PortAventura World: Εκεί που οι διακοπές δεν τελειώνουν ποτέ

PortAventura World: Εκεί που οι διακοπές δεν τελειώνουν ποτέ

Στον μικρό πλανήτη αναψυχής της Κόστα Ντοράντα, στην Ισπανία, συγκεντρώνονται όλες οι εμπειρίες της καλής ζωής: πολυτελή ξενοδοχεία, εξωτικές γεύσεις, αστραφτερές Ferrari και τον Πικέ αυτοπροσώπως

addddd
Ξεκινάς τη μέρα με κολύμπι στους καταρράκτες της Καραϊβικής. Συνεχίζεις με ληστεία στην τράπεζα του συνεταιρισμού στο Φαρ Ουέστ. Μεσημεριανό γεύμα με πολυνησιακά θαλασσινά κάτω από τους φοίνικες. Ακολουθεί αγώνας ταχύτητας στην πίστα της Formula 1.

Ο καλύτερος τρόπος για να κλείσεις την ημέρα είναι ένα μασάζ με ηφαιστειακές πέτρες στο σπα των Αμαζόνων. Πού βρίσκεσαι; Στο μοναδικό μέρος του κόσμου που μπορεί να συνδυάσει όλες τις ζωές σου σε μία: στo «PortAventura World», τον μικρό πλανήτη διακοπών της Κόστα Ντοράντα.

PortAventura World, Spain | Theme Parks in 5 Minutes


_ferrari_land_1
_INTERIOR-RESTAURANTE-2


Στην καταλανική ακτή, μία ώρα από τη Βαρκελώνη, βρίσκεται το μεγαλύτερο πάρκο αναψυχής της Nότιας Ευρώπης με έξι πολυτελή ξενοδοχεία, τη μοναδική Ferrari Land, υδάτινο πάρκο στο στυλ της Καραϊβικής, εστιατόρια με όλες τις κουζίνες του κόσμου και ένα σπα με πρωτόγνωρες θεραπείες. Το θέρετρο αποτελείται από θεματικές ενότητες: την αυτοκρατορική Κίνα, την εξωτική Πολυνησία, το Μεξικό των Μάγια και τη γραφική Μεσόγειο. Μέσα σε αυτές μπορεί κανείς να ζήσει περιπέτειες, να γευτεί σπεσιαλιτέ, ν’ απολαύσει τις τοπικές εμπειρίες. Αν δηλαδή το νόημα της ξεκούρασης είναι να μη βγει από το ξενοδοχείο και να έχει όλες τις κουλτούρες της Γης στα πόδια του, τότε έχει έρθει στο σωστό μέρος.

Ανάμεσα στους διάσημους θαμώνες είναι φυσικά ο μεγαλύτερος σταρ της Βαρκελώνης, ο μέσος της Μπάρτσα Ζεράρ Πικέ. Εδώ σύχναζε πάντα με τα παιδιά του, εδώ έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον χωρισμό με τη Σακίρα και εδώ συμμετείχε με την εταιρεία του «Kosmos» στη δημιουργία του εστιατορίου «La Liga 29’s» Με το όνομα του ισπανικού πρωταθλήματος και τον αριθμό 29 από τη χρονολογία έναρξης της διοργάνωσης το 1929, είναι το πρώτο football restaurant στον κόσμο και συνδυάζει την ποδοσφαιρική κουλτούρα της Ισπανίας με το διαδραστικό βιντεοπαιχνίδι της LaLiga, «The Beat Challenge».

Οπως δήλωσε ο Πικέ στην παρουσίαση του εγχειρήματος, αυτό είναι μόνο το πρώτο από τα επαναστατικά και καινοτόμα πρότζεκτ που ετοιμάζει η εταιρεία του για τον κόσμο των σπορ και της διασκέδασης. Ωστόσο, το «PortAventura» έχει κι άλλο αστέρι των σπορ: ο Σεμπάστιαν Φέτελ, τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής Formula 1, εγκαινίασε τη Ferrari Land, το μοναδικό πάρκο στην Ευρώπη που έχει παιχνίδια προσομοίωσης της αληθινής εμπειρίας και ταχύτητας Ferrari.
Κλείσιμο
HPA-EXT_PISC_PISC1_GEN_0919_002_med
_Panoramica-PortAventura-World-_3_

Οι χρυσές ιεροτελεστίες
Η λογική της απεριόριστης απόλαυσης με επιρροές από εξωτικούς πολιτισμούς επικρατεί και στο σπα, έναν χώρο που σε κάνει να νιώθεις σαν την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων αν είσαι λάτρης των θεραπειών ομορφιάς. Η «Χρυσή ιεροτελεστία των Μάγια» (Μεξικό) αξιοποιεί τις ευεργετικές ιδιότητες του χρυσού στην αντιγήρανση του προσώπου.

Η «Ιεροτελεστία της ερήμου Σονόρα» (Φαρ Ουέστ) περιλαμβάνει ενυδατικό μασάζ σώματος και κεφαλιού με χυμό αλόης της ερήμου. Η «Μαγεία του Δρόμου του Μεταξιού» (Κίνα) κάνει σκραμπ με θεραπευτικά μπαχαρικά και στη συνέχεια τυλίγει το σώμα με μάσκα μεταξιού. Η «Ιεροτελεστία του μαργαριταριού» (Πολυνησία) φροντίζει με πίλινγκ και μάσκες την επιδερμίδα ώστε να λάμπει σαν μαργαριτάρι. Η «Ιεροτελεστία του Αργκάν» (Μαρόκο) θρέφει και ενυδατώνει με τον υγρό χρυσό της ερήμου, το πολύτιμο έλαιο αργκάν.

Η αλήθεια είναι ότι και χωρίς να πας καθόλου στις πισίνες, στις νεροτσουλήθρες και τα roller coasters, και να σε αφήσουν εδώ να κάνεις μόνο μασάζ και χαμάμ, και πάλι δεν θα θέλεις να φύγεις. Ειδικά αν έχεις τόσες επιλογές για φαγητό, όσες και σε μια μικρή πόλη. Στον πλανήτη PortAventura υπάρχουν πάνω από σαράντα γευστικές προτάσεις: δύο πολυνησιακά εστιατόρια, τρία κινέζικα, τρία μεξικάνικα, τέσσερα Φαρ Ουέστ, πιτσαρίες, τάπας, και φυσικά παραδοσιακή καταλανική κουζίνα.
_HPA-ZCOM_HALL_NONE_GEN_0619_001_med
_HCO-EXT_PISC_EXT_GEN_0521_001_med

Με την ίδια φιλοσοφία, τα ξενοδοχεία ολοκληρώνουν την εμπειρία του ταξιδιού στον χώρο και τον χρόνο. Το πεντάστερο «Mansion de Lucy» αναβιώνει την αριστοκρατική βικτοριανή αισθητική του 19ου αιώνα. Το τετράστερο «Gold River» είναι ένα σαλούν στην πόλη Σάλιβαν της Αγριας Δύσης. Το πρίμιουμ «Colorado Creek» θα μπορούσε να βρίσκεται στις χιονισμένες κορυφές του Κολοράντο. Το «Caribe» με τις πισίνες φέρνει την αίσθηση της Καραϊβικής στην από εδώ πλευρά του Ατλαντικού.

Το «El Paso» είναι μια μεξικάνικη χασιέντα με καμάρες και αζτέκικα μοτίβα στα πλακάκια. Αν όμως, αντί για όλες τις περιπλανήσεις, προτιμήσει κανείς τη γοητευτική Κόστα Ντοράντα, τότε θα επιλέξει το «Hotel PortΑventura» που συγκεντρώνει τις χαρές και τη μαγεία της καταλανικής ακτής.

Για όλα τα ταξίδια που ονειρευόμαστε να κάνουμε, για τα προηγούμενα και για τα επόμενα, υπάρχει ένας μικρός κόσμος που κλείνει μέσα του τις γεύσεις, τα αρώματα και τα συναισθήματα σε φλασάκια. Δεν είναι η αληθινή περιπέτεια, είναι όμως μία αξέχαστη, διαφορετική, μοναδική εμπειρία.
_exterior-hotel
_hoteles_6
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ