O Μάνος Βαμβούκης είναι η ψυχή των πάρτυ

O Μάνος Βαμβούκης είναι η ψυχή των πάρτυ

Ο συνιδρυτής των θρυλικών Magna αυτή τη φορά θέλει η γυναίκα να ορίζει τη διασκέδασή της

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
vamvoukis-mak0
Εδώ και λίγο καιρό, από τις 23 Ιουνίου συγκεκριμένα, κάθε Πέμπτη στη Μύκονο είναι η γιορτή της γυναίκας. Ή μάλλον, η βραδιά «Las Chicas Picantes», ένα εβδομαδιαίο φεμινιστικό πάρτυ που διοργανώνει ο συνιδρυτής, μαζί με τον Ηλία Πανταζόπουλο, της θρυλικής ομάδας party events Magna Μάνος Βαμβούκης στο «SantΑnna», θέλοντας να δικαιώσει το γυναικείο φύλο.

Η ιδέα του θεματικού αυτού πάρτυ ξεκίνησε από την εξής διαπίστωση: μέχρι τώρα ο κόσμος -με πρώτο απ’ όλους τον ίδιο, όπως ομολογεί- διασκέδαζε χρησιμοποιώντας τη γυναίκα ως αντικείμενο. «Στα πάρτυ μας είχαμε χορεύτριες που τις κοιτούσαν όλοι με αυτόν τον τρόπο, ως αντικείμενα. Ομως, με όσα συμβαίνουν σήμερα -την πολιτική ορθότητα, το #ΜeΤoo κ.ά.- ήρθε η στιγμή η γυναίκα να γίνει το αφεντικό. Μιλάμε για Girl power! Οπότε στα πάρτυ μας πλέον θέλουμε η γυναίκα να είναι το τιμώμενο πρόσωπο, να διασκεδάζει με τις φίλες της, να βλέπει άλλες μεγάλες καλλιτέχνιδες, όλο το σκηνικό να αποτελείται αποκλειστικά από γυναίκες. Θέλουμε η γυναίκα να είναι το αφεντικό και όχι η κούκλα της παρέας».
vamvoukis__10_
vamvoukis__1_

Με αυτό το πρωτότυπο concept για πάρτυ o Μάνος Βαμβούκης επινοεί πάλι τον εαυτό του στον χώρο της διασκέδασης και φέρνει τη γυναίκα σε μια θέση που της αξίζει. Για τον σκοπό αυτό ετοίμασε ένα εναλλακτικό θεατρικό σκηνικό σε συνεργασία με τον Λέαντρο -Λέο- Μπισέντσι, ιδιοκτήτη και ιδρυτή του Circo Nero (εδρεύει στην Ιταλία και θεωρείται ένα από τα πιο δημοφιλή fashion και θεατρικά πάρτυ του κόσμου), προτείνοντας μια διαφορετική άποψη στη νυχτερινή ζωή της Μυκόνου. Οι δυο τους πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα τη διοργάνωση άλλων πάρτυ σε όλο τον κόσμο, από την Ιταλία, μέχρι την Ταϊλάνδη και το περιβόητο Τουλούμ στο Μεξικό.

Η νύχτα και η πασαρέλα

Οι Magna διαμόρφωσαν τη νυχτερινή ζωή της χώρας τις τρεις τελευταίες δεκαετίες. Ηταν οι πρώτοι που διοργάνωσαν rave party στην Ελλάδα μαζί με την ομάδα των Sunrise. Μετά ήρθε η εποχή του ανεπανάληπτου «Faz». Στη συνέχεια σύστησαν στο κοινό τους Αμερικανούς πρωτοπόρους του house και του garage με djs όπως ο Φράνκι Νακλς (έφυγε από τη ζωή το 2014), ο Ντέιβιντ Μοράλες αλλά και ο Ελληνας Akylla. Δέκα χρόνια αργότερα ανέδειξαν το RnB με τα Bootycall, μετά ήταν οι πρώτοι που ξεκίνησαν τα πριβέ VIP parties ενώ άνοιξαν στη Μύκονο και το Μ Ultra Lounge σε συνεργασία με τον Μοράλες.
Κλείσιμο
vamvoukis__3_
Από φωτογράφηση μόδας στην Αθήνα 
vamvoukis__4_
Πορτρέτο από τη διάσημη φωτογράφο μόδας Κορίν Ντέι 

Στα πάρτυ τους έχουν παρελάσει αμέτρητοι αστέρες της Ελλάδας και του εξωτερικού. Από τον Κιθ Ρίτσαρντς των Rolling Stones μέχρι μέλη βασιλικών οικογενειών. «Εχω δει από τον πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας μέχρι τον πρίγκιπα Νικόλαο να χορεύουν στο μαγαζί. Από σχεδιαστές, ο αξέχαστος Τιερί Μιγκλέρ, ο Ζαν-Πολ Γκοτιέ, όλοι αυτοί έρχονταν τακτικά, γιατί τα house parties μας ήταν gay friendly, παρότι όλοι οι διοργανωτές ήμασταν straight. Πάντα τοποθετούμασταν φιλικά προς τον άλλον. Χωρίς την επιθετικότητα που βλέπεις συχνά σήμερα ως attitude. Καταλαβαίνεις πώς νιώσαμε βλέποντας γυναίκες να σακατεύονται ή να δολοφονούνται, όπως συνέβη κατ’ επανάληψη τον τελευταίο καιρό. Γι’ αυτό ήθελα να βρω έναν τρόπο να κάνω τις γυναίκες να διασκεδάσουν ελεύθερα, να δημιουργήσουν, να παίξουν και να απολαύσουν μουσικές». Ο Μάνος Βαμβούκης έχει διαπρέψει στο παρελθόν και ως μοντέλο, με catwalks στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες της Ευρώπης. «Ξεκίνησα την εποχή που έκανα τη θητεία μου στο Πολεμικό Ναυτικό. Εκανα πασαρέλα σε Βαρκελώνη, Μιλάνο, Παρίσι και Στοκχόλμη.

Ετσι εξηγείται και ο κοσμοπολίτικος αέρας των πάρτυ που οργανώναμε με τον Ηλία Πανταζόπουλο, με τον οποίο ταξιδεύαμε συχνά μαζί στο εξωτερικό ως μοντέλα. Δούλεψα τότε για οίκους όπως οι Balmain και Hugo Boss. Ο Τιερί Μιγκλέρ μου είπε κάτι που δεν θα ξεχάσω ποτέ. Ηταν το 1995 ή ’96, βρισκόμασταν στο αεροδρόμιο της Μυκόνου, κι εκείνος με ρώτησε στεναχωρημένος: “Πού να πάμε τώρα;”. “Τι εννοείς;” , απάντησα. “Μας διώχνουν από το νησί”, μου λέει. “Γιατί, αφού όλοι σε φιλοξένησαν με χαρά εδώ”, του απάντησα κι εκείνος συνέχισε: “Θα δεις ότι στο μέλλον δεν θα υπάρχει gay σκηνή τόσο μεγάλη σαν αυτή που υπάρχει τώρα στο νησί”. Και τελικά έτσι έγινε. Πιστεύω ότι ήρθαν διαφορετικές και πιο συντηρητικές κουλτούρες στη Μύκονο, με άλλα ήθη κι έθιμα, οι οποίες περιθωριοποίησαν λιγάκι τους gay. Υπάρχουν ακόμα σε μεγάλο βαθμό, αλλά χωρίς να είναι αυτό που ήταν.
vamvoukis__5_
Aπό την παγκόσμια καμπάνια Miss Raxevsky 
vamvoukis__6_
Μόντελινγκ στη Μύκονο 6. Από φωτογράφηση μόδας στην Αθήνα 

Οι gay είναι χαρούμενοι άνθρωποι με χιούμορ, που δεν κάνουν φασαρίες. Και προσέδιδαν ένα class. Πιστεύω ότι λείπουν. Τότε ήταν όλοι μια παρέα στο νησί. Τώρα εξαρτάται από την τσέπη του καθενός. Βέβαια, υπάρχει ένα πολύ υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, φοβερά μαγαζιά, η Μύκονος είναι το νησί των υπερβολών. Πάντα ήταν! Είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο εξωτερικό. Το ίδιο σε λίγο καιρό πιστεύω θα συμβεί και στην Αθήνα. Με σεβασμό στον Ελληνα και με την προϋπόθεση να ανεβεί το βιοτικό επίπεδο των ντόπιων».

Πικάντικες βραδιές

Οι Magna είχαν πάντα μια καινούρια πρόταση, που συνήθως είχε σκεφτεί ο Μάνος Βαμβούκης και δεν είχαν αντιγράψει από το εξωτερικό. Οπως συμβαίνει και σήμερα, με τις βραδιές «Las Chicas Picantes». «Ηθελα η γυναίκα να βγει μπροστά, να διασκεδάσει, να φέρουμε για χάρη της στη Μύκονο τις καλύτερες djs του κόσμου, από το Λος Αντζελες μέχρι το Δουβλίνο. Αυτή τη φορά δεν παίζουμε ένα συγκεκριμένο είδος μουσικής πάντως, παίζουμε πολλές και καλές μουσικές μαζί και πάντα από γυναίκες», διευκρινίζει.

Απολύτως ενδεικτικά, στη λίστα των καλεσμένων γυναικών djs φιγουράρει η Σοφία Λιν, ηθοποιός γνωστή από το «Fast & Furious», ένα από τα σημαντικά μέλη της καλλιτεχνικής και κοσμικής κοινότητας του Χόλιγουντ και του Λος Αντζελες και επιτυχημένο μοντέλο με συμβόλαιο στο Elite Models. Ακολουθεί η dj Kiss, γνωστή και ως «dj των Οσκαρ» αφού είναι εκείνη που ανεβαίνει στα decks στο περίφημο πάρτυ του «Vanity Fair» μετά την ετήσια απονομή των βραβείων.
vamvoukis__7_
Στα πάρτυ «Chicas Picantes» θα εμφανιστούν διάσημες γυναίκες djs 
vamvoukis__8_
H γυναίκα έχει τον πρώτο λόγο στις βραδιές «Chicas Picantes» στη Μύκονο
vamvoukis__9_
Από editorial μόδας του περιοδικού «DIVA» στα 90s 
vamvoukis__2_
Στο mood του «Las Chicas Picantes»

info: «Las Chicas Picantes», κάθε Πέμπτη στο «SantΑnna», Παράγκα, Μύκονος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα