα της ομάδας τους. Μια «μεταγραφή αεροδρομίου», θα λέγαμε με παλαιότερους όρους, η οποία έγινε το μεγάλο θέμα στα διεθνή Μέσα. Ο Βιέιρα δεν είναι ένας συνηθισμένος Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής. Είναι ο παίκτης που φορώντας τη φανέλα της Ρεάλ κατέκτησε 25 τίτλους, μεταξύ των οποίων πέντε Champions League μαζί με το πιο πρόσφατο, αυτό που κέρδισε στον αγώνα με τη Λίβερπουλ του Κώστα Τσιμίκα στο Παρίσι.

Ο διάσημος ποδοσφαιριστής έφτασε στην Ελλάδα εκείνο το απόγευμα με ιδιωτικό τζετ, συνοδευόμενος από την οικογένειά του: τη σύζυγό του Κλαρίς Αλβες και τα δύο παιδιά τους, τον Ενζο που γεννήθηκε το 2009 και τον Λίαμ που ήρθε στον κόσμο το 2015. Η Κλαρίς, ηθοποιός στο επάγγελμα, είχε γνωρίσει τον Μαρσέλο όταν εκείνη ήταν 15 ετών και εκείνος έπαιζε στη Φλουμινένσε. Η γνωριμία είχε γίνει μέσω του αδερφού της που ήταν φίλος του.
clarice-alves-1

Οπως θα παραδεχόταν και ο Βιέιρα αργότερα, δύο ήταν οι βασικοί παράγοντες που τον βοήθησαν να εκτοξευτεί από τη φτωχική γειτονιά Κατέτε (που συνορεύει από τη μία πλευρά με τη θάλασσα και από την άλλη με τις φαβέλες) στα ύψη του παγκόσμιου ποδοσφαιρικού στερεώματος. Το ένα είναι το μονίμως φυτεμένο στα χείλη του χαμόγελο και το άλλο η σύζυγός του Κλαρίς, η γυναίκα που εκείνη τη βραδιά στο «Καραϊσκάκη» έκλεψε την παράσταση.

Η ίδια στη συνέντευξή μας, την πρώτη που έδωσε στην Ελλάδα, περιέγραψε τις εντυπώσεις της από τη θερμότατη υποδοχή του κόσμου στο γήπεδο Καραϊσκάκη, που έβαλε την οικογένεια Βιέιρα με το δεξί στην καινούρια τους πραγματικότητα: «Ηταν συναρπαστικό. Αυτή η ανταπόκριση ήταν μια τεράστια ενεργειακή ώθηση για εμάς για όλη τη σεζόν. Ηταν η στιγμή που συνειδητοποιήσαμε ότι βρισκόμαστε στο σωστό μέρος, έτοιμοι για κάθε πρόκληση». Ποιες είναι, όμως, οι πρώτες εντυπώσεις της από την Αθήνα, την πόλη για την οποία άφησε τη Μαδρίτη και τα 15 χρόνια ζωής που είχε χτίσει εκεί;
clarice-alves-2
Η Κλαρίς Αλβες γνώρισε τον Μαρσέλο Βιέιρα όταν εκείνη ήταν 15 χρόνων. Παντρεύτηκαν πέντε χρόνια μετά, το 2008

«Εχω πολύ καλή εντύπωση για την πόλη και τους ανθρώπους της. Η Αθήνα θυμίζει σε μένα και στην οικογένειά μου τη Βραζιλία λόγω των όμορφων παραλιών, του καιρού και της ευλογημένης φύσης. Δεχόμαστε, μάλιστα, τόσο θερμή υποδοχή από τους Ελληνες που κάνει τα πράγματα πιο εύκολα και πολύ ευχάριστα», σχολιάζει η ίδια και συνεχίζει: «Εχουμε ήδη προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες. Αισθανόμαστε πολύ όμορφα με τη φιλόξενη συμπεριφορά όλων όσων έχουμε συναντήσει. Οι άνθρωποι εδώ είναι πολύ υποστηρικτικοί. Σιγά-σιγά οργανώνουμε την καθημερινότητά μας, ανακαλύπτουμε γειτονιές και νέα μέρη».

Μια άλλη γυναίκα στη θέση της μπορεί να είχε ενοχληθεί από το γεγονός ότι θα εγκατέλειπε τις συνήθειες και τη ζωή της για να ξεκινήσει πάλι από την αρχή σε μια άλλη χώρα, αλλά προφανώς η θετική διάθεση του συζύγου της είναι μεταδοτική.

Η Κλαρίς, άλλωστε, είναι συμφιλιωμένη με τη ζωή της συζύγου ποδοσφαιριστή, που έχει συχνές μετακομίσεις, και της αρέσει να ανακαλύπτει νέους τόπους. Με λίγα λόγια, η ελληνική περιπέτεια της οικογένειας Βιέιρα μόλις άρχισε.
clarice-alves-3
clarice-alves-4
Το ευτυχισμένο ζευγάρι στη μεγαλειώδη υποδοχή στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» με τους δυο γιους τους Ενζο και Λίαμ
Κλείσιμο

Μια ηθοποιός μετράει τα άστρα

H Κλαρίς Αλβες δεν ήταν μοντέλο που έγινε ηθοποιός. Αντιθέτως, ασχολήθηκε με την υποκριτική από πολύ μικρή ηλικία. Ηδη πριν κλείσει τα 18 συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις αν και τελικά την απόφαση να γίνει ηθοποιός την πήρε όταν τελείωσε τις σπουδές της στη σχολή υποκριτικής Artcenicas με καθηγητή τον Αντόνιο Αμάντσιο. Και παρότι είναι εξωτικά όμορφη, περισσότερο η υποκριτική της δεινότητα και λιγότερο η εμφάνισή της ήταν το εισιτήριό της για το μεγάλο ταξίδι της στον κόσμο της σόουμπιζ. Ναι, η Κλαρίς Αλβες δεν είναι απλά η σύζυγος ενός σταρ του ποδοσφαίρου. «Είμαι παθιασμένη με τη δουλειά μου, είναι ένα τεράστιο κομμάτι της ζωής μου. Είμαι έτοιμη για κάθε νέο πρότζεκτ, ανεξαρτήτως γλώσσας, ρόλου ή τόπου γυρίσματος. Νιώθω ενθουσιασμένη που κάνω αυτό που αγαπώ», μου λέει η ίδια.

Οσον αφορά τους λόγους που την ώθησαν να ασχοληθεί με αυτό τον χώρο, αναφέρει: «Από μικρό κορίτσι μού αρέσει να παρακολουθώ σαπουνόπερες και να πηγαίνω συχνά στον κινηματογράφο. Βλέποντας τόσες πολλές ταινίες, άρχισα να νιώθω πολύ μεγάλη έλξη γι’ αυτή τη δουλειά. Και επειδή μου αρέσει να παρατηρώ τους ανθρώπους και την ίδια τη ζωή, άρχισα να αυτοπροσδιορίζομαι ως ηθοποιός από μικρή ηλικία».
clarice-alves-5
clarice-alves-6
Η 34χρονη Βραζιλιάνα ηθοποιός απολαμβάνει τις μετακινήσεις σε άλλες χώρες που περιλαμβάνει η ζωή ενός διάσημου ποδοσφαιριστή και δηλώνει πως έχει ήδη προσαρμοστεί στην Ελλάδα

Η καριέρα της ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια με ένα πέρασμα από την κωμική σειρά «220 Volts». Γνωστή έγινε με τους ρόλους της στις ταινίες «Diminuta» (2018) του Βραζιλιάνου Μπρούνο Σάγκλια και «Urubu» (2019) του Ισπανού Αλεχάντρο Ιμπάνεζ. Η Κλαρίς εξηγεί ότι πρώτα ζει και μετά υποδύεται: «Πάντα εμπνέομαι από την ίδια τη ζωή. Απ’ όλα όσα έχω βιώσει, απ’ όσα παρατηρώ γύρω μου και από κάθε θέμα ή κατάσταση που πιστεύω ότι έχω τη δύναμη να βοηθήσω ή να συμβάλω με οποιονδήποτε τρόπο για μια θετική αλλαγή». Και να φανταστεί κανείς ότι όλα ξεκίνησαν από μια επιθυμία που είχε όταν ήταν μικρή να μιμείται τις τηλεοπτικές παρουσιάστριες. «Οταν ήμουν μικρή συνήθιζα να παίζω σαν να ήμουν παρουσιάστρια στην τηλεόραση, μιλώντας για οποιοδήποτε θέμα ή κάνοντας κάθε είδους συνέντευξη», επιβεβαιώνει.

Η ζωή με τον Μαρσέλο

Ενα πράγμα που θα μπορούσε να κλονίσει τη σχέση τους ήταν η αναπάντεχη επιτυχία του συζύγου της που ήρθε με τη μεταγραφή του στη Ρεάλ, η οποία συνοδεύτηκε αναπόφευκτα με τη μετεγκατάστασή τους στην Ευρώπη από τη Λατινική Αμερική. Κάτι που βέβαια δεν συνέβη αφού όπως εξηγεί η Κλαρίς: «Εξακολουθούμε να είμαστε οι ίδιοι στη μεταξύ μας σχέση, κάτι που πιστεύω ότι είναι το κλειδί για να λειτουργήσουν όλα. Ο σύζυγός μου κι εγώ ήρθαμε στην Ευρώπη πολύ νέοι. Περάσαμε πολλές διαφορετικές καταστάσεις που μας έκαναν να ωριμάσουμε καθώς μεγαλώναμε. Είμαστε ένα φυσιολογικό ζευγάρι που βιώνει φυσικές αλλαγές, όπως συμβαίνει σε κάθε μακροχρόνια σχέση. Μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον και εξακολουθούμε να επιλέγουμε καθημερινά να μοιραζόμαστε τη ζωή μας».
clarice-alves-7

Για την Κλαρίς Αλβες, η έλξη για έναν άνθρωπο που ασχολείται σε επίπεδο πρωταθλητισμού με τα σπορ ήταν μονόδρομος. «Ο πατέρας μου ήταν προπονητής του Μουάι Τάι (σ.σ.: ταϊλανδέζικη πυγμαχία). Ηταν, μάλιστα, πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Μουάι Τάι της Βραζιλίας. Ημασταν πάντα πολύ δεμένοι. Μεγάλωσα στο γυμναστήριό του. Ετσι έμαθα όχι μόνο να ασκούμαι στην πάλη, αλλά και να μου αρέσει να παρακολουθώ αγώνες», εξηγεί.

Η κυρία Βιέιρα δηλώνει, πάντως, ότι ο δικός της πρωταθλητισμός είναι η ενασχόληση με την οικογένειά της. Προφανώς αν της ζητούσαμε να επιλέξει ανάμεσα στη Μύκονο και την Πάτμο για διακοπές, θα επέλεγε τη δεύτερη, αφού εκεί θα μπορούσε να απολαύσει την οικογενειακή γαλήνη με τη μεγαλύτερη αγάπη της: τα παιδιά της. Και τον σύζυγό της Μαρσέλο, φυσικά.

Φωτογραφίες: GETTY IMAGES / SPLASHNEWS / IDEAL IMAGE



Ειδήσεις σήμερα:

Γκάλοπ Pulse: Αυξημένο προβάδισμα ΝΔ, κυριαρχία Μητσοτάκη στο κέντρο

Γιώργος Καπουτζίδης: «Αρένα» το Twitter για την fake υποψηφιότητά του με τη ΝΔ

Μητσοτάκης στο Bloomberg: Απαράδεκτη η αμφισβήτηση κυριαρχίας από την Τουρκία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ